Měli by mít rodiče právo rozhodnout?

rokris
17.12.18 15:24

Měli by mít rodiče právo rozhodnout?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
17.12.18 15:25

dej ten odkaz ještě jednou, nefunguje

• Citovat
  • Upravit
1351
17.12.18 15:26

Hází to na první stránku Novinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41251
17.12.18 15:28

Hádám, že půjde o tu zprávu a diskuzi na novinkách, kde se řeší, zda mají rodiče v určité chvíli (myslím že tam byly zmíněné velmi nemocné děti, děti s těžkým autismem atd.) právo zvolit pro dítě eutanázii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
17.12.18 15:29
@Janli píše:
dej ten odkaz ještě jednou, nefunguje

JJ, vidím, že nejde.

• Citovat
  • Upravit
24994
17.12.18 15:30

myslim, že to mělo byt toto
https://www.novinky.cz/…ne-deti.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1351
17.12.18 15:30

Myslíš ten článek o eutanazii postižených dětí? Proboha NE! Eutanazie mi přijde přijatelná jen a pouze pokud je pacient ve stádiu, kdy už mu prokazatelně není pomoci a čeká se jen na konec. A i tak si má o tom rozhodnout sám. Ne lidi kolem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
17.12.18 15:31
@Keyllah píše:
Hádám, že půjde o tu zprávu a diskuzi na novinkách, kde se řeší, zda mají rodiče v určité chvíli (myslím že tam byly zmíněné velmi nemocné děti, děti s těžkým autismem atd.) právo zvolit pro dítě eutanázii

Jo, jde o ten článek. Netuším, proč to nejde vložit.

• Citovat
  • Upravit
rokris
17.12.18 15:31
@7.straka píše:
Myslíš ten článek o eutanazii postižených dětí? Proboha NE! Eutanazie mi přijde přijatelná jen a pouze pokud je pacient ve stádiu, kdy už mu prokazatelně není pomoci a čeká se jen na konec. A i tak si má o tom rozhodnout sám. Ne lidi kolem.

Ano.

• Citovat
  • Upravit
24994
17.12.18 15:32

já s tím souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41251
17.12.18 15:33
@7.straka píše:
Myslíš ten článek o eutanazii postižených dětí? Proboha NE! Eutanazie mi přijde přijatelná jen a pouze pokud je pacient ve stádiu, kdy už mu prokazatelně není pomoci a čeká se jen na konec.A i tak si má o tom rozhodnout sám. Ne lidi kolem.

souhlas. Jen co ti, co za sebe rozhodnout nemůžou? Ať už z důvodu věku, zdravotního stavu atd.? nejsou tím vlastně znevýhodněni, že protože to nemůžou říct nahlas, tak musí „dotrpět“? ale nevím, jak by se to právně ošetřilo, aby to nešlo zneužít, fakt nevím…a

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
17.12.18 15:33
@debra.morgan píše:
myslim, že to mělo byt toto
https://www.novinky.cz/…ne-deti.html

JJ, děkuji. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4380
17.12.18 15:34

hmmm frajerka odvážná, souhlasím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
17.12.18 15:36

Ne! Nikdy ne roce rodiče a nikdy ne stát. Jediný smysl vidím v případě, kdy je dítě smrtelne nemocné a prokazatelně trpí. I v takovém případě bych požadovala svobodný souhlas rodičů a souhlasné stanovisko nezávislého soudu. Jakmile bude soud nebo v rodiče proti, tak opět ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
17.12.18 15:36
@Keyllah píše:
souhlas. Jen co ti, co za sebe rozhodnout nemůžou? Ať už z důvodu věku, zdravotního stavu atd.? nejsou tím vlastně znevýhodněni, že protože to nemůžou říct nahlas, tak musí „dotrpět“? ale nevím, jak by se to právně ošetřilo, aby to nešlo zneužít, fakt nevím…a

Mám stejný názor.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová