Mikuláš bez Mikuláše :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
303
24.11.15 22:58

A pak se jdeme projít po okolí, aby je viděli naživo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarcelkaVrba
24.11.15 23:26

U nás se dávají sladkosti do punčochy na krbu :) jedeme takový trochu amerika style. Mám to hrozně ráda. Jinak mukulda přijde vždycky nečekaně oknem a zanechá za sebou uhlí. Vždy řekneme, že ho asi utrousil čert. Jednou dokonce lezl oknem i tatínek :D

• Citovat
  • Upravit
49159
24.11.15 23:30
@LucaLuca píše:
@jdukolem To je hezký. U nás Mikuláš přijde v noci a něco u nás nechá. Měli jsme to jako malí, že vždycky ráno po Mikuláši jsme měli nadílku. Ještě v naší pubertě to mamina dodržovala. :mrgreen:Naše děti se bojí. Mikuláše mají ve školce a škole, tam poznají, že to jsou převlečení dospělí (ve škole prej deváťáci :), ale v noci právě chodí ten pravej Mikuláš. :lol:

to je hezký jak si každý nese nějaký zvyk z původní rodiny že? :) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
24.11.15 23:36

Syn se těší na čerta, tak jsem koupila kostým, do kterého se převlékne taťka. :D :D Někoho cizího bych domů nezvala, někteří to přehánějí se strašením a děti z toho mají akorát šok. Tatínek bude určitě ten nejhodnější čert…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1301
24.11.15 23:45

Když to tak čtu, tak jsem ráda že nejsem sama kdo je nepouští do bytu. Pamatuju si jako dítě, mě bylo 10, bráchovi 5 na mikuláše k nám přišli nějací známí, už nevím kdo to byl. Měli upito a brácha se hrozně bál, brečel, samozřejmě čerti se snažili strašit o to víc a pak z toho dlouhou dobu měl noční můry. A tohle pro svoje děti nechci. podívat se, vyfotit a nadílka hezky doma jako překvapení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3182
24.11.15 23:52

U nas je Mikulas deda, starsi dcera ho sice loni poznala ale ani letos si tuto chvili nenechame ujit…Co se tyce Mikulase kdyz neni nechala bych za oknem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
25.11.15 04:31
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
25.11.15 06:09

My domů taky nezveme. U nás se zaas balíčky schovávají pod peřinu do postele, ta se to dělalo u nás doma :mrgreen: Čerty má ve školce, pak chodíme kouknout na Mikulášskou na trhy a konec. Domů jsem nikdy žádné čerty nezvala, ani pro holku a nebudu je zvát ani pro kluka, nevidím přínos v tom, aby se dítě mělo pak bát :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
25.11.15 06:14
@Aa pepina píše:
Dobrý večer všem,
Chci se zeptat jak řešíte Mikuláše. Každý rok mam zajištěného Mikuláše k nam domu, letos se mi ho asi nepodaří zajistit tak bych se chtela zeptat vas jak to řešíte kdyz nemáte pozvaného nikoho. Kam dáváte sladkosti a vse kolem toho. Dekuji moc všem

nastesti prijde i letos, ale jinak bych sla na nejakou mikulaskou akci v okoli - vzdy je rada moznosti, letacky, kam se podivas. a pak by treba bylo jeste neco pred domem pri navratu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
25.11.15 07:00

U nás Mikuláš naděluje v noci za okno, ti co chodí večer, jsou jen pomocní Mikulášové :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21899
25.11.15 08:35
@jdukolem píše:
za okno do ložnice si malej už ráno dá punčocháče ( neptej se proč, já nevím, naši mi nadělovali do punčocháčů jako malé tak já taky) a odpoledne, když se setmí mu tam nenápadně nadělím, se sousedkou jsem domluvená, že př v 18:00 zazvoní u nás na dveře bytu a uteče…a malej jde otevřít a tam nikdo…juuuuu tak honem do ložnice.. nebyl to teda Mikuláš? a on tam byl - punčocháče jsou plný drobností typou ovoce, čokoládky, malé pastelky, omalovánky atd…

Presne takhle jsem to mela jako mala a stejne to delam dceri.Je to super, prijde mi to lepsi, nez balicek do ruky, at od Mikuldy nebo od rodicu.Je tam vic toho tajemna a napeti. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20385
25.11.15 08:53

Tak my mame Mikulase kazdy rok, ale kdybychom nemeli, tak bych to resila tak, ze bych pytlicky dala na okno tajne a rekla detem, ze je tam nechal Mikulas ;) (takhle to resili nasi, kdyz Mikulase nesehnali ;) ). A mamka to takhle resi i s mymi detmi porad ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20385
25.11.15 08:56
@Spokojení píše:
Když to tak čtu, tak jsem ráda že nejsem sama kdo je nepouští do bytu. Pamatuju si jako dítě, mě bylo 10, bráchovi 5 na mikuláše k nám přišli nějací známí, už nevím kdo to byl. Měli upito a brácha se hrozně bál, brečel, samozřejmě čerti se snažili strašit o to víc a pak z toho dlouhou dobu měl noční můry. A tohle pro svoje děti nechci. podívat se, vyfotit a nadílka hezky doma jako překvapení

tak clovek vi, koho si domu pusti a koho ne. U nas chodi uz 3.rok stejne holky, prevlecene a jsou hrozne hodne, kdyz vidi, ze se deti boji (byt malinko), tak certa vyhodi za dvere… :nevim: :nevim: :nevim:

Kvuli jednomu blbemu zazitku bych deti o toto „neobrala“, protoze treba u nas ve skolce si o tom pak deti povidaji, takze maly je rad, ze ma o cem povidat ;)

Ale je to samozrejme na kazdem individualne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4921
25.11.15 08:58

Já to loni udělala tak, že jsem rychle naaranžovala svíčky na zahradě a do dětského domečku jsem dala balíček, pak jsem v nestřeženém okamžiku zaťukala na okno a podívali jsme se, tambyl vzkaz od Mikuláše, že balíček je v domečku a přeje krásný vánoční čas, tak už jen ta cesta k domečku bylo dobrodružství :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
25.11.15 08:59

@Aa pepina K nám „chodí“ v noci a nechá věci za oknem. V ponožce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová