Ztrácím nervy z dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36504
9.1.18 18:50
@Anonymní píše:
Ahoj, zakladam anonymne, protože se stydím. Už tak měsíc mě strašně rozčiluje syn, dnes jsem na něj už dvakrát křičela, už nevím, jak dál. Nikdy moc nejedl ovoce ani zeleninu, když za den snědl jablko nebo mandarinku, byl to úspěch. Ze zeleniny jedl jen červenou papriku a okurku, ted uz taky ne. A vždycky pil docela málo, ale tak aspoň dve lahvicky caje vypil. Ted má už od začátku prosince zácpu a já nevím, co s ním. Ovoce prostě nesni, ani se zmrzlinou, ani s jogurtem smetanou. Zelenina to samý. Už stěží vypije 1 lahvičku čaje. Naštěstí teda ráno a večer má ještě 220 ml UM. Zacpa- neustále špinavý slipy, pořádně se nevykadí. Teplá vana nic, glycerinový cipky po chvíli vytlaci. Zkouším hylak forte, musim na lzicce, nehrozí, ze by třikrát denne vypil sklenicku. A to jsme zkoušeli ruzny caje, džusy, ochuceny vody, jupiky.

Dnes napr mel mlíko a jogurt ke snídani, svacina ovocna kapsicka a mandarinka, rve nechci a utíká. K obědu snědl malinko polivky. Svačinu bude opět bojkotovat.

Já už nevím, jak dál. V dubnu mu budou 3, má 13 kilo, což není nic moc. Do ty dovyz, než měl zácpu, chodil kadit na nočník. Ted ma už opruzenej konecnik a brečí, ze ho to boli. Dr radila, ze MUSI pít a jíst ovoce, což jsou rady k nezaplacení opravdu. Nutit pít nasilim ho nemuzu, zacal by se dusit a brečet. Jako ja uz nevim. Uz začínám být apaticka. Říkám mu, ze je mi jedno, ze ho boli zadek, coz uz zacina byt pravda, malem jsem se rozkrajela a vse odmita. Nebo si rikam, ze ho protáhnou v nemocnici prinejhorsim. Ale mam deprese, je problematickej a jidlem, s pitím, ted ta zacpa :,( je ze me nervak, snazim se, aby pil, ma na stole nekolik skleniček s různým pitím, různý ovoce a nic :,( omlouvám se, ze je zo trochu zmateny, uspavam ho, což je u nas taky problem :zed:

cítím s Tebou, že rupají nervy.Je to úplně lidské. Zkus opak, zkus ho za každé požité sousto přehnaně chválit. Hra, kam se nám schoval kousek jablíčka, no to je divné, před chvílí jsem ho měla tady na talíři, Jiříčku, nevíš o něm?…jako prcek jsem byla též nejedlík a takto mě doma utáhli na vařené nudli. Vím, že je to na hlavu, ale funguje to. děti prostě slyší na hry a legraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
9.1.18 20:27

Nečetla jsem celou diskuzi… Dcera měla na zácpu Forlax. Je to na předpis, sypký prášek, který se rozpustí v pití. Účinnost téměř spolehlivá. Laktulóza nám nebyla doporučena, protože by jí musela pozřít veliký množství…
Jinak to že nejí ovoce a celkově bych snad ani neřešila :nevim: Moje dcera taky nikdy moc nejedla a nikdy jsem jí to nenutila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
9.1.18 23:49

Zakladatelko, jak tak čtu, tak rapidní úbytek příjmu tekutin nastal s tou zácpou? Když je „přeplněný“ není mu dobře už jen z toho důvodu a každý doušek i jen pití mu způsobuje ještě větší těžkosti - tolik k pocitům /sama je zažívám:(/ Zkusila bych doporučovanou lactulosu a švestkovou šťávu. Pití připomínat třeba co 10 minut, on se chytne… Měla jsem se zácpou problém u syna v létě při přechodu na nočník. V lékárně mi doporučili právě Lactulosu - každý den kávovou lžičku - pak změkčí stolici a podpoří kluznost střev, ale nemá projímavý účinek. Ono když se dá na to „tvrdé uvnitř“ ještě projímadlo, tak, věřte mi, není to žádný med pro dospělého natož pro dítě :( Sama, když mám problém, vezmu PL lactulosu, zapiju sklenicí čaje a cca za 3 hodiny mám po problému. Držím pěsti a přeju pevné nervy, je to běh na delší trať, ale zvládnete to! Jinak ovoce a zeleninu bych mu do té doby, než se zácpa „provalí“ nedávala - vyvolává pocit sytosti a je mu ještě hůř. Pak bych zkoušela formu hry, jak tu navrhovaly maminky výše. Sama ovoce a zeleninu nemůžu, takže před synem nejím. Jemu dám na talířek kousek banánu, jablka, trochu hroznů, jindy okurku, papriku, salát… do večera to vždycky z talířku zmizí… nejí to na kila, ale i ta trocha je pro mě důležitá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí