Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
U nás se dávají sladkosti do punčochy na krbu
jedeme takový trochu amerika style. Mám to hrozně ráda. Jinak mukulda přijde vždycky nečekaně oknem a zanechá za sebou uhlí. Vždy řekneme, že ho asi utrousil čert. Jednou dokonce lezl oknem i tatínek ![]()
@LucaLuca píše:
@jdukolem To je hezký. U nás Mikuláš přijde v noci a něco u nás nechá. Měli jsme to jako malí, že vždycky ráno po Mikuláši jsme měli nadílku. Ještě v naší pubertě to mamina dodržovala.Naše děti se bojí. Mikuláše mají ve školce a škole, tam poznají, že to jsou převlečení dospělí (ve škole prej deváťáci
, ale v noci právě chodí ten pravej Mikuláš.
to je hezký jak si každý nese nějaký zvyk z původní rodiny že?
![]()
Syn se těší na čerta, tak jsem koupila kostým, do kterého se převlékne taťka.
Někoho cizího bych domů nezvala, někteří to přehánějí se strašením a děti z toho mají akorát šok. Tatínek bude určitě ten nejhodnější čert…
Když to tak čtu, tak jsem ráda že nejsem sama kdo je nepouští do bytu. Pamatuju si jako dítě, mě bylo 10, bráchovi 5 na mikuláše k nám přišli nějací známí, už nevím kdo to byl. Měli upito a brácha se hrozně bál, brečel, samozřejmě čerti se snažili strašit o to víc a pak z toho dlouhou dobu měl noční můry. A tohle pro svoje děti nechci. podívat se, vyfotit a nadílka hezky doma jako překvapení
U nas je Mikulas deda, starsi dcera ho sice loni poznala ale ani letos si tuto chvili nenechame ujit…Co se tyce Mikulase kdyz neni nechala bych za oknem…
My domů taky nezveme. U nás se zaas balíčky schovávají pod peřinu do postele, ta se to dělalo u nás doma
Čerty má ve školce, pak chodíme kouknout na Mikulášskou na trhy a konec. Domů jsem nikdy žádné čerty nezvala, ani pro holku a nebudu je zvát ani pro kluka, nevidím přínos v tom, aby se dítě mělo pak bát ![]()
@Aa pepina píše:
Dobrý večer všem,
Chci se zeptat jak řešíte Mikuláše. Každý rok mam zajištěného Mikuláše k nam domu, letos se mi ho asi nepodaří zajistit tak bych se chtela zeptat vas jak to řešíte kdyz nemáte pozvaného nikoho. Kam dáváte sladkosti a vse kolem toho. Dekuji moc všem
nastesti prijde i letos, ale jinak bych sla na nejakou mikulaskou akci v okoli - vzdy je rada moznosti, letacky, kam se podivas. a pak by treba bylo jeste neco pred domem pri navratu.
U nás Mikuláš naděluje v noci za okno, ti co chodí večer, jsou jen pomocní Mikulášové ![]()
@jdukolem píše:
za okno do ložnice si malej už ráno dá punčocháče ( neptej se proč, já nevím, naši mi nadělovali do punčocháčů jako malé tak já taky) a odpoledne, když se setmí mu tam nenápadně nadělím, se sousedkou jsem domluvená, že př v 18:00 zazvoní u nás na dveře bytu a uteče…a malej jde otevřít a tam nikdo…juuuuu tak honem do ložnice.. nebyl to teda Mikuláš? a on tam byl - punčocháče jsou plný drobností typou ovoce, čokoládky, malé pastelky, omalovánky atd…
Presne takhle jsem to mela jako mala a stejne to delam dceri.Je to super, prijde mi to lepsi, nez balicek do ruky, at od Mikuldy nebo od rodicu.Je tam vic toho tajemna a napeti. ![]()
Tak my mame Mikulase kazdy rok, ale kdybychom nemeli, tak bych to resila tak, ze bych pytlicky dala na okno tajne a rekla detem, ze je tam nechal Mikulas
(takhle to resili nasi, kdyz Mikulase nesehnali
). A mamka to takhle resi i s mymi detmi porad ![]()
@Spokojení píše:
Když to tak čtu, tak jsem ráda že nejsem sama kdo je nepouští do bytu. Pamatuju si jako dítě, mě bylo 10, bráchovi 5 na mikuláše k nám přišli nějací známí, už nevím kdo to byl. Měli upito a brácha se hrozně bál, brečel, samozřejmě čerti se snažili strašit o to víc a pak z toho dlouhou dobu měl noční můry. A tohle pro svoje děti nechci. podívat se, vyfotit a nadílka hezky doma jako překvapení
tak clovek vi, koho si domu pusti a koho ne. U nas chodi uz 3.rok stejne holky, prevlecene a jsou hrozne hodne, kdyz vidi, ze se deti boji (byt malinko), tak certa vyhodi za dvere…
![]()
Kvuli jednomu blbemu zazitku bych deti o toto „neobrala“, protoze treba u nas ve skolce si o tom pak deti povidaji, takze maly je rad, ze ma o cem povidat ![]()
Ale je to samozrejme na kazdem individualne ![]()
Já to loni udělala tak, že jsem rychle naaranžovala svíčky na zahradě a do dětského domečku jsem dala balíček, pak jsem v nestřeženém okamžiku zaťukala na okno a podívali jsme se, tambyl vzkaz od Mikuláše, že balíček je v domečku a přeje krásný vánoční čas, tak už jen ta cesta k domečku bylo dobrodružství ![]()
@Aa pepina K nám „chodí“ v noci a nechá věci za oknem. V ponožce.