Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky moc dekuji za vase odpovedi
antikoncepci neberu od srpna vysadila jsem po 4,5 letech. prvni 3 cykly jsem si myslim ze jsem ovulaci mela…podle pruhledneho vytoku, a bolesti v podbrisku na prave strane prave cca v pulce cyklu. Mam pocit ze kdyz zacnu merit a testovat moc se na to upnu.jak jsem krvacela tech 12 dni dala mi doktorka orgametril no a pak jsem si udelala test.pak ms ale prisla.
@VílaZvonilka @Handa86 zapomela jsem vas zminit tak si to prectete a moc diky
@trubicka5434 píše:
Slaboulinka carecka ms pak prisla
To se stává, že těhotenství odejde s MS, udává se, že až 60% těhotenství končí odchodem s MS krví. A kolikáty DC (den cyklu) jsi teď?
@trubicka5434 píše:
@VílaZvonilka dnes je to 20dc
A ovu už byla?
@VílaZvonilka jo to kdybych vedela…mela jsem 4-7 prosince to krvaceni
jsem ten anony
m nahore
@trubicka5434
Pokud to byla MS
, tak teprve bude http://pepinator.tym.cz/…lkulacka.php
.
@VílaZvonilka no jenze ted co to bylo za krvaceni. Normalni ms ktera prisla v terminu byla 23.11 -29.11 pak 5 dni sucho 4.12-7.12 znova ale uz ne v takove mire.ted otazka kdy mam ms ocekavat a je vubec mozne aby probehla ovu? nebo to mam vypocitat pidle te,,druhe m
s''?
@trubicka5434 že jsi ty ten anonym jsme pochopili
. No a nemohla být ovulace právě ty špinící dny??? Nebereš antikoncepci, až rok může tělu trvat po vysazení než přijde do normálu…takže bych ještě vyčkala, jestli se ms upraví a srovná. I když já to měla nepravidelný vždy! Při antikoncepci, kterou jsem brala 7 let, jsem měla menses snad na hodinu přesně, to jo. Pak jsem vysadila, začli jsme se snažit o mimi. Cykly děsně nepravidelný, po 33 až 40 dnech, bylo to různé. Všichni říkali, že se to po porodu srovná. No tak jsem po dvou porodech, nyní od porodu 3× menses bez jakékoli antikoncepce…a jako rozestupy 53dní teď i jakoby před měsícem ( nebo spíš před dvěma). Takže porod mi to nevyřešil, ale tak ne že by mě to trápilo. Teď spíš chci vyřešit ochranu, ale do žádných sraček už se mi nechce, tak nějak nevím!
Ovulace bez menstruace a hormony
Zdravím holky, mam takovy problem snazim se o miminko s pritelem, ale mame nekolik hacku nemela jsem dlouho menstruaci ubytek na vaze pak jsem nasadila hormonalni antikonc. dostala jsem po prvnim dobrani hned menzes to byl prvni uspech, dalsi podminka byla pribrat zmenili se mi chute zacala jsem doslova placat pate pres devate ale cvicim stale, a za mesic jsem pribrala 10kg plna vody kuze pne jak cert no a po dobrani druheho plata anti.jsem menzes nedostala. Lekar sam nevi proc, tak jsme to riskli a nasadili clostylbegyt bez menzes a budu brat i duphaston pozdeji ale nevim zda vubec muzu ovulovat a co se deje.Jen vidim ze vaha na to nema vubec vliv. Koupila jsem si i ovu test-kukatko na sliny. a ted cekam. N a prohlidce mi lekar rekl ze tam vajicka-folikuly mam. Nevite tedy zda muze probehnout ovu a zda mi hormony pomohou???nejake zkusenosti?? dekuji predem za vase prispevky.
Můžeš zkusit měřit ještě bazální teplotu, podle toho se ovulace také pozná. Ovulaci můžeš mít, i když jsi neměla MS. Myslím, že Ti ji léky může vyvolat. Pokud doktor viděl folikuly na UZ, tak to zní nadějně. Ale pokud Ti sliznice nedorůstá, tak by se vajíčko stejně nemělo možnost uchytit.
Udělal Ti doktor před nasazením léků tzv. hormonální profil? Dělá se z krve.
Já mám PCO a ovulaci běžně nemám, ale s léky ji mám bez potíží.
Radila bych dát se i nějak celkově dohromady, ty váhové výkyvy nezní moc dobře.
Držím palce
.
Sliznice byla 5 a pak jak jsem nabrala a mela dojid menstruace vyrostla na 6 to byl uspech tak jsem myslela ze se to spravilo diky vaze. a pak menzes neprisla a sliznice klesla opet na 5.
Hormonalni profil jsem nemela. Tak ze musim pouze doufat ze diky clostiku mi to pomuze mit ovulaci.Piji i kor.caj a nevim co vic delat… ![]()
@hodynka Popros lékaře, ať Ti udělá ten hormonální profil
. A půjdeš k němu na kontrolu? Aby věděl, jestli máš s Clostilem ovulaci.
Jak dlouho se snažíte?
Věřím, že Ti Clostil pomůže
.
K lekari jdu na kontrolu v patek po dobrani jakoby clostiku,,,mel by mi pry pomoci k narustu sliznice a k rychlejsimu zrani folikulu, tak to mi asi nepomuze k ovulaci hned ze se mame snazit ze??