Matkou na "stará kolena"

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21911
18.2.14 12:17

@birma souhlasim s tim, ze dnes deti dlouho visi na penezence rodicu.Moje starsi dcera chodi behem gymplu ( letos maturuje) na 10/tydne do prace. Chodi na 5 hodin po skole v patek a na 5 hodin v sobotu.Po maturite chce jit studovat, ale chce si nadale behem studia privydelat. O zbytek se radi postarame, protoze vidime, ze se snazi si vydelat vlastni penize ;) A to jsme financne zabezpeceni, ze by to teoreticky nepotrebovala, ale vedeme ji k tomu, ze bez prace nejsou kolace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
18.2.14 12:18
@Regina Hero píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: no já nemyslím… já vím, jak se cítím a jaké to je… a nemyslím si, že bych se měla cítit jinak nebo to vnímat jinak jen proto, že někdo jiný si myslí, že bych to tak měla mít… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ty jsi ale neflexibilni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
18.2.14 12:21
@Haku píše:
Ty jsi ale neflexibilni :mrgreen:

hmmm… to bude asi tím stářím… už si holt nenechám vnutit své vlastní pocity podle názorů jiných… no, co už se mnou… ještě si za chvíli začnu myslet, že mám dítě kvůli tomu, že je to moderní a že mám začít trénovat skoky do rakve místo dovolené v Africe… :nevim: :nevim: :nevim: :think: :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
18.2.14 12:25
@Regina Hero píše:
hmmm… to bude asi tím stářím… už si holt nenechám vnutit své vlastní pocity podle názorů jiných… no, co už se mnou… ještě si za chvíli začnu myslet, že mám dítě kvůli tomu, že je to moderní a že mám začít trénovat skoky do rakve místo dovolené v Africe… :nevim: :nevim: :nevim: :think: :think: :think:

A ja vim porad, ze mam deti protoze jsem je chtela a ne kvuli mode, at pise kdo chce co chce.My planujeme letos Recko, tam jsme jeste nebyli, na rakev mam casu a casu dost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
18.2.14 12:46
@mirka.uhl. píše:
Těch osmdesát let je - když máš dítě ve 40 a ono bude mít také dítě ve 40, tak rodiče budou mít 80, je to tak? A pak může nastat problém, ale psala jsem to spíš ve smyslu pohlídání vnoučete a třeba pomoci, ale tu už spíš budou potřebovat oni, i když samozřejmě jsou i čiperní osmdesátníci…ale to spíš výjimečně. :nevim:

Takže když má holka dítě v šestnácti, tak se automaticky taky předpokládá, že její dítě bude mít v šestnácti a vnouče také, takže se dožije hodně generací :mrgreen: Nevím proč by měl mít můj syn dítě ve čtyřiceti automaticky proto, že my ho tak měli. Navíc z toho nás nejspíš už hlava bolet nebude, ale bude mít dvě o dvacet a šestnáct let starší sestry, které předpokládám, budou s ním v kontaktu a někdy mu třeba můžou hlídat tak jako ho hlídají ted. Navíc předpokládám, že bude mít mladší ženu, která bude mít svoje rodiče kteří budou hlídat. A pořád mlení s tím hlídáním, moje matka třeba v životě nehlídala, protože parchanty nesnáší, nikdy u mne za 24 let co jsem tady nespala protože se nejlépe cítí ve své posteli. Jednou v životě mi vyžehlila když jsem měla zlámanou nohu, jinak ani prd. A měla mne ve dvaceti letech, tož tak. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zzzuuz
18.2.14 13:04
@maraida píše:
Proč anonymně?
Takže ke mě…mým starším dětem je 22 a 20 let. Mohla jsem si dle tvého užívat nicnedělání, pohody atd.do sytosti. I přesto jsem se rozhodla mít ještě další dítě, jsou mu nyní 2 roky. Rozhodně si nepřipadám nezodpovědná a už vůbec ne sobecká.
Líbí se mi jak tady ty pomalu náctileté vědí všechno líp a zaručeně. Přitom k tomuto tématu nemohou nijak významně přispět, že?
Já taky nelezu na diskuzi mladé matky atd. a neudílím jim tam rady. I když bych mohla, protože mám VLASTNÍ zkušenost.

To znamená, že my mladší tady nemůžeme? Opravdu?

• Citovat
  • Upravit
8114
18.2.14 13:08
@Zzzuuz píše:
To znamená, že my mladší tady nemůžeme? Opravdu?

Být tu můžeš, číst můžeš…ale co chceš k tomuto napsat?… Chci se zeptat, zda je tu nějaká maminka, která měla dítě na sklonku čtyřicítky a teď už dítku pár let je.… to fakt nevím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
18.2.14 13:13

@Zzzuuz Proč bys nemohla, akorát jako nebude pod fousy sedmnáctiletým maminkám když já jim tam půjdu radit, protože dnes je přece všechno jinak než před dvaceti a více lety :mrgreen: tak čtyřicetiletým se nezdá názor jako měla třeba anonymní, nyní Mirka. Protože opravdu třampala blbosti. Když já půjdu do sedmnáctiletých a napíšu třeba holky držte se, nemyslím, že by mne vyhnaly, ale když jim tam budu hučet, co že v sedmnácti si zničily život, budou naštvané a to samé je tady. Dvacetiletá holka opravdu neví jak se cítí čtyřicítka a špekulovat o tom, co bude za čtyřicet let, to už je úplně od věci. A to zrovna já nejsem vůbec zastánce plození dětí po čtyřicítce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zzzuuz
18.2.14 13:13

@birma Máš pravdu postarší mamčo, mizím.

• Citovat
  • Upravit
14367
18.2.14 13:14

@Zzzuuz můžete.Ale svůj názor jste už vyjádřily a nezlob se na mě, jen tu prudíte.
Chápej, já taky přece nebudu chodit např. na diskuzi o dvojčatech, když je nemám a rvát jim tam něco do hlavy když nevím jaké to je…Prostě přispívám do takového tématu kde mám co říct z vlastní zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
18.2.14 13:17
@birma píše:
Být tu můžeš, číst můžeš…ale co chceš k tomuto napsat?… Chci se zeptat, zda je tu nějaká maminka, která měla dítě na sklonku čtyřicítky a teď už dítku pár let je.… to fakt nevím :think:

hele, nediskriminuj… ty fakt nevěříš, že někdo může mít vzpomínky na budoucnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zzzuuz
18.2.14 13:17

@boball To abych se nakonec ještě omluvila za to, že jsem chtěla přispět tím, že vlastně maminky ve 40 letech obdivuji a že jsem tady vlezla jen proto, abych si přečetla všeobecně názory na toto téma a ujistila se, že třeba já už opravdu dítě nechci :-) Já rady nedávala, ale taková @birma mě svým posledním příspěvkem k mému jménu uzemnila, takže pardón. Už se tady raději neukážu. Mám pocit, že některé starší tady by rády poučovaly i nás a vadíme jim tady…ještě jednou omluva. Zavírám za sebou vrátka :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Zzzuuz
18.2.14 13:18

@maraida však už táhnu, starším se nemá odporovat :mavam:

• Citovat
  • Upravit
14367
18.2.14 13:24

@Zzzuuz :mavam: Nic ve zlém…užívej si své malé holčičky a měj se krásně, zrovna tak jako my tady :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8114
18.2.14 13:25
@Regina Hero píše:
hele, nediskriminuj… ty fakt nevěříš, že někdo může mít vzpomínky na budoucnost?
:mrgreen:…no :think:, že by to bylo fakt možné?,…někdy mi přijde, že naše 2,5letá neměla při narození „vyresetovanou paměť“ 8) -její odpovědi, průpovídky a myšlenkové pochody jsou mnohdy neuvěřitelné 8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí