Mateřská mě dusí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32915
13.8.19 09:59
@Anonymní píše:
@Popokatepetla chodim min.3× denne ven, kdyz nemam vypomoc. Kamaradku, se kterou se pravidelne schazim mam jednu, ostatni sice maji mimina, ale hodne cestuji mimo mesto…oslovit jsem zkousela, nicmene jsme si se 2 vubec nesedly a teda od zari budu chodit s malou jednou tydne cvicit tak tam treba nekoho poznam…

Já též chci chodit s malým někam. U starších jsem měla hodně " spřátelených kočárků", stačilo vyjet ven a někoho jsem potkala. Ale teď jsem na těhotenské cvičení nechodila, kamarádky už mají větší děti, tak se musím seznámit s někým novým. Mně to hodně pomáhalo, mluvit s jinými lidmi. Mám starší děti sotva 2 roky od sebe, takže tu RD jsem měla fakt dlouhou a pořád nějakého prcka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
13.8.19 09:59
@Anonymní píše:
@Lily Evans pred tehotenstvim se dusoval jak mi bude pomahat a byl to on kdo inicioval dite…to ze se mu nechce nic delat jsem poznala asi az mesic pred porodem…taky mu nikdy nezapomenu ze se mnou nebyl aspon ten tyden po porodu doma, misto toho sel do prace

Tak snad víš, co je to za chlapa, víš jestli mu můžeš věřit, víš jak se obecně staví ke svým povinnostem… že něco říkal, to je moc hezký, řeči nic nestojí. Jak dlouho jste spolu byli předtím? Žes nevěděla jak se chová v krizových situacích, jestli tě umí nebo neumí podržet když potřebuješ… Nevím, no, netvrdím že mě manžel nemůže negativně překvapit, ale než jsme šli do dítěte, setsakra vážně jsme si ujasnili, jak to bude, co od sebe navzájem očekáváme. Samozřejmě, nastal moment, kdy to nešlo podle mých představ, manžel si vzal dva týdny dovolenou „aby mi pomohl“, ale nějak si rozmyslel, že vlastně bude na rodičáku časem taky, tak co by se staral teď, a ty dva týdny se zavřel ve svým pokoji a hrál na PC. Nechala jsem si to líbit? Nenechala. Nejsem megera nebo stíhačka, ale na něčem jsme se domluvili, tak asi nebudu mlčet a pozorovat, jak si neplní to, co slíbil.
Jako pozdě bych honit, už to dítě máte, zpátky ho nenacpeš, takže musíš pracovat s tím, co máš. Chůvu máš, takže pohoda, zbytek dní to prostě musíš zvládnout, stejně jako to zvládá každá máma náročnýho miminka. Z nichž většina tu chůvu ani nemá. Moc nevím, na co si teda vlastně stěžuješ - čekalas panenku, která nonstop spinká a občas se jí strčí prso nebo dudlík? Děti jsou náročný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32915
13.8.19 10:04

@Lily Evans mně se manžel plně vybarvil po více než 8 letech vztahu a 3 letech manželství. Hlavně tedy po druhém dítěti, resp když jsme ho čekali. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontar
13.8.19 10:11
@Lily Evans píše:
A proč si s někým takovým pořizuješ dítě? To je základ, že se starají oba. Manžel taky pracoval, ale já potřebovala dodělat školu, zajít si kadeřnici, vyspat se - tak když byl doma, přebral si na 2-3 hoďky malou a staral se. Nepřipustila bych to jinak, ledaže by měl opravdu náročnou práci.

Jaký starají oba? Jednou bere mateřskou, tak ať neknučí a nefouká si bolístky a kouká se smekat…to že to nějaký podpantoflák dělá je jeho problém, že si doma neudělá pořádek…

• Citovat
  • Upravit
6180
13.8.19 10:17

@andelka83 jako nerada bych to zakřikla, ale znám ho 12 let, z toho 8 jsme spolu, taky 3 roky manželé, tak myslím, že už se nevybarví, nebo nedejbože nějak zásadně nezmění. Nevím, no.

@ontar ale prosímtě, ty tvoje macho šovinistický provokace už nikoho nebavěj :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
13.8.19 10:26
@Anonymní píše:
Ahoj, mam doma skoro 5 mesicni holcicku, v noci nespi a pres den je zlata, ale to jen tak na okraj. Uz po porodu jsem si kvuli kojeni, cisari a kolikam male zazivala krusny mesic az dva. Nakonec se toto obdobi nejak prekonalo, nasla jsem si vypomoc k male na 3-4 dny v tydnu. Ted ale posledni dobou mam pocit ze to doma nevydrzim dalsiho 2,5 roku. Necitim se ze bych se realizovala, nejradsi bych sla do prace…a posledni tyden se nemuzu ani poradne nadechnout, je to jako bych se dusila, pritom venku je prijemny vzduch…nevim, co mam delat…nejake aktivity - vylety, kadernice se snazim obcas delat ale jakmile jsem doma, zase to na me padne…a ze bych se doma necim zabavila uplne nejde, protoze mala spi pres den jen 30 minutovky a ji ak se ji musim neustale venovat

Jo, tak ji dej do jeslí cizím lidem a jdi se zavřít na osm hodin do práce. V pět doma rychle uklidit, uvařit, hodinu půl hodiny pohrát a vykoupat a spát. A vůbec žádnej stres, když ti dítko náhle onemocní a ty budeš celou noc vzhůru nebo budeš muset v den důležité schůzky ráno zavolat, že nedorazis…jo to bude úplnej balzám na duši :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4511
13.8.19 10:28

Zakladatelko tak proč si nenajdeš něco na zkrácený úvazek když máš hlídání :) vypadneš mezi lidi a ještě si vyděláš nějakou korunu navíc :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
13.8.19 10:31

Proč sis pořizovala dítě, když o něj nějak nestojíš a hned musíš cpát malé miminko chůvě? Tak se vrať do práce a nech dítě chůvě. Stejně s ní dítěti nejspíš bude líp než s člověkem, kterému je dítě evidentně přítěží.

• Citovat
  • Upravit
1502
13.8.19 10:35

Úplně vás chápu. Já byla na mateřské skoro před 30 lety. Je pravda, ze bylo všechno složitější, vyvařování plen, sterilizace všeho na sporaku, o autu jsem si mohla nechat zdát, naprosto žádné aktivity či kavárny pro maminky s dětmi, žádný mobil ani It na pokec. Byla jsem s miminkem zapřažena od rána do večera, ale později si to všechno „sedlo“ a bylo lépe. Nicméně stejně pro mě ta doba zůstává tím nejhorším obdobím života. Držte se, chce to dat tomu čas. A vyrazejte s malou ven mezi lidi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
13.8.19 10:35

Chůva k pětiměsíčnímu miminku na 4 dny v týdnu a ty se cítíš vyflusana, pze je malá náročná, pze v noci málo spí, ačkoliv přes den je zlatá jak píšeš? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
13.8.19 10:37
@lucenka píše:
Proč sis pořizovala dítě, když o něj nějak nestojíš a hned musíš cpát malé miminko chůvě? Tak se vrať do práce a nech dítě chůvě. Stejně s ní dítěti nejspíš bude líp než s člověkem, kterému je dítě evidentně přítěží.

Jaaaaj :mrgreen: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1502
13.8.19 10:39
@lucenka píše:

Takových keců si nevšímejte. Já osobně vás chápu dokonale. Svou dceru jsem vždy milovala a myslím, ze jsem vždy byla 100% máma a tuším, ze ona by to potvrdila. Nikdy mě ale ta role úplně nenaplnovala a pobyt na mateřské byl pro mě strašně psychicky náročný a vyčerpávající.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
13.8.19 10:42
@MP Krista píše: Úplně vás chápu. Já byla na mateřské skoro před 30 lety. Je pravda, ze bylo všechno složitější, vyvařování plen, sterilizace všeho na sporaku, o autu jsem si mohla nechat zdát, naprosto žádné aktivity či kavárny pro maminky s dětmi, žádný mobil ani It na pokec. Byla jsem s miminkem zapřažena od rána do večera, ale později si to všechno „sedlo“ a bylo lépe. Nicméně stejně pro mě ta doba zůstává tím nejhorším obdobím života. Držte se, chce to dat tomu čas. A vyrazejte s malou ven mezi lidi!

No jo, já to chápu… Když mám teď sama dítě, možná ještě víc. Ale stejně tak teď moje máma musí chápat, že si ji k nám na vánoce nepozvu a do důchodaku, kam pochopitelně půjde, ji navštívím jednou za tři měsíce. Jen sklízej svoje kyselé hrozny studený odchove 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4511
13.8.19 10:47
@lucenka píše:

Proč hned přítěž? :roll: Jinde je běžný jít do práce chvíli po porodu a ne každýho naplňuje na tři roky zmizet z práce. Nakonec kdyby byl dostatek zařízení a možností jak vyřešit péči o malý dítě tak jsem pro zrušení rodičovskýho příspěvku a stát ušetří :pankac: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
13.8.19 10:50
@Ravedd píše:
Proč hned přítěž? :roll: Jinde je běžný jít do práce chvíli po porodu a ne každýho naplňuje na tři roky zmizet z práce. Nakonec kdyby byl dostatek zařízení a možností jak vyřešit péči o malý dítě tak jsem pro zrušení rodičovskýho příspěvku a stát ušetří :pankac: :lol:

stát těžko ušetří, když bude muset financovat jesle ;) Navíc zakladatelka evidentně nemá problém s umístěním dítěte. A pokud tak moc touží po práci, tak jí v tom nikdo nebrání. Jo a jen tak mimochodem ne všude jsou ženy nadšené z toho, že musí odcházet od malého miminka do práce a závidí nám náš systém, kdy můžeme být s dítětem tak dlouho doma.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex