Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte holky, občas prodávám věci po holkách a vždycky to bylo bez problémů. Teď naposled se ale něco pokazilo
. Poslala jsem zájemkyni číslo účtu a ona mi minulý čtvrtek napsala, že peníze poslala. Doteď ale peníze na účtu nejsou a paní tvrdí, že platbu odeslala, číslo účtu, které mi poslala na mobil k porovnání sedí. Mezitím už mi přišla jiná platba, která byla odeslána v pondělí a peníze byly už den nato na účtu v pořádku. Tak nevím, co teď
. Můžu nějak zjistit sama, že peníze skutečně odešly? Mohly se někde ztratit? Stalo se Vám to někomu?
Díky za odpovědi.
Tohle sama nezjistíš, paní ti bude muset poslat kopii výpisu a urgovat to v bance sama, pokud z její strany bude vše správně-odesláno+číslo účtu,kod banky, tak pak teprve tehdy můžeš ty jít prudit banku svou.
Nicméně peníze se ztratit nemohly, buď to paní neposlala, nebo poslala na špatné číslo účtu, banky do toho pak už nezasahují a jen přelévají zadané údaje. Jen pokud příkaz paní vypsala ručně /nazadávala přes internetové, telefonické bankovnictví apod./, tak je možné, že mohla chybu udělat pracovnice, která příkaz zpracovávala, ale to ty určitě zjistit nemůžeš, k tomu nemáš práva.
Přesně tak, pokud byl příkaz podáván v bance přes takový ten lísteček s podpisovým právem, tak to pak zadává člověk a ten dělá chyby (ehm, například já jsem párkrát napáchala děsný věci
). Takže urgovat na pobočce, kde to bylo podáno.
Pokud zadávala přes internetové bankovnictví, tak zkontrolovat ještě kód banky - občas se někdo uklepne tam. Pokud člověk pošle peníze takto, tak je systém zase vyplivne zpět, jen to může trvat.
A pokud to bylo zadané přes internetové bankovnictví, vše je správně, tak urgovat nejdřív její banku - zda to odeslala nebo pak svou banku zda přijala. Ale většinou se to posílá buď online (eKonto), nebo dávkově, dávky odcházejí několikrát denně.
A pokud zadala přes internet, tak ať na výpisu plateb zkontroluje, zda byla platba zrealizována, nebo jestli nezadala chybné datum splatnosti.
AHOJ,
a ještě bych paní doporučila udělat se screen obrazovky,jak má třeba daný den nebo týden historii transakcí-ostatní položky at začerní ,ale ty budeš vidět(když ti to pošle v mailu),že ty peníze realne poslala–a na TVŮJ ÚČET!!!
Presne jak puse Farska, at si otevre provedene platby, zmackne tlacitko Prt SC (print screen), pak si muze otevrit v prislusenstvi malovani, dat Ctrl+V obrazek vyriznout a ulozit jako a poslat ti jako prilohu mejlem. Nebo si muze otevrit Word, dat Ctrl+V a ulozit jako dokument a poslat ti to. Dokud to neuvidis, tak nic neres, myslim si, ze je hlavne v jejim zajmu to poresit - jsou to jeji penize, ona chtela neco koupit, neboj dopadne to. Nebo se uz neozve a jenom kecala.
Děkuju všem
za reakce. Tohle se mi ještě nestalo, tak jsem z toho byla trochu špatná
. Jsem zvědavá, jak tohle dopadne. Jestli se fakt někdo přepsal, nebo co.
Díky a mějte se.
Bohuzel musim varovat, mne osobne se stalo ze ackoli jsem podal prikaz k prevodu zcela korektne, banka CSOB neprovedla transakci dle zadani, ani se neobtezovala s tim ozvat se. Proste se vubec neozvali a po nekolika dnech od momentu kdy mel bankovni prevod probehnout, po osobni navsteve bankovniho ustavu s urgenci drze odvetili ze se proste stala chyba at si jdu treba stezovat na CNB. Okamzite se k mne prilepila ochranka a snazila se mne vyvest. Samozrejme jsem okamzite zrusil u CSOB ucet. Memu kolegovi zase CSOB nevyplatila penize z fondu dle domluveneho data a zcela svevolne si je podrzela o mesic dele. Nechapu jak je tohle vubec mozne. Jiny bankovni ustav, konkretne KB provadela uhradu do zahranici prevodem trvajicim 21 dnu a za to si nauctovali 1.500,– Kc!!!! ![]()