Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@SussieS píše:
Já mám doma mazlíčkaneexistuje že bychom šli a nedrželi se za ruce, i při řízení si sem tam položí ruku na mé koleno, kolik pus si denně dáme bych ani nespočítala
hodně se i jen tak letmo dotýkáme, oba jsme hodně kontaktní, takže mně to vyhovuje naprosto
Mám to stejně, nemohla bych mít nějakýho „studenýho čumáka“,já bych bez toho doslova vyschla jako treska, kdy ovšem nemluvím o žádném neustálém otlapkávání, ale o té intimitě (což není sex) jako pohlazení, objetí, políbení (bez sex. podtextu),což NIKDY ze vztahu nesmí vymizet za žádných okolností ani na den. Tedy i vč. políbení na přivítanou, při loučení, na dobrou noc apod.
A ptž my - a to by si chlapi měli zapamatovat, totiž milujeme ušima stejně, jako oni očima, potřebujem občas (několikrát denně fakt neee) slyšet hezká slova. Prostě jakékoli vyznání i vyjádření toho, že jen já jsem pro něj ta jediná (což se dá vyjádřit různě) apod, což musí být vždy myšleno upřímně, kdy se nikdy nesmí slova rozcházet s činy. Samo, že to platí oboustranně, kdy záleží i na tom, jakým „jazykem lásky“ (viz kniha „5 jazyků lásky“) ten druhý mluví a ten mu dopřát, i když můžem mít odlišný.
Kdo neví, posílám „výcuc“. ![]()
http://cestakduze.webnode.cz/…azyku-lasky/
To mazlení je spíš pozitivum ne? Většina párů by vám záviděla ![]()
To je náhodou super, když je chlap mazlivej. Já bych bez toho nevydržela snad ani den, potřebuju to pohlazení, přitulení, políbení, jinak bych úplně strádala. Přítel na to nebyl, ale prostě jsem si ho na to naučila tak, že on sám teď bez toho nemůže být
prostě jsem ho sama tak otlapkávala a pusinkovala a hladila, že to začal dělat i sám. I při usínání se vůbec netulil, že potřebuje svůj prostor a kdesi cosi. Nezájem, když se otočil zády, nalepila jsem se mu na záda a hotovo. Teď mu usínám v náručí automaticky, už nijak neprotestuje ![]()
My se s přítelem taky pořád mazlíme, máme to tak nějak společný, vždycky mi říká, že mě má rád u sebe
pro mě je to teda hodně důležitý, já bych bez toho být prostě nemohla
@Ilusion píše:
I při usínání se vůbec netulil, že potřebuje svůj prostor a kdesi cosi. Nezájem, když se otočil zády, nalepila jsem se mu na záda a hotovo. Teď mu usínám v náručí automaticky, už nijak neprotestuje
to je hezké ![]()
@minoe píše:to je hezké
Ano. Ale je třeba natrénovat odpoutávací techniku, jak to učil Ross Chandlera ve přátelích ![]()
@Pedro 00 píše:
Ano. Ale je třeba natrénovat odpoutávací techniku, jak to učil Ross Chandlera ve přátelích
Tak to neznám, jak to probíhá? ![]()
@minoe píše:
Tak to neznám, jak to probíhá?
Nevím, která je to epizoda, v podstatě je to něžné objetí následované překulením tulícího se objektu. I v Americe o tom vědí své ![]()
@teryina píše:
Ahoj holky,mám partnera, který se strašně moc rád a ochotně mazlí. Myslím tím, že se rád přituluje, drží za ruku, pusinkuje atd. Ještě jsem se s tím v takové míře u muže nesetkala a proto se ptám, mazlí se vaši muži rádi či nikoliv? Máte rády tyto typy mužů?
Ano
U mně je to dokonce naprosto zásadní… nedovedu si představit vztah s nějakým chladnějším typem… ten fyzický zájem tam prostě musí být cítit
@IdealMan píše:
Však píši - manželství s dětmi. Žena ztloustne, neshodí to, stane se z ní mamina, popularizovaným kojením si vykojí ňadra - a manžel má po krásné manželce a oba dohromady po vášni. Pak muž zfotrovatí, vypadaj mu vlasy a stane se pantatínkem od paňmaminky. Nebo se mu to nestane a stane se z něj nevěrník… Oboje žádné terno.Samozřejmě, jsou i ženy (a muži) kterým se to nestane, a jsoudo měsíce od porodu na své váze ale to na to musí mít peníze a čas. Znám hodně dam které to nepostihlo, ale všechny mají jedno společné - jsou to milionářky.
já mám tedy k milionářce daleko, ale žádné váhové přírustky po dvou dětech mi nezůstaly… bude to spíš genová záležitost nebo způsob stravování
Pro muže je mazlení o něco méně přirozené nežli pro ženy. Ona i jejich sexualita je značně jiná. Obecně se muži mazlí hlavně v období zamilovanosti a poté to bývá horší. Některé mladé ženy postrádají u svých mladých partnerů mazlení, starší ženy zas u starších mužů si naopak někdy na mazlení stěžují. Ve smyslu toho, že už se „jen“ mazlí a na sex už většinou nemají takovou chuť ani schopnosti.
@Venetia píše:
AnoU mně je to dokonce naprosto zásadní… nedovedu si představit vztah s nějakým chladnějším typem… ten fyzický zájem tam prostě musí být cítit
Mám to stejně a psala jsem to samý. Že bych bez toho vyschla jak troska.