Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
moukuska píše:
kica: tak dam jedno chladit, dnes mame volny byt, tak si dame vinkoa som pocula ze aj sexik, no ale viem ja ci uz mozme, ci tam dole uz mam vsetko zahojene?
![]()
No to s tým sexíkom… a povedeli Ti ako dlho máte s ním počkať!
Ale vínko daj chladiť ![]()
kica, podla „babskych“ rad, je grepova stava alebo dzus, dobra na egg hlienik. vacsine bab to tu zabralo, ale niektorym nie. treba vyskusat ![]()
pavka, podla mna akekolvek ATB su nedobre. samozrejme, niekedy nic ine neostava a treba ich nasadit aj tehulke. ono dost aj zavisi od toho ktore konkretne ATB to su. niektore tehulky vyslovene nemozu, preto sa vzdy volia take, ktore su povolene.
kica: no po dvoch tyzdnoch od kyrety som bola na kontrole a robili mi usg, dr. povedala, ze je spokojna, sliznicu som mala nejakych 10 mm a folik 13 mm, ale ja som sa jej na to uplne zabudla spytat lebo sme riesili dalsie veci ohladne vysetreni ![]()
vinko sa chladi ![]()
Pavka, některá ATB můžou…Ale to by měla vědět Dr., která to předepisuje… Pro tebe
![]()
Moukuska, mně kdysi říkali, že po kyretáži by se mělo dodržet šestinedělí… To mi řekli v nemocnici, můj doktor mi řekl, že pokud se na to cítím, tak můžeme ![]()
Ale já se na to teda necítila skoro těch 6 týdnů ![]()
Acko, mrzi ma, ze folik nerastie
no z 1-2 utz sa tazko daju robi zavery, preto ta doky objednal zase buduci tyzden a uvidis, mozno cysticka dovtedy praskne. Inak ak by to ozaj bola cysta, tak by to u teba vysvetlovalo tie anovulacne cykly a spinenia…ja som raz mala po stimulne na IUI tzv. retinovany folikul, to je taky, co nepraskol a ku koncu cyklu sa zvrastil, zmensil a v dalsom cykle zase pekne vyplnil na cca 22mm, ale znova nepraskol a tak dookola…trvalo to asi 3 mesiace a potom praskol hajzlik jeden
No a co sa polypov tyka, oni ozaj mozu zmiznut a nabuduce ich nemusis mat a nie su nejake nebezpecne, je to vlastne tvar zo svaloveho tkaniva…ja som mala na krcku maternice a sposoboval mi spinenie a musela som ist na jeho odstranenie. No najhorsi scenar co sa moze udiat je, ze folik nepraskne, polypy nezmiznu a bude treba zvazit laparku, pri ktorej sa folik odsaje a polypy odstrania…a to je zakrok na 20 minut
Aaaaaaale, v tom najlepsom pripade
folik praskne, polypy sa vstrebaju a bude po problemoch. Velmi drzim palce, aby sa scenar 2. naplnil ![]()
acko píše:
kica, podla „babskych“ rad, je grepova stava alebo dzus, dobra na egg hlienik. vacsine bab to tu zabralo, ale niektorym nie. treba vyskusatpavka, podla mna akekolvek ATB su nedobre. samozrejme, niekedy nic ine neostava a treba ich nasadit aj tehulke. ono dost aj zavisi od toho ktore konkretne ATB to su. niektore tehulky vyslovene nemozu, preto sa vzdy volia take, ktore su povolene.
Ale, fú to som nevedela, no ja som zatiaľ myslím ani nemala problém s hlienikom! len, aby som to nezariekla ![]()
![]()
moukuska píše:
kica: no po dvoch tyzdnoch od kyrety som bola na kontrole a robili mi usg, dr. povedala, ze je spokojna, sliznicu som mala nejakych 10 mm a folik 13 mm, ale ja som sa jej na to uplne zabudla spytat lebo sme riesili dalsie veci ohladne vysetrenivinko sa chladi
No škoda, že si sa nespýtala, ale verím, že si v hlave mala úplné iné veci ![]()
Skúste ísť na to postupne, pomaličky a uvidíte ![]()
jodi: tak ked mi to robili 1× tak som cakala na 1. menzes + nejakych 6 dni. aj teraz chceme pockat aspon tak, len uz akosi nevieme vydrzat
potom sa na seba vrhneme ![]()
pavka.exit píše:
Holky, muzou tehulky ATB?
já měla na začátku těhu atb -angína a prý to nevadí
jodi ![]()
Diky moc, holky…
No, jak jsem byla na te endokrinologii, tak mi MUDr.predepsal nejaka ATB, ze mam v pochve bakterie, kt.mohou zpusobovat potraty
a mam prelecit i partnera…Ja to v navalu radosti, ze mam folik, uplne vypustila a vzpomnela si na to ted…
Rozhodne netvrdim, ze jsem tehu
, jen by me zajimalo, kdybych NAHODOU byla, jestli by to mohlo nejak uskodit, kdyz bych je ted zacla brat… ![]()
pavka.exit píše:
jodi![]()
Diky moc, holky…
Rozhodne netvrdim, ze jsem tehuNo, jak jsem byla na te endokrinologii, tak mi MUDr.predepsal nejaka ATB, ze mam v pochve bakterie, kt.mohou zpusobovat potraty
a mam prelecit i partnera…Ja to v navalu radosti, ze mam folik, uplne vypustila a vzpomnela si na to ted…
, jen by me zajimalo, kdybych NAHODOU byla, jestli by to mohlo nejak uskodit, kdyz bych je ted zacla brat…
Pavka, zavisi aky druh ATB ti predpisali…penicilinove urcite neskodia, ale nie vsetky druhy sa mozu v tehu.
lili, dakujem za povzbudenie
![]()
tie dva scenare si vystihla, presne aj ja som tak rozmyslala, len som si nebola ista, ze ci pri laparke vedia robit zakroky aj v maternici.
Ahojte, tak sme doma ![]()
Dutinka je v brušku, už len nech pekne rastie a vyvíja sa ![]()