Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejnovější recenze z kategorie Ovulační testy
Přečtěte si článek: Bazální teplota po oplodnění – změní se?
@Lucake nevim co se deje, ale vypda to ze budu mit dlouhej cyklus, coz mne stve. premyslim o tym co psala andelka o te bilence treba by to pomohlo.
@hanka1120 zatím ovu fakt asi ne, možná se tělo chystá, ale něco mu chybí ještě.
Jestli bys to chtěla zkusit, tak já budu kupovat drmek asi příští týden, snad ho budou mít..vzala bych víc a poslala, pokud u vás neseženeš. Bylinkama se nic nezkazí.
@andelka83 @hanka1120 já si myslím, že to je určitě dobrý nápad, bylinky pomůžou a neuškodí. To vypadá podle toho testu, že se chystala, ale pak si to zase rozmyslela. Přitom ty poslední cykly už byly mnohem lepší ![]()
Andelko nevim co se deje ale urcite to chci zkusit u nas je obchod prodavaji tam ruzne veci jako je zdrava viziva zkusim se tam zeptat? kolik to asi andelko stoji? a kolik se toho kupuje a co mam presne rict?
@hanka1120 zkus. Stojí to málo, je to bylinka. Já ti nevím, do 50Kč určitě. Kupuju 50g (do těch 250ml vodky, vydrží to dlouho..určitě 3měsíce)..a jmenuje se to drmek obecný (lat. agnus castus, a taky se tomu říká mnišský pepř). Jsou to plody, kuličky hnědé. Já doufám že u nás to budou zas mít, kupovala jsem to naposledy před 4lety, ale ta bylinná lékárna funguje, jezdím občas kolem.
V lékárně na mě koukali jak na blba..a v Herbariu neměli, ale zapsali si to, tak se tam zeptám zítra (to u nás otevřeli nově, bylinky, čaje, koření..)
@andelka83 dekuji zkusim se na tu bylinku zeptat, a ty si to budes delat taky? ty mas rozhozeni cyklus? @Lucake tedka jsem si udelala i ovu test a jen tam jen uplne malicky duch ale jen na svetle a kdyz ten dest nahnu a predevcirem tam byla jeste druha carka ale slaba tak tento mesic ovu nebude a vubec teda nebudu vedet kdy cekat ms.taky to nechapu mynulej mesic tak krasny graf
dneska jsem uz 20 dc podle miho nazoru je to takle ze foliky mi na zacatku cyklu rostou ale pak se najednou zastavijou a je konec aspon tento cyklus to tak vidim
@hanka1120 jj, budu si to dělat taky. Nějakou dobu trvá než je to k užívání (14dní) a v ledničce mi to vydrží. Já mám cyklus děsnej. MS naposled 9.2. a od té doby nic. Je mi jasný že za to může kojení, ale plánuju odstavení, takže pak hned hodlám nasadit drmek. Případně jestli mi MS nějak sama dojde brzo, tak taky ho dám. Budu kojit jen večer, a to by nemělo mít už takový vliv a aspoň tím podpořím progesteron.
Ahoj,
mohly byste mi prosím poradit. Myslela jsem si, že jsem měla ovulaci 31.3 popř. 1.4. - vycházelo by to i podle ovulačního testu. Dnes mě ale doktorka řekla, že ovulace byla až 6. nebo 7.4. (podle té teploty 37 °C). Tak jsem z toho úplně zmatená. Jaký na to máte názor? Díky L.
@andelka83 prave ze ja to chci zkusit nechci do sebe brat hormony to je k nicemu, mne tenkrat silene mi to v caru rozhazeli a od te doby mi to chodi silene jednou 27 a pak zase treba 34.v caru by mne zase zacali rvat hormonami a to nechci, mam doma treba utros jenze to je zase hormon, to taky nechci.ja ten utros brala nekolik mesicu tak se to zlepsilo jenze kdyz jsem to vysadila tak jsem s toho mela silenou paseku, zkusit se ma vse.
@LJ46 píše:
Ahoj,
mohly byste mi prosím poradit. Myslela jsem si, že jsem měla ovulaci 31.3 popř. 1.4. - vycházelo by to i podle ovulačního testu. Dnes mě ale doktorka řekla, že ovulace byla až 6. nebo 7.4. (podle té teploty 37 °C). Tak jsem z toho úplně zmatená. Jaký na to máte názor? Díky L.
já bych teda taky řekla, že byla 1.4., teplota nad 37 je mýtus.
No a doktorka mi řekla, že musí být aspoň 37 °C. Přitom ovulační test mi vyšel pozitivní na toho 1.4. - ale tomu prý doktorka nevěří. Tak já nevím teda… Ale pokud by byla ovulace podle doktorky, tak bych měla dost krátkou luteální fázi. No uvidím. Včera večer jsem začala trochu špinit (což jsem nikdy před menstruací neměla), tak nevím co si o tom myslet…
@LJ46 píše:
No a doktorka mi řekla, že musí být aspoň 37 °C. Přitom ovulační test mi vyšel pozitivní na toho 1.4. - ale tomu prý doktorka nevěří. Tak já nevím teda… Ale pokud by byla ovulace podle doktorky, tak bych měla dost krátkou luteální fázi. No uvidím. Včera večer jsem začala trochu špinit (což jsem nikdy před menstruací neměla), tak nevím co si o tom myslet…
Těch 37 je vážně hloupost, někdo takových teplot nedosáhne nikdy a normálně ovuluje, záleží i na čase měření. Já mívám předovulační kolem 36,4 a poovulační kolem 36,8. Důležitý je průběh křivky a ten u tebe vypadá docela pěkně.
Tak to jste mě trochu uklidnily…Já už si myslela, že jsem princip bazální teploty pochopila špatně… Akorát teda nevím, jak to vysvětlit doktorce a proč mi pořád cpe, že musí být teploty nad 37 °C. Pokud teď dostanu menses, tak mi chce navíc od začátku cyklu nasadit utrogestan, což jsem četla, že zastavuju ovulaci. Ona mi tím chce prodloužit luteální fázi…