Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Minewka píše:
Ahojte, tak sme domaDutinka je v brušku, už len nech pekne rastie a vyvíja sa
parada!!!
![]()
acko iba, ze sa s nimi aj tehulkuje, znama ich mala cele tehotenstvo a dokonca jej v 24 tyzdni odisiel sam, krvacala (teda vysiel z nej cely kus), ale potom to uz bolo ok.
V tehotenstve sa sleduju, takze sa s nimi otehotniet da, len uz presne neviem, ci aj znizuju sancu na tehu alebo nie
Vacsinou ich iba sleduju alebo ocistia jemnou kyretazou pokial dobre viem.
Lilina22 píše:acko píše:Acko, laparku v pripade potreby spoja s hysterkou
lili, dakujem za povzbudenie![]()
tie dva scenare si vystihla, presne aj ja som tak rozmyslala, len som si nebola ista, ze ci pri laparke vedia robit zakroky aj v maternici.(hysteroskopiou - cez posvu sa ide do maternice) a aj s chromopertubaciou (kedy sa za pomoci kontrastnej tekutiny vstreknutej do vajcovodov zistuje ich priechodnost). 3in1
to je presne to, co spominala dokyna mne, co odkladam a odkladam, ale hadam sa na to coskoro odhodlam!!!
Minewka,jsem tady Nová a nevím jak dlouho na mimi čekáte,ale i tak veliká gratulace
Je to krásný pocit,když se dočkáš
Bude to určitě všechno v pořádku,držím palečky ![]()
acko píše:
elka, no vyzera to tak, ze pojdeme na to spolu v oktobri
chcem byt s tebou na izbe, vybav to aj pre mna!!! ![]()
kica píše:pavka.exit píše:No a čo, urobíš sa trošku blbá, alebo to pretoč nejako na neho, že on je ten, kt. Ti to nevysvetlilkica píše:Budu sice vypadat jako idiot, ale to uz ted vypadam stejne
Pavka a keby si skúsila zavolať doktorovi a informovať sa na všetko telefonicky?!
Nic jineho mi nezbyde….
Podľľa mňa to zato stojí, nič nestratíš!!!
no to nemusim robit ![]()
dekuju, zkusim to vsechno svest na nej ![]()
Acko, no nie su to najlepsie spravy, ale ani najhorsie. A ako hovori tvoj mm, konecne mas dobreho doktora a ten verime, ze ta da do poriadku ![]()
Minewka super
Dufam, ze v nedelu vam napisem i ja presne to iste. A tvoje obavy chapem, ja sa tiez bojim, ale to je normalne, napriek tomu sa snazim mysliet pozitivne a predstavujem si ako mi brusko rastie a ze je vsetko v poriadku ![]()
Pavka ja som brala ATB este som len tusila, ze som tehu, a beriem aj teraz, lebo mam hnis v moci, ale musi to uvazit doktor, ci sa mozu v tehotenstve, lebo niektore lieky sa vyslovne nemozu.
katkamarek píše:
Pavka ja som brala ATB este som len tusila, ze som tehu, a beriem aj teraz, lebo mam hnis v moci, ale musi to uvazit doktor, ci sa mozu v tehotenstve, lebo niektore lieky sa vyslovne nemozu.
ok, diky Kaci ![]()
doma mrknu na ten recept a zajdu za Vama nebo googlit
acko píše:
albi, ano v sliznici maternice sa nejake crtali. bude ma dalej sledovat na UZV. vies nieco o nich? co ich sposobuje a co mozu ony sposobovat?
Acko ja som sa o to tiez zaujimala
a odpoved neexistuje jednoznacna…polyp je ako som pisala tvar zo svaloviny a ked sa najde a nezmizne do par mesiacov, je dobre ho odstranit. Moze sa nachadzat na krcku maternice, kedy moze posobit ako bariera prieniku spermii (proste tam trci v ceste) alebo na endometriu (co je asi tvoj pripad). Polyp na endometriu moze branit oplodnenemu embryu spravne nidovat, pripadne mu moze brat vyzivu a tym pride k potratu. Polyp treba odstranit dokladne cely, ak by z neho kusok zostal, zase by zacal rast (pripomona mi to burinu). No a co sa dovodu vzniku tyka? Nikdy som nedostala jednoznacnu odpoved…len anesteziologicka pred zakrokom mi vravela, ze ona veri nato, ze moje telo asi nechce oteho z nejakeho dovodu a preto si takto vyrobilo akusi zabranu
som na nu dost cumela, bo lekari byvaju predsa racionalni ![]()
Tak teraz mam debatky s mojim telom a vysvetlujem mu, ze by sme mohli spolupracovat … ako dusa a telo
a nie ist proti sebe ![]()
Minew obrovská gratulace
,to je náádherná zprávička