Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jak někdo napíše, že mu jde o princip, tak je jasné, že jde v první řadě o prachy.
No nevim zrejme to nechapes ale dik za nazor ja bych se o ni postarala i kdyby nic nemela muze si delat s majetkem co chce ale trocha spravedlnosti by snad mohla zvlast kdyz ji to same provedla jeji matka a ona bylana praskach o to tady jde prece se toto nebude opakovat dalsi generace hlavne bych ti prala takovyho brachu myslim ze bys rychle zmenila nazor
Vsak se o ni muzes postarat, ted, kdyz uz vsechno rozdala, tak nic nema a tobe v tom nic nebrani a koncene to bude taky uplne nezistne. Opravdu vykutalena rodinka
Zatim se jeste o sebe postara vi buh jak dlouho a vubec oni maji barak a ja jsem v podnajmu sem by se nevesla ani by nechtela nevim proc se vsichni navazeji do me rikam klidne vam bratra pujcim vim o cem mluvim od malicka sobec vzdycky proti me rodine nikomu nic spatneho nedelam oni jsou jak smyslu zbaveni tak se do me nenavazejte potrebovala jsem radu a ne nejaky rypani dekuji hlavne ze byste si to nechali vsichni libit docela bych to chtela videt
@štáva tak ja, nez abych se hadala s rodinou a pretahovala o majetek, tak bych se asi stahla. Ale povazovala bych to za krivdu, ne ze ne. Jen proste nejsem ten typ, ktery by se do krve hadal o majetek.
@štáva Nech se dobre vyplatit ze sveho podilu a zij si svuj zivot.
To bych rada jelikoz jsem dnes zjistila odhad domu ne tedy od nich to bych byla blazen jim to nechat oni na vyplaceni asi nemaji bracha si pujcku asi nevezme i kdyz by se mu to ve finale vratilo a matka po te uz nemuzu chtit preci ji nebudu obirat o duchod i kdyz vim ze kdyby doslo k vyrovnani urcite mu jeste prida tak uvidime jestli se neco pohne
Tak jsem dnes byla na svem pozemku sklidit zeleninu pujcila jsem si klic od brany kdyz ji meli zamcenou vjeli jsme dovnitr a v tom vylitla matka a ze jsem drza zesi klidne otevru no koment jecela na me skoda zeneni bratr doma ze by nas prej vyhodil nakonec ze pry mi tu tretinu sebere ptam se z jakeho duvodu pry na ni stekam a ze ta pulka byla jeji a dala mu to z vlastni vule ja se s ni nehadam jenom proc no ze se zmenila situace od te doby co jsem se podruhe vdala ze sime pry manzel vzal kvuli penezum aneustale ta jeji pisnicka ze se o to staraji hlavne ze si do darovaci smlouvy nedala sama jako vecne bremeno coz mu pekne prihrala no nevim mam opet advokatku co s nima
@štáva že ti to stojí za to
však tu tvoji třetinu ti nikdo neveme, bych se rozhádala kvůli baráku a pozemku s rodinou
Však bratr se stará o mamku, tak co
@mojara píše:
@štáva že ti to stojí za tovšak tu tvoji třetinu ti nikdo neveme, bych se rozhádala kvůli baráku a pozemku s rodinou
Však bratr se stará o mamku, tak co
Hele ja to zas na jednu stranu chápu, tchyni umrela mama uz brzo, nedavno i tata, jedina ona v doma rodiču nezila, jeji dve sestry ano a kdyz tata umřel a resilo se dedictvi bylo to maso.. Tchyni znemoznovali vstup na pozemek a delali ji jen problémy.. Do ty doby spolu normálně komunikovali, jak slo o dědictví, staly se z nich sane.. A to ona po nich vubec nic nechtěla.. Proste tam jen mela svuj podil..
No nakonec jim to za par korun prodala, od ty doby s nima nemluvila, respektive ony s ni, a ma svatej klid.
Ale to si pis, ze jsme to taky probirali co se a tim da delat, aby ji úplně neoskubaly.
@Anonymní píše:
Hele ja to zas na jednu stranu chápu, tchyni umrela mama uz brzo, nedavno i tata, jedina ona v doma rodiču nezila, jeji dve sestry ano a kdyz tata umřel a resilo se dedictvi bylo to maso.. Tchyni znemoznovali vstup na pozemek a delali ji jen problémy.. Do ty doby spolu normálně komunikovali, jak slo o dědictví, staly se z nich sane.. A to ona po nich vubec nic nechtěla.. Proste tam jen mela svuj podil..
No nakonec jim to za par korun prodala, od ty doby s nima nemluvila, respektive ony s ni, a ma svatej klid.
Ale to si pis, ze jsme to taky probirali co se a tim da delat, aby ji úplně neoskubaly.
A to je právě to, když umrel táta.. U nás se majetek předává už za života rodičů a funguje to tak nekolik generací (taťka teda zemřel poměrně mladý, ale i tak jsme věděli, že chce všechno dát bratrovi a nikoho ze sourozenců nenapadlo proti tomu v dedickem řízení jít, prostě jsme jeho vůli ctili). Byli jsme vychovaní v tom, že majetek co zbudovali rodiče je jejich a můžou si s ním dělat co chtějí, manžel to má stejně, majetek dělili loni, jeho sestra dostala byt, který má asi 2× větší hodnotu, než pozemek co dostal on, poděkoval a ani by ho nenapadlo (mně už vůbec) si stěžovat, všichni máme mezi sebou pěkné vztahy, fakt mi nestojí se rozhádat kvůli majetku a to v nasem případě nemluvím o malých částkách.
Po rozvodu jsem odesla s prazdnou po 30letevc taky se cely barak predelaval i za moje penize smlouva nebyla bejvalej pak dostal docela slusnej majetek a ja ostrohala takze nevim proc by me porad nekdo ocuraval na tom nasem baraku jsem taky pomahala taky chci mit na stari nejakou jistotu a mit kde bydlet a ne se tahat po pronajmech ja to s nima chci srovnat ale oni nemaji zajem proste me nechteji vyplatit a nebo nejakou smesnou castku bracha se o matku nestara neni porad doma a ona je zatim sobestacna nejhorsi ze si ani neudelala poradnou smlouvu o tom doziti
Tak po porade s advokatkou spradame plan proti vlastni rodine tak uvidime jak to dopadne nevzdam se zivot me naucil
Tak jsem tu po dlouhe dobe konecne se snad ledy pohnuli a bratr mi vyplati alspon tu ctvrtinu jeste penize nemam, ale doufam, ze uz budu mit a konercne si budu moci koupit byt. A povedeny bratricek i s matkou si muzou uzivat, doufam, ze jim nezbude malo.
Jeste neni vyhrano bratr dela neustale nejake problemy matka dela mrtveho brouka tak nevim jak se to jeste dlouho potahne