Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky.Moc Vám gratuluju,koukám,že tu všechny slavíte úspěchy,tak bych se chtěla přidat abyste mě třeba tou těhu vlnou trochu nakazily.Prchynko,já taky chodím do Podolí k Dr.Darebnému a jsme na tom skoro stejně,Taky jsem začala stimulovat 6.5.,Ale OPU mám až v pondělí moc jsem nereagovala na stimulaci.V levém vaječníku nemám nic a v pravém prý asi 7 folikulů.Tak jsem byla trochu smutná,ale Nikky mě uklidnila,když jsem si přečetla,že z 8 folikulů čeká dvojčátka
Prchynko to jsme se v tom Podolí musely určitě někdy potkat.Holky mějte se,dám vědět jak jsem dopadla. ![]()
Achoj cholky ![]()
maraida - Tak to je prima, že tam chodíme, to jo to jsme se tam musely už někdy vidět. 7 folíků to je luxus ja jsem na 1.stimulaci měla jen 2. Ja teďkon čekám na transfér, ale z těch 20 vajíček jsme měli včera už jen 8 oplozených z toho jenom jedno 4 buněčný, dneska se tam nemůžu dovolat, řikali, že možná, dnes bo zítra bo v pondělí, že by raději u mne měli jistotu, jsem taková trochu nevyzpytatelná. To čekání je strašný, nedokážu si představit potom to čeání na TT a pak ty další měsíce, už jsem z toho trochu vyčerpaná a i na mě dopada takovej ten špatnej pocit.
Jo copak naše Niky ta to pěkně rozjela, jen doufám, že je jí už líp ![]()
To je fain, že jsme na tom stejně, když nám to vyjde tak to budem spolu pěkně prožívat
Jako, že nám to vyjde. ![]()
Jo ještě jsem ti chtěla říct, že jsem byla ve středu na OPU s jednou pani a ta měla 5 folíků z toho 4 vajíčka a v pátek byla na transferu, všechny 4 byli dobrý a ještě jí zbylo do mrazáku. Jak říkají embryoložky nezleží na kvantitě, ale na kvalitě. Podívej na mě měla jsem 25 folíků, 20 vajec a ted už jsem na čísle 8. Všechno je relativn ![]()
Musíme to zmáknout abychom tady dohnaly ty těhule a mohly si založit nějaké těhotenské téma. ![]()
Čao embryo
Ahoj Prchynko
Děkuji za takové hezké povzbuzení.No snad nám to vyjde,musí!Já tomu s těmi embryi moc nerozumím
Když je metoda ICSI tak přece oplodní všechna dobrá vajíčka ne?Tak jak to,že pak z některých nic není,jsou přece oplodněná?
Mno taky jsem si to myslela, ale ICSI taky uplně nezaručí úspěch,sice pomůžou spermii do vajíčka, ale ještě to neznamená, že ho spermijka oplodní. Měli jsme to půl na půl a zatím jsou na tom líp ty „přirozenější“ z ICSI máme jenom 3 oplodněný. Je to prostě přírodní selekce když je daji k sobě „normálně“ tak si ta nej spermijka vybere to nej vajčko kdežto když dělají ICSI vemou dle nějakých parametrů to nejlepší vajíčko a spermijku a pomůžou jim ale je tady uplně potlačený přírodní výběr. Prostě to co oni vyberou si spolu nemusí úplně rozumnět ![]()
No ,to je věda
A ještě ,některé holky tu píšou,že jim zavádělí blastocysty/nevím jestli to píšu správně/.Nevíš co to je?
JJ je to věda myslim, že po úspěšném IVF by jsme měli dostat nějaký titul, je to vyšší dívčí ![]()
To nevím co je, to jsem ještě neslyšela. ![]()
Budu se tam muset v pondělí na všechno pořádně vyptat,naštěstí pan doktor je vstřícný a sympatický,na rozdíl od tý doktorky.U tý jsem byla jednou a nikdy více ![]()
Jo jo to se vyptej, Dareba všechno poví. Ja k dr.Řezáčové taky nerada chodím, jak jsem si ze spousty diskuzí i na místě s ostatníma zjistila tak tza je opravdu svá, poměrně slušně řečeno a pak je tam ještě dr.Žáčková k té už nemám tedy vůbec co říct, ale než k ní podruhé tak jsem si raději počkala. Ale zase je fakt, že Řezník (moje interní přezdívka) v oboru je dobrá jen ta lidská stránka a chování jí dělá problém.
Jdu taky v pondělí tak třeba se potkáme ![]()
Prchynko,hodně štěstí na zítra
Já tam jdu na 7.30.Ty jdeš už asi na ET viď? ![]()
ahoj holky,
prchynko držím palečky. Já se snažím být v klidu, ale berou mě křeče do břicha a připadám si nafouklá a furt lítám čůrat. Doufám, že je to po tom Utrogestanu. Utahaná jak kotě asi taky tím počasím.Ve středu si mám udělat testík což jsem samozřejmě zkoušela už v neděli a rýsuje se sice nezřetelně,ale už druhá čárka.
Holky když zavádíte ten Utrogestan jakož že přes den jelikož jsem v práci tak klasika polikám…jak jste na tom se sexem ? za prvé nemám ani chuť ani náladu…a obávám se že to ani není dobré…
Všem držím palečky ![]()
Ahojky,
tak buchy v troubě, teď je jen dopéct. ![]()
Maraida - tak jak? Vše ok? Ty blastoblabla - to je terminus technikus pro stadium vývoje těch embryjek, které nám zavádějí.
Das - Tak to je super, to tam bude později u jenom silnější a silnější druhá čárka. ![]()
Ja teda chuť na sex mám a pořádnou
, mě teda včera p.embryoložka říkala partnera utnout tak na týden a pak opatrně, ale že může být.
Já zavádím ráno a večer, takže mi to nějak nenarušuje den.
Koukám, že těhulky už nám lítaj někde jinde ![]()
Měj te se.
![]()
ahojky tiše závidím tu bezproblémovost
třeba si to časem sedne a přestane mě bolet to zatracené břicho. Ještě zítra a čeká mě HCG a pak už jen lítání po doktorech. No snad to nebude tak horký. Děvčata držte musíme to ustát ![]()
Ahoj,já byla včera na OPU,odebrali mi 7 vajíček a k dnešnímu ránu jich bylo 6,1 se neoplodnilo.Mám si volat zase zítra ráno.Kdy půjdu na ET zatím nevím.A jak jsi na tom ty Prchynko?
Das - držím co můžu =)
maraida- tak to je dobrý výsledek, tak uvidíš jak budou bojovat a koluk budeo mít buněk. =) Ja jsem bylavčera na ET. Zatím vše v pořádku. Mám dobrou nálaadu a cítím se v pohodě, tak snad je to pozitivní známka.