Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Black Tears to jsi dobrá duše, ale myslím, že přijde milion důvodů (nebo alespoň tak 3, proč to nejde)…
napadá mě - jiné město, málo času, možná zákaz rodičů, že s nikým cizím nesmí…vím, jsem teď jedovatá jak muchomůrka zelená, ale přijde mi, že si zakladatelka v té sebelítosti vysloveně lebedí…
Z tvého chováni bude bud sebevražda nebo vražda. původně jsem chtěla napsat ze ses fakt divná, ale podle me bude problém v psychické stránce. a fakt navstiv psychiatra. mám z tebe totálně hisi kůži a na kafr bych s tebou nesla.
Jo a zajímal by me názor matky. myslím, ze by napsala, ze je dxetunka psych. Nemocná a stara se o ni ![]()
To mi pripadne dotaz tak 13-leteho ditete
ve tvem veku jsem uz byla davno samostatna, vydelavala a bydlela s pritelem.
Muzu se zeptat, zda pracujes? Proc se neosamostatnis a nebydlis sama? Proc si nenajdes pritele? Asi je doma stves, a proto se chovaji, jak se chovaji. Osamostatni se a vykasli se na ne.
A kdyby ses vdala - proc by meli pocitat s tim, ze zustanes doma? Vydelavas a budouci manzel predpokladam taky, prostr se osamostatnite. Zamysli se nad tim.
Mě by zakladatelko zajímalo co děláš s výplatou, píšeš že v baráku ti nepatří nic…no proč by ti v baráku rodičů něco patřilo? já u našich taky nic nevlastním ani mě nenapadlo proč bych to měla očekávat. odcházela jsem od našich ve 20 letech s taškou oblečení, máti mi dala dva hrnce, pár ručníků a chodila jsem si k našim asi rok prát. tečka, nic mi tam nepatřilo, nic jsem neměla, byla jsem rok po škole, pár měsíců zaměstnaná. ale tobě je skoro 30, tak kam chodí tvoje peníze? něco přece vlastnit musíš, za hadry a šminky určitě neutrácíš podle toho jak se prezentuješ sedíš doma a proklínáš celý svět ![]()
@blumen na to ti asi zakladatelka neodpoví. I já jsem se na to ptala a odezva nebyla žádná. Možná potřebuje opravdu jen „spoluúčast“ nad svým osudem…
@Malaga no je to hrozne, pripomina mi docela jednu kamaradku. Je ji 31, bydli doma, pracuje, pritele nema a ani zadne kamaradky, protoze ty uz maji deti a to ji uz zacalo stvat. Ja jsem ted taky tehotna a bydlim od ni daleko. Ona se s tim ale snazi neco delat, najit si pritele a osamostatnit se. Zakladatelka evidentne ne. Fakt by me zajimalo, kde pracuje a jakou ma skolu.
@blumen Mě by spíš zajímalo, co čeká od těch diskuzí zde? Návod? Pomocnou ruku? ![]()
Pročetla jsem více tvých založených diskuzí. Tu, jak se o Velikonocích vyhli koledníci Vašemu domu obloukem a tys z toho byla nešťastná a nechápala proč. Tu jak tě otec zbil, protože jsi nezvládala školu, jak ti rodiče nadávali, že nemáš budoucnost. Tu, kde jsi psala, že slyšíš hlasy. Tu kde přemýšlíš nad tím, jestli se kati dostanou do nebe nebo do pekla.
Špatná zpráva je, že zjevně celá rodina by si zoufale přála, abys začala žít vlastní život, ale nevědí, jak tě k tomu dokopat. Jednou možná přistoupí k tomu, aby tě pro tvé dobro vyhodili z baráku. Ale možná ne. Každopádně jestli ty sama tohle nebudeš chtít řešit, tak souhlasím, že tvoje budoucnost je dost pochmurná.
Dobrá zpráva je, že už si nepřipadám jako takovej asociál, jako jsem si připadala dosud ![]()
@Malaga ja znam jen tuti diskuzi. Asi si nema vubec s nikym promluvit. Zakladatelko, co zkusit psychologa? S tim by ses mohla promluvit osobne a on by Ti rekl nezaujaty nazor… A pomohl.
@jája428 aha, ja myslela, ze ma treba aspon bakalare, nejak jsem to poradne z diskuze nepochopila.
@Anonymní píše:
Já nemám žádné přátele, za kterými bych se stěhovala, to už bych zůstala úplně sama. Bráchovi je jen o rok méně. Svým odchodem bych to ještě víc pokazila protože by se upnuli jen na něj už teď o něm mluví jako o nástupci firmy. Přitom já se snažím taky plnit svěřené úkoly. Horní patro domu patří automaticky jen jemu já nemám v domě nic. Vůbec nepočítají s tím, že se může stát, že se třeba vdám dřív a budu potřebovat prostory pro svou rodinu a podobně
Opravdu upřímně by mne zajímalo, proč jsi stále ještě doma s rodiči? Co tě k tomu nutí? Proč se neodstěhuješ a nevedeš si svůj vlastní život? ![]()