Mezibankovní převod - peníze se ztratily?

1760
4.11.09 09:58

Mezibankovní převod - peníze se ztratily?

Ahojte holky, občas prodávám věci po holkách a vždycky to bylo bez problémů. Teď naposled se ale něco pokazilo :-(. Poslala jsem zájemkyni číslo účtu a ona mi minulý čtvrtek napsala, že peníze poslala. Doteď ale peníze na účtu nejsou a paní tvrdí, že platbu odeslala, číslo účtu, které mi poslala na mobil k porovnání sedí. Mezitím už mi přišla jiná platba, která byla odeslána v pondělí a peníze byly už den nato na účtu v pořádku. Tak nevím, co teď :nevim:. Můžu nějak zjistit sama, že peníze skutečně odešly? Mohly se někde ztratit? Stalo se Vám to někomu?
Díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17609
4.11.09 10:36

Tohle sama nezjistíš, paní ti bude muset poslat kopii výpisu a urgovat to v bance sama, pokud z její strany bude vše správně-odesláno+číslo účtu,kod banky, tak pak teprve tehdy můžeš ty jít prudit banku svou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
4.11.09 10:39

Nicméně peníze se ztratit nemohly, buď to paní neposlala, nebo poslala na špatné číslo účtu, banky do toho pak už nezasahují a jen přelévají zadané údaje. Jen pokud příkaz paní vypsala ručně /nazadávala přes internetové, telefonické bankovnictví apod./, tak je možné, že mohla chybu udělat pracovnice, která příkaz zpracovávala, ale to ty určitě zjistit nemůžeš, k tomu nemáš práva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
4.11.09 11:17

Přesně tak, pokud byl příkaz podáván v bance přes takový ten lísteček s podpisovým právem, tak to pak zadává člověk a ten dělá chyby (ehm, například já jsem párkrát napáchala děsný věci :oops: ). Takže urgovat na pobočce, kde to bylo podáno.

Pokud zadávala přes internetové bankovnictví, tak zkontrolovat ještě kód banky - občas se někdo uklepne tam. Pokud člověk pošle peníze takto, tak je systém zase vyplivne zpět, jen to může trvat.

A pokud to bylo zadané přes internetové bankovnictví, vše je správně, tak urgovat nejdřív její banku - zda to odeslala nebo pak svou banku zda přijala. Ale většinou se to posílá buď online (eKonto), nebo dávkově, dávky odcházejí několikrát denně.

A pokud zadala přes internet, tak ať na výpisu plateb zkontroluje, zda byla platba zrealizována, nebo jestli nezadala chybné datum splatnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
4.11.09 11:37

AHOJ,
a ještě bych paní doporučila udělat se screen obrazovky,jak má třeba daný den nebo týden historii transakcí-ostatní položky at začerní ,ale ty budeš vidět(když ti to pošle v mailu),že ty peníze realne poslala–a na TVŮJ ÚČET!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
4.11.09 16:18

Presne jak puse Farska, at si otevre provedene platby, zmackne tlacitko Prt SC (print screen), pak si muze otevrit v prislusenstvi malovani, dat Ctrl+V obrazek vyriznout a ulozit jako a poslat ti jako prilohu mejlem. Nebo si muze otevrit Word, dat Ctrl+V a ulozit jako dokument a poslat ti to. Dokud to neuvidis, tak nic neres, myslim si, ze je hlavne v jejim zajmu to poresit - jsou to jeji penize, ona chtela neco koupit, neboj dopadne to. Nebo se uz neozve a jenom kecala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1760
4.11.09 17:56

Děkuju všem :potlesk: za reakce. Tohle se mi ještě nestalo, tak jsem z toho byla trochu špatná :-(. Jsem zvědavá, jak tohle dopadne. Jestli se fakt někdo přepsal, nebo co.
Díky a mějte se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brundibar
3.2.10 18:17

Bankovni prevody

Bohuzel musim varovat, mne osobne se stalo ze ackoli jsem podal prikaz k prevodu zcela korektne, banka CSOB neprovedla transakci dle zadani, ani se neobtezovala s tim ozvat se. Proste se vubec neozvali a po nekolika dnech od momentu kdy mel bankovni prevod probehnout, po osobni navsteve bankovniho ustavu s urgenci drze odvetili ze se proste stala chyba at si jdu treba stezovat na CNB. Okamzite se k mne prilepila ochranka a snazila se mne vyvest. Samozrejme jsem okamzite zrusil u CSOB ucet. Memu kolegovi zase CSOB nevyplatila penize z fondu dle domluveneho data a zcela svevolne si je podrzela o mesic dele. Nechapu jak je tohle vubec mozne. Jiny bankovni ustav, konkretne KB provadela uhradu do zahranici prevodem trvajicim 21 dnu a za to si nauctovali 1.500,– Kc!!!! :cert:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová