Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, s tou vodou to mám úplně stejně, musím vidět na dno, jinak už chytám paniku!
A mám k tomu i klaustrofobii, nemůžu s dětmi ani do uzavřenýho toboganu, zvládám otevřený tobogán, že vidím ven a kolem sebe, to je v pohodě. A když vidim videa, jak se někdo potápí do hlubokých vod a nebo lezou do úzkých děr, tak je mi fakt fyzicky zle a to to jenom vidim! Takže Tě chápu. Každý máme z něčeho strach ![]()
Ahoj, je tu někdo se stejnou fobií? Nebo jsem opravdu divná? Všechno to začalo v mých 4 letech, když rodiče nad vanu nalepili plakát geparda na černém pozadí.. doteď si pamatuju ten neskutečný strach co jsem cítila.. bojím se, když je třeba povlečení na deku s motivem hlavy lva nebo člověka ( třeba jack sperrow). Jednou to semnou seklo v aréně, kde byly vysoké stropy a ty byly cele oblepené tapetami ( realistickými ) s motivem 🌴 moře atd.. nejsem schopna si ani nasadit VR brýle.. hned se mi rozbuší srdce, polije me pot a nemůžu dýchat
že v tom nejsem jediná, prosím
thalassofobii - strach, ze nevidím na dně ( jezero, rybník apod ).. z bazénu me se strachem vyžene i jinak barevná kachlička nebo kanál