Matkou na "stará kolena"

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21911
18.2.14 15:16
@boball píše:
JJ dnes neví nic. A je zajímavé, že narozdíl od mladší dcery která podobné věci nikdy nevedla, si nepamatuje pořádně ani školku, snad až od první třídy. Mladší si pamatuje absolutně všechno i z doby kdy byla mladší 2 let. :think:

Tak jsem to mela ja, ja mam do dnes vypadky s ranneho detstvi ;) A ty sny, co jsem mela jako mala, to bylo zvlastni :think: Ale to uz jsme OT :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
18.2.14 15:18

@Haku Asi jste věděly víc než je třeba. Tak vám to někdo zarazil.Ale nebudeme plevelit. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
18.2.14 15:20
@boball píše:
@Haku Asi jste věděly víc než je třeba. Tak vám to někdo zarazil.Ale nebudeme plevelit. ;)

Takhle jsem to nikdy nevidela 8o Ale mozna na tom neco bude :think:
A uz neplevelime ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
18.2.14 15:23
@Bauli píše:
A třeba moje mamka (45, aktivní, zdravá a šmrncovní ženská) mi říkala, že si nedovede představit, že by měla mít teď malý dítě. Jsou s taťkou (45, sportovec v top kondici kterou by mohli i 20 klacci závidět) rádi, že mají klídek a můžou se věnovat sobě a svým koníčkům. Že sou rádi, že já s bráchou už sme samostatní. Malou si půjčí, pohlídají, ale jsou z ní utahaní po půldni ještě druhej den :nevim: A upřímně, já sem fakt ráda, že mají soudnost a nepořídili nám žádnýho malýho sourozence.
A teda dost ženských v mým okolí, co má děti pozdě, tak proto, že budovaly kariéru a rodinu odsunuly. Pak se v 35 probraly a zjistily, že nemají děti, ale vlastně je ani nemají s kým mít, takže když do 40 otěhotněly, tak si mohly gratulovat a v 100% případech to bez CAR nešlo :nevim:

Cetla jsem jen cast diskuze, ale nektere nazory, zejmena tento, me zvedly ze zidle. Tak predevsim, mit dite ve 40 neni zadna „moda“, delo se to od nepameti, protoze spousta zen je v tomto veku jeste plodnych a antikoncepce je vynalez celkem nedavny. Takze si nemyslim, ze ve svych 37, kdy se mi narodil syn, jsem byla na dite stara. Uznavam, ze na prvorodicku uz trochu ano, nicmene otehotnela jsem po srovnani stitne zlazy prirozene. Mela jsem relativne pohodove tehotenstvi, zadne zdravotni problemy, a pracovala jsem jeste 4 tydny pred porodem. Mnohe mladsi maminky tu spechaji na nemocenskou sotva jim doktor potvrdi tehotenstvi, i kdyz k tomu nemaji zadny zavazny duvod, krome toho, ze jsou „unavene“ a „nechteji se stresovat“ (nepausalizuji). Porod probehl rovnez bez nejmensi komplikace, bez nastrihu a poraneni a uz druhy den jsem byla skoro 100 % fit (pro bezny provoz). Uz za 2 mesice nebylo na me postave temer poznat, ze jsem rodila. Je fakt, ze nevyspani a unavu snasim spatne, ale nemyslim si, ze bych na tom byla v tomto ohledu ve 20 lepe, nota bene kdyz v tom veku by se jednalo o dite neplanovane a nechtene.

Taky moc nechapu, jak nekteri planuji deti tak, aby je meli ve 40 „z krku“ a mohli si konecne uzivat. Ja jsem rada, ze jsem si sve uzila v mladi, ve ctyricitce zacinat jezdit po svete a budovat karieru uz proste neni ono, nehlede k tomu, ze se studujicimi detmi na krku uz na nejake velke cestovani uz proste casto nejsou finance. Vse ma sve vyhody a nevyhody.

A ze se synovi budou smat, ze ma stare rodice? No a co? Kdybych ho byvala mela za mlada s ex, ktery byl cizinec, tak by se mu zase treba smali, ze ma sikme oci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
18.2.14 15:55

Taky si myslím, že je to o tom, jak se člověk cítí, mnohem víc, než o tom, kolik mu je let. Včera jsem byla na poradně, byla se mnou ještě jedna maminka, já čekala na odběry, ji sestřička objednávala na na pvotrimestrální screening - že má 28letou maminu. V čekárně mě čekal přítel a ptal se pak, jestli nevím, co ta 50 letá paní chtěla na poradně pro těhotné… Mně je 42. Takže mě přešly i obavy z toho, že mě někdo bude považovat za babičku malého. Moc se těším i proto, že při prvním dítku byli mí i tehdejšího partnera rodiče zaměstnaní, nikdo neměl čas ani chuť mrně pohlídat, babičky jsme neznali… Teď jsou v důchodu a moc se těší, že si konečně budou mít čas užít i malinkého vnoučátka a kočárku. A že budu v 55 řešit puberťáka? Jak si ho vychovám, jaký vztah si vybudujeme, takové to bude. Teď mám taky puberťáka a je super! Moc si náš vztah užíváme. Jestli to s druhým bude podobné, tak se na to naopak už teď těším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
18.2.14 19:46
@mirka.uhl. píše:
Těm co si pořídily dítě kolem 40 přeji hodně sil.
Podle mně jim nezbývá nic jiného než tvrdit jak je to výborné atd., protože přece nenapíší, že se přecenily, že je to teď zmáhá, tak jak to napíše matka kolem 40, která má děti odrostlé a teď si užívá klidu a pohody.
Můj názor je, že když žena nemůže mít dítě a povede se jí to po velkém snažení až kolem 40, tak prosím, to pochopím. Ale pokud má žena už nějaké děti a kolem 40 si pořídí další - protože je to teď moderní - tak to říkám, že to je maximální nezodpovědnost a sobeckost. Hlavně mít dítě, tamta ho má taky!!! A proč nezodpovědnost? Protože starý rodič sice může být hodný, ale co mu pomůže do budoucna? Když ve 20 sotva dokončí školu a bude se starat o nemocné rodiče, místo toho, aby mu hlídali vnouče.. Jo to by mu mohli hlídat až ve svých 80 letech, pokud by si z nich dítě vzalo příkad… :nevim:

Tak toto je podle mě hodně hloupý názor. :nevim:
Asi málokdo si pořizuje ve čtyřiceti dítě, protože je to moderní.
Už v Bibli je psáno: Milujte se a množte se. (I když tím asi není míněno donekonečna.)
A my se s manželem milujeme a když jsme zjistili, že ani na prahu čtyřicítky a po třech dětech nás touha po dalším potomkovi nepřešla, tak jsme pečlivě zvážili pro a proti. No a rozhodli jsme se jít do toho.
Na závěry je ještě brzy, malému je devět měsíců. Ale zatím můžu říct - těhotenství v pohodě (nejméně komplikací ze všech), porod taky bez komplikací, ani v šestinedělí žádné zdravotní problémy, až na to, že trošku potrápila psychika, dítě zdravé. :nevim: Řešíš to, že dítě bude mít ve dvaceti na krku stárnoucí rodiče. MOžná, ale jednak na to nebude sám, když má starší sourozence, jednak prostě bude na světě. A snad rád. Kdybychom uvažovali tak jako ty, tak by nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
18.2.14 19:56
@mirka.uhl. píše:
Těm co si pořídily dítě kolem 40 přeji hodně sil.
Podle mně jim nezbývá nic jiného než tvrdit jak je to výborné atd., protože přece nenapíší, že se přecenily, že je to teď zmáhá, tak jak to napíše matka kolem 40, která má děti odrostlé a teď si užívá klidu a pohody.
Můj názor je, že když žena nemůže mít dítě a povede se jí to po velkém snažení až kolem 40, tak prosím, to pochopím. Ale pokud má žena už nějaké děti a kolem 40 si pořídí další - protože je to teď moderní - tak to říkám, že to je maximální nezodpovědnost a sobeckost. Hlavně mít dítě, tamta ho má taky!!! A proč nezodpovědnost? Protože starý rodič sice může být hodný, ale co mu pomůže do budoucna? Když ve 20 sotva dokončí školu a bude se starat o nemocné rodiče, místo toho, aby mu hlídali vnouče.. Jo to by mu mohli hlídat až ve svých 80 letech, pokud by si z nich dítě vzalo příkad… :nevim:

Ani jsem nemusela diskuzi dočítat - tenhle komentář je nade všechny. Jenom člověk skutečně mdlého rozumu by mohl vyplodit myšlenku, že si někdo ve čtyřiceti pořídí dítě, protože je to moderní. A jenom skutečně sobecký a sebestředný člověk pomýšlí na své rodiče tak, že budou staří, bude třeba se o ně starat, místo aby posloužili oni hlídáním vnoučete. A že nám nezbývá nic jiného, než tvrdit, jak jsme v pohodě, když jsme ve skutečnosti zmožené? Pozvala bych tě, ať se přesvědčíš, ale víš co? Jsem docela ráda, že tě nikdy ve skutečnosti doufám nepotkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
18.2.14 20:00
@Navli píše:
@hanka.br. potrefená husa nejvíc kejhá co? :roll:

Opravdu jsem se snažila popsat svoje pocity se zkušenosti kamarádky, která tenhle život žije a to ještě tak abych neurazila, ale tady se vždy někdo najde.

Kdo chtěl ten si z toho co jsem napsala svoje vzal ten zbytek je jedno. S láskou a klidem :mavam: :mavam:
:andel: jako by život dětí svých rodičů stál a padal na tom, jak staří a vitální jsou prarodiče a okolní rodina.
Vždyt´v životě jde o úplně jiný věci. :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
18.2.14 20:47
@hanka.br. píše:
Ani jsem nemusela diskuzi dočítat - tenhle komentář je nade všechny. Jenom člověk skutečně mdlého rozumu by mohl vyplodit myšlenku, že si někdo ve čtyřiceti pořídí dítě, protože je to moderní. A jenom skutečně sobecký a sebestředný člověk pomýšlí na své rodiče tak, že budou staří, bude třeba se o ně starat, místo aby posloužili oni hlídáním vnoučete. A že nám nezbývá nic jiného, než tvrdit, jak jsme v pohodě, když jsme ve skutečnosti zmožené? Pozvala bych tě, ať se přesvědčíš, ale víš co? Jsem docela ráda, že tě nikdy ve skutečnosti doufám nepotkám.

Hanko, už i já jsem zvala Mirku na exkurzi do mé rodiny :lol:, ale nereagovala, někteří lidé prostě štěstí vidět nechtějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
18.2.14 20:58

Holky, vážně si tady někdo myslí, že šedesátník je někdo, kdo je starý a nemocný a jeho ubohé dvacetileté děťátko se o něj bude muset starat? Švagrovi je 62, jeho synovi 21 let a 30 km výlet do kopců na kole není problém ani pro jednoho. Táta se synem se připravovali na přijímačky na medicínu, nakonec je dělal jenom syn, ale klidně je mohl složit i otec, byli na tom s vědomostmi stejně. Tetička měla dítě ve 39 letech, ale před padesáti roky, a nikdy jsem neslyšela, že by něco nemohla, protože byla stará. na co si to tady s vašimi posudky hrajete? Samozřejmě je možné, že rodič zemře už v 55 letech a dítě zůstane sirotek. ale mojí kamarádce umřela maminka jako třicátnice. ono když je někdo lemra, cvičil naposledy na základce tak chápu, že ve 40 letech se mu už k dítěti špatně ohýbá a ve třech letech už ho nedožene. :roll: :roll: Mimochodem za tři měsíce mi bude 40 a snažím se otěhotnět :mrgreen:
Nemyslím, že je to skvělé, ale také z toho nehodlám mít obavy, že ho za pět let nedoběhnu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
18.2.14 21:03
@74paja píše:
A nemyslite si, ze moudra matka priroda to ma proste nastavene tak, ze zena je zkratka plodna do te doby, aby dokazala dite vypiplat?

já znám holky, co mají problémy s plodností a dochází jim vajíčka ještě před třicítkou. Chtěla bych vidět, kdo se bude odvolávat na moudrou matku přírodu při onkologickém onemocnění například. Spousta žen je ve 40 normálně plodná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3163
18.2.14 21:04

Letos mi bude 43 a mám hočicku 3letou. Nelituji, je to moc fajn, věřím, ze ani později litovat nebudu, ale posoudit by to spíš mohly starší děti(15-23let).V sourozencich snad nalezne doplnění toho, v čem snad rodiče už nebudou dostatečne akční :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3163
18.2.14 21:26

Ale snad budeme akční a schopní ještě dlouho. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
19.2.14 11:54

Některé názory mi opravdu rozum nebere. Obávat se, že na třídních schůzkách budou rodiče nejstarší…co to je za názor??? Lidé takto uvažující by plození dětí měli mít soudně zakázané.
Mám pocit, že tyhle mladší maminy jsou ve skutečnosti mnohem starší a zničenější, než my před 40. Že by závist, že v mládí si pořídily děti a nestihly si užít a po 45 už na pařby bude pozdě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
19.2.14 12:42

Ahoj muzu se ciste ze zvedavosti zeptat kolik je tady maminek kolem 40, ktere si ted poridily dite k sourozencum veku 8, 10 apod? Tedy maminek, ktere mely prvni deti kolem tricitky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí