Ztrácím nervy z dítěte

Anonymní
9.1.18 13:07

Ztrácím nervy z dítěte

Ahoj, zakladam anonymne, protože se stydím. Už tak měsíc mě strašně rozčiluje syn, dnes jsem na něj už dvakrát křičela, už nevím, jak dál. Nikdy moc nejedl ovoce ani zeleninu, když za den snědl jablko nebo mandarinku, byl to úspěch. Ze zeleniny jedl jen červenou papriku a okurku, ted uz taky ne. A vždycky pil docela málo, ale tak aspoň dve lahvicky caje vypil. Ted má už od začátku prosince zácpu a já nevím, co s ním. Ovoce prostě nesni, ani se zmrzlinou, ani s jogurtem smetanou. Zelenina to samý. Už stěží vypije 1 lahvičku čaje. Naštěstí teda ráno a večer má ještě 220 ml UM. Zacpa- neustále špinavý slipy, pořádně se nevykadí. Teplá vana nic, glycerinový cipky po chvíli vytlaci. Zkouším hylak forte, musim na lzicce, nehrozí, ze by třikrát denne vypil sklenicku. A to jsme zkoušeli ruzny caje, džusy, ochuceny vody, jupiky.

Dnes napr mel mlíko a jogurt ke snídani, svacina ovocna kapsicka a mandarinka, rve nechci a utíká. K obědu snědl malinko polivky. Svačinu bude opět bojkotovat.

Já už nevím, jak dál. V dubnu mu budou 3, má 13 kilo, což není nic moc. Do ty dovyz, než měl zácpu, chodil kadit na nočník. Ted ma už opruzenej konecnik a brečí, ze ho to boli. Dr radila, ze MUSI pít a jíst ovoce, což jsou rady k nezaplacení opravdu. Nutit pít nasilim ho nemuzu, zacal by se dusit a brečet. Jako ja uz nevim. Uz začínám být apaticka. Říkám mu, ze je mi jedno, ze ho boli zadek, coz uz zacina byt pravda, malem jsem se rozkrajela a vse odmita. Nebo si rikam, ze ho protáhnou v nemocnici prinejhorsim. Ale mam deprese, je problematickej a jidlem, s pitím, ted ta zacpa :,( je ze me nervak, snazim se, aby pil, ma na stole nekolik skleniček s různým pitím, různý ovoce a nic :,( omlouvám se, ze je zo trochu zmateny, uspavam ho, což je u nas taky problem :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1776
9.1.18 13:12

Ahoj a co zkusit laktulózu? taky mi ted syn trpí na zacpu tak davam tu laktulozu, ma to pak řidší ten bobek a neboli ho tolik to vytlačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
9.1.18 13:16

Ješté dodam že syn mi pije dostatečne a stejne trpi na zacpu. Možná vy pomohl nějaký olej? Třeba rybí tuk eye Q ten by mohl pomoci, primarně je pro zdravý vývoj mozku dítěte ale dobře se po něm změkčí i stolice. Držím palec at je to brzo lepší a chápu tvou apatii :? Drz se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
9.1.18 13:19

Muj dvouletak zas nevypije mleko, nesni jogurt ci tvaroh apod. :roll: to mas porad neco. ale ovoce a zeleniny sni teda hromady :lol:
zkousela jsi takovou tu zabavnou formu jidla, nazdobit mu to? https://cz.pinterest.com/search/pins/?…[]=fun%20fruit%20for%20kids%7Ctyped
nebo nekoho pozvat, kdyz jedi ostatni deti, nechytne se treba?
s tim pitim, co kdyby si v obchode vybral lahev sam? s oblibenou postavickou treba :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
9.1.18 13:24

Jděte do té laktulozy, není to návykové a pomůže. Nás to zachránilo a v okolí taky pomáhá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
9.1.18 13:27

Co zkusit glycerinový čípek - promaže to konečník a nepotřebuje to pak žádné velké tlačení. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
9.1.18 13:32

Psychosomatická zácpa - dcera ji také trpěla a syn měl náběh, ale tomu jsem to utnula v zárodku. Dobrá je ta Lactulosa. U syna jsem to řešila tak, že jsem pediatričku požádala o Mesocain gel a když jsem viděla, že zadržuje, tak jsem mu to namazala do zadečku. On pak přestal ovládat ty svěrače a povolil a vykakal se a jelikož to měl znecitlivělé, tak ho to ani nebolelo. Ale musí ty hovínka mít měkké - to se docílí tou Lactulosou.

Jinak mi u dcery pomohlo, když jsem se přestala snažit a přestala jsem to řešit, pak se to srovnalo samo. U ní jsme s tím bojovali cca 4 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
9.1.18 13:37
@Hanka Adamov píše:
Jděte do té laktulozy, není to návykové a pomůže. Nás to zachránilo a v okolí taky pomáhá…

souhlas, u nás laktuloza taky pomohla :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
9.1.18 13:37

Pokud nechce pít, tak mu to dávej po lžičkách. Každou chvilku jednu lžičku a pokud ho to neubude bavit, tak mu navrhni, ať se napije sám. Zda to zvládne vypít z hrníčku po nějaký obrázek nebo rysku. Jogurty jí? Ty jsou taky na to dobré. Nebo já jsem pak místo Lactulosy dceři vařila 7 sušených švestek, které jsem rozmixovala a přepasírovala a dala jí vodu se sirupem a těmi švestkami a taky měla ty hovínka měkká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
9.1.18 13:40

A jak jsi na tom s ovocem a zeleninou ty? Jíš ji před ním? Nandej si talíř ovo-zel a zahraj mu u toho pěkné divadýlko, jak je to výborné.
Anebo jiné děti, které mají ovoce rádi - v kolektivu děti často baští úplně jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
leisa
9.1.18 13:42

@alifie Zakladatelka psala, že glycerinový čípek syn po chvíli vytlačí.

Zakladatelko, nech ho vyhladovět. Vím, jak ti je, jeden čas jsem s jídlem a spánkem u syna taky extrémně bojovala. Ale opravdu, nech jej vytrávit. Prostě nechceš, ok, nedostaneš. Nabízej jen pití a i to eliminuj na zdravější formu - čerstvou ovocnou šťávu doma odšťavenou, nebo teplá - vlažná voda s citronem atd. Den - dva, neublíží mu to, naopak. A vnuť mu oleje. Jestli máš možnost někde koupit rybí olej v tekuté podobě a kokosový olej (ten ale musíš mírně nahřát, aby v tekuté podobě byl, pozor ale, ať není horký!!). Odměrka od nějakého dětského sirupu z lékárny (tu doma určitě najdeš) a odměřuj těch olejíčků na začátek vždy jen 5ml, jakmile si syn na chuť zvykne, obzvláště u toho kokosového oleje pak můžeš podávat i mnohem víc. Každý olej samozřejmě podávej samostatně, nesmíchávej je, jsou to dvě diametrálně odlišné chutě. A nekompromisně mu to nalej do pusiny, že je to lék a hned dej zapít. Pomůže mu to po všech stránkách. Podávej mu to denně, stolice se mu hodně srovná a celkově sama uvidíš brzy na synovi i další pozitivní změny.

• Citovat
  • Upravit
519
9.1.18 13:45
@Anonymní píše:
Ahoj, zakladam anonymne, protože se stydím. Už tak měsíc mě strašně rozčiluje syn, dnes jsem na něj už dvakrát křičela, už nevím, jak dál. Nikdy moc nejedl ovoce ani zeleninu, když za den snědl jablko nebo mandarinku, byl to úspěch. Ze zeleniny jedl jen červenou papriku a okurku, ted uz taky ne. A vždycky pil docela málo, ale tak aspoň dve lahvicky caje vypil. Ted má už od začátku prosince zácpu a já nevím, co s ním. Ovoce prostě nesni, ani se zmrzlinou, ani s jogurtem smetanou. Zelenina to samý. Už stěží vypije 1 lahvičku čaje. Naštěstí teda ráno a večer má ještě 220 ml UM. Zacpa- neustále špinavý slipy, pořádně se nevykadí. Teplá vana nic, glycerinový cipky po chvíli vytlaci. Zkouším hylak forte, musim na lzicce, nehrozí, ze by třikrát denne vypil sklenicku. A to jsme zkoušeli ruzny caje, džusy, ochuceny vody, jupiky.

Dnes napr mel mlíko a jogurt ke snídani, svacina ovocna kapsicka a mandarinka, rve nechci a utíká. K obědu snědl malinko polivky. Svačinu bude opět bojkotovat.

Já už nevím, jak dál. V dubnu mu budou 3, má 13 kilo, což není nic moc. Do ty dovyz, než měl zácpu, chodil kadit na nočník. Ted ma už opruzenej konecnik a brečí, ze ho to boli. Dr radila, ze MUSI pít a jíst ovoce, což jsou rady k nezaplacení opravdu. Nutit pít nasilim ho nemuzu, zacal by se dusit a brečet. Jako ja uz nevim. Uz začínám být apaticka. Říkám mu, ze je mi jedno, ze ho boli zadek, coz uz zacina byt pravda, malem jsem se rozkrajela a vse odmita. Nebo si rikam, ze ho protáhnou v nemocnici prinejhorsim. Ale mam deprese, je problematickej a jidlem, s pitím, ted ta zacpa :,( je ze me nervak, snazim se, aby pil, ma na stole nekolik skleniček s různým pitím, různý ovoce a nic :,( omlouvám se, ze je zo trochu zmateny, uspavam ho, což je u nas taky problem :zed:

Švestkova stava je Top

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.18 13:46

Děkuji moc za rady, zkusím tu laktulozu jeste. Cipky jsme zkoušeli nekolikrat a vždycky po chvíli vytlačí skoro celej ven :zed: kompoty odmita, zkoušela jsem suseny švestky, aby ho prohnaly, vyplivl. Nas jako příklad moc nebere, odstavnili jsme ovoce, pili pred nim oba s manzelem a ochutnal a uz nechtel. Driv se jakz takz napil, kdyz jsme delali „na zdraví“, ted jen cinkne sklenickou a hned ji položí :nevim: zkusim tu laktulozu. On so treba řekne o ovoce, dam mu ho, a kousne si a řekne, že uz nechce :pocitac: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.1.18 13:52
@peta81 píše:
Muj dvouletak zas nevypije mleko, nesni jogurt ci tvaroh apod. :roll: to mas porad neco. ale ovoce a zeleniny sni teda hromady :lol:
zkousela jsi takovou tu zabavnou formu jidla, nazdobit mu to? https://cz.pinterest.com/search/pins/?…[]=fun%20fruit%20for%20kids%7Ctyped
nebo nekoho pozvat, kdyz jedi ostatni deti, nechytne se treba?
s tim pitim, co kdyby si v obchode vybral lahev sam? s oblibenou postavickou treba :nevim:

Lahve jsme zkouseli kubiky, jupiky a nezajem :roll: zábavnou formou bych to zkusit mohla, ale upřímně se mi do toho nechce, uz vidim, jak budu zas saskovat a on zarve ne. Zkousela jsem mu davat treba jablko vcelku, ruzne nakrajeny, a obcas si párkrát kousne, ale musi byt vcelku. U kamarádky dostal k veceri polivku a jeji syn jedl, muj nechtel. Na podzim chodil na par hodin denne do skolky a uz tam ucitelky rikaly, ze nechce jist. Ovoce ke svacine vracely, ze se ho nedotkl. :?

• Citovat
  • Upravit
14895
9.1.18 13:56
@Anonymní píše:

Já už nevím, jak dál. V dubnu mu budou 3, má 13 kilo, což není nic moc. Do ty dovyz, než měl zácpu, chodil kadit na nočník. Ted ma už opruzenej konecnik a brečí, ze ho to boli. Dr radila, ze MUSI pít a jíst ovoce, což jsou rady k nezaplacení opravdu. Nutit pít nasilim ho nemuzu, zacal by se dusit a brečet. Jako ja uz nevim. Uz začínám být apaticka. Říkám mu, ze je mi jedno, ze ho boli zadek, coz uz zacina byt pravda, malem jsem se rozkrajela a vse odmita. Nebo si rikam, ze ho protáhnou v nemocnici prinejhorsim. Ale mam deprese, je problematickej a jidlem, s pitím, ted ta zacpa :,( je ze me nervak, snazim se, aby pil, ma na stole nekolik skleniček s různým pitím, různý ovoce a nic :,( omlouvám se, ze je zo trochu zmateny, uspavam ho, což je u nas taky problem :zed:

Měla jsem to před 2 lety se synem..až na pití, to pil o 106..ale měli tak zácpu a nejedl.
Psycholožka mi řekla že to nemám lámat casem se to zlepší.
Na zácpu je dobrý duphalac..není návykové a neškodí, ale pomáhá s vyprazdňováním. A vitamíny multisanostol.Po roce překlenul období,,nechci jíst,, a je klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí