Matkou v 16?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
194
18.1.17 10:57
@Ukecana15 píše:
Chce. Rodice spíše čekali ze mi to vymluvi… ale bylo to naopak. Ale tak i tak… na potrat bych vzivote nesla… nechtela bych si to.za par let vyčítat ze bych mu nedala sanci na život. :zed:

Moje rec, mas muj obdiv. Hlavne, aby si to přítel nerozmyslel a ty s nim nezůstala sama, ale snad ne. :) psala jsem ti zpravu, jestli vis uz co čekáš, klidne ti daruji veci po malem. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.17 10:58
@Mona111111 píše:
Tak to me sice mrzi, ale jak rikam, nezname okolnosti, jak se to stalo atd. A omlouvám se ze to takto napisu, ale ne každá je nebo bude jako tvoje matka.
Ja cekam druhe, a rozhodne mi neprijde, ze bych neco zameskala. Je mi 23. Ne každá holka potrebuje pro stastny zivot diskotéky a zábavy atd :)

Jo ve 24 mela máti ještě bratra. To ji to taky nepřišlo. A nebylo to o diskotékách. Ne každá je takové vím, ale rozhodne si za par let řekne, ze o neco přišla. Kamarádky budou dělat jine veci a ne vozit kočár… Toť můj nazor :think:

• Citovat
  • Upravit
1058
18.1.17 10:59
@Ukecana15 píše:
Chce. Rodice spíše čekali ze mi to vymluvi… ale bylo to naopak. Ale tak i tak… na potrat bych vzivote nesla… nechtela bych si to.za par let vyčítat ze bych mu nedala sanci na život. :zed:

Přesně tak, proč bys měla zabít miminko které oba chcete jen kvůli ženským z emimina?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
18.1.17 10:59

Jinak taky můžu něco darovat kdyby bylo potřeba, na oboje pohlaví :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26921
18.1.17 11:01
@Ukecana15 píše:
Ahoj je mi 16 a jsem ve 3 měsíci. Někdo se mi za to vysmívá ale najde se i někdo kdo mě chápe. Jaký máte na to názor vy? :?

Je to super. Pokud mas alespon zodpovednou matku, tak ti decko vypipla a vychova a ty si ve 40 budes uzivat zivota, protoze decko bude uz dospele a zit vlastnim zivotem.
Nic lepsiho jsi v 16 udelat nemohla. Gratuluji :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
@Anonymní píše:
Jo ve 24 mela máti ještě bratra. To ji to taky nepřišlo. A nebylo to o diskotékách. Ne každá je takové vím, ale rozhodne si za par let řekne, ze o neco přišla. Kamarádky budou dělat jine veci a ne vozit kočár… Toť můj nazor :think:

Vidis, me je 23, a rozhodne nelituju toho, ze cekame druhe. Jsem za to rada, a doufam, ze vse bude v pohode. A neprijde mi, ze bych o neco prisla a nemyslim si, ze by ne tohle presvedceni přešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102082
@Anonymní píše:
@Ukecana15 Kdejaka mladá holka se o dítě postará líp jak ta, která ho porodí a zabije.

Jo a kdejaká dospělá žena se o to dítě postará líp, jak ta mladá holka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.17 11:02

Záleží samozřejmě na okolnostech - zázemí, partner, psychická vyrovnanost, zodpovědnost apod… ale pokud je vše v cajku, neviděla bych to tak tragicky. Ideální to není, ale v životě se stávají horší věci než to, že má někdo dítě hodně brzy. Jako matku by mě tím dcera fakt nepotěšila a asi by doma měla dusno, ale pokud se tomu postavíš čelem, tak se to určitě dá zvládnout, zvlášť pokud do toho jako rodiče půjdete oba.

Moje babička měla první dítě v 16, otěhotněla v 15 a dopadlo to normálně dobře, prostě se s dědou vzali, celkem měli 3 děti vždy po 6 letech a celý život byli spolu, takže když se chce, všechno jde (i když byla samozřejmě jiná doba).
A moje spolužačka měla ségru, která (blbka) otěhotněla na základce ve 14, dítě si nechala a taky žijou, má krásnou dceru. Tam samozřejmě hodně pomohli její rodiče.
A znám i slečnu, které je sice už 18, otěhotněla neplánovaně a holky, to nezkousnete - selhaly jí prášky :D No ale skutečně, bere nějaké slabší kvůli problémům s krví. Má taky holčičku a dává to, rodiče hold pomáhají, s otcem dítěte není, maturitu si dodělala už s dítětem a teď uvažuje o nějaké dálkové VŠ při mateřské.

Anonym, kvůli té známé.

• Citovat
  • Upravit
960
18.1.17 11:04

Tak.jako ja jsem byla tez na dnesni dobu. mlada. prvorodicka ve 23 letech,ale.pp.sestiletem. vztahu, svatbe a s manzelem o sest let starsim, i tak ted.ve svych.28sistalepripadam. nekdy nevyzrale a mlade,snad.je.to.dnesni. dobiu, kdy se.doba mladi. prodlužuje minimalne.do.35 (muj nazor) takze 16 ti.leteho.cloveka.ja.vidim.jako.skitecne. polodite,ovsem.na.potrat bych. nepodporila, ale jako.matka.dvou dcer. bych. z tohobyla.dost na vetvi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Ahoj, já tě nijak neodsuzuju :mavam: Je to čistě tvoje věc a tvůj život. S manželem máme dcerku, zatím je maličká, ale shodli jsme se, že kdyby jednou přišla že je těhotná, tak ji na potrat hnát nebudeme a podpoříme ji. Všechno se dá zvládnout. Spousta lidí ti řekne, že mít dítě takhle mladá je blbost a zničíš si život. Ale je hodně mladých maminek, které to zvládly, dodělaly si školu a mají se dobře i s prckem. Pokud máš někoho kdo tě podpoří a budeš se snažit dodělat si školu, časem si najít práci a postavit se na vlastní nohy, tak máš z poloviny vyhráno :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
@Ukecana15 píše:
Ja si myslím ze to není žádná špatná věc. Jen je docela hnusný když mě za to všichni odsuzují. Stávají se i horší věci. :roll:

O tom si můžeme podiskutovat třeba za 3 roky

• Citovat
  • Upravit
102082
@luloinka píše:
Přesně tak, proč bys měla zabít miminko které oba chcete jen kvůli ženským z emimina?

No, myslím, že mezi zabitím dítěte a očekáváním toho, že ji budou ostatní poplácávat po rameni za to jak je úžasná je ještě hodně mezistupňů…
Taky bych své dítě neposílala na potrat, pokud by přišla v 16 těhotná, ale rozhodně bych ji ani nefandila, ani negratulovala a už vůbec neobdivovala. Přistoupila bych k tomu tak, že když už je tak blbá, že je těhotná, tak ji pomůžu, aby to ona zvládla a dítě se mělo co nejlíp, ale péče bude především na ní a k tomu hezky dostuduje.

Příspěvek upraven 18.01.17 v 11:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6077
18.1.17 11:06

A tak pokud ona i přítel dítě chtějí, tak bych jí to nerozmlouvala. Jasně, bude to mít sakra těžké, bude si těhotná a s dítětem dodělávat školu… a pokud budou ochotni pomoct i rodiče (hlídání a tak), tak se to dá. Přítel předpokládám pracuje, takže ona nebude finančně závislá jenom na rodičích.

Napsat jí, že je blbá a že si zničila dětství… kdybyste jí místo toho popsaly, co jí čeká, uděláte lépe. Takhle je to jaksi jen konstatování, které přichází s křížkem po funusu, a té holce to nic nedá. Já bych se z těhle řečí v 16 teda spíš šprajcla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
18.1.17 11:06

Ahoj, lehké to mít nebudeš, ale moje kamarádka měla první dítě v 15ti, přítele měla, jsou spolu dodnes, mají dvě děti, zvládla vše v pohodě. Já měla první dceru v 18ti, no neplánovala jsem to, ale potrat mě opravdu nenapadl, a že bych měla pocit, že mi něco uteklo? To ne.
Ale, rozhodně to neschvaluji, nicméně, když už se stalo, postav se tomu čelem a přeji hodné miminko. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
18.1.17 11:07

Načítámm citovaní příspěvek, Čekejte prosím…chyby_mobil v tramvaji_pardon

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie