Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lorre píše: Více
Mne by vubec nevadilo, kdyby jsi nic nerikal
![]()
@Venetia píše: Více
Já si to možná představuju úplně špatně, vůbec tomu nerozumím.
Vy si třeba normálně píšete s milencem, něčím se tě dotkne, a ty se na několik dní odmlčíš v komunikaci, nebo jen nechceš mluvit o tom, co se tě dotklo?
A jak to tiché období pak skončí, napíšeš první, nebo tě musí nějak oviklávat?
Právě tak třeba v té společné domácnosti, něco ti přelítne, ty se stáhneš do sebe a nemluvíš vůbec, nebo jedete takovýto „je ti něco?“ - „nic!
" - "fakt ti nic není? Že nějak nemluvíš?“ - „to bys nepochopil!
“
Můžeš ten průběh nějak konkrétně přiblížit?
@Velryba černá píše: Více
Nekdo potrebuje doma nekolik dni mlcet a delat, ze ten druhej neexistuje? Jak jinak si to brat nez osobne, ze te milovanej clovek ignoruje? Nejak tomu fakt nerozumim. Neni detinsky, ze na tebe nekdo mluvi a ty delas, ze tam neni? ![]()
@Centropen píše: Více
Tak je to jedna z nejzakernejsich manipulaci. Proste toho druhyho trestas mlcenim.
@Centropen píše: Více
Se ho zeptej, docela by me to zajimalo.
@Monicka36 píše: Více
Normálně, že si něco v sobě řeší. Fakt není potřeba všechno chápat jako akt, který má ublížit protějšku. Není dětinské pořád naléhat, ať ten druhý dělá něco, co třeba zrovna nechce nebo nemůže?
@Velryba černá píše: Více
Nicmene mlceni protejsku ublizuje. Je tezky rict, hele nech me ted par hodin bejt, chci bejt chvili sama? A zase, co si v sobe tak clovek musi resit a tak moc se prozivat, ze nemuze a nedokaze protejsku odpovedet na otazku, co nakoupit treba?
Jo, a kdyz uz fak odsekavam a jsem pasivne agresivní
. Chces me?
Nebo tvoje dcera? ![]()
Ten protejsek tím ztraci kredit. Jednoho dne zjisti, ze ten druhy si mezitím povida s někým jinym.
Když na tebe bude někdo ječet, také nepomůže, když na něj budeš řvát, ať přestane řvát.
Mlčení protějšku ubližovat nemusí, pokud je schopen vnímat a pochopit, že je to nastavením člověka. Jak moc se prožívá někdo, kdo tohle nezvládne? Co ty vidíš u člověka, který nahodil rádiový klid, může ten mlčící vnímat u toho, kdo nedá pokoj.
Jako navždy?
Rozhodnu se podle toho jestli mi nabizis sebe, nebo dceru
To zalezi. Pokud je to na par hodin, ci max dnů, a potrebujes to jen rozdychat ci neco prijmout, pak to bude skutečně úplná ignorace
. Ale předpokládá se, ze to odezní. No ale pak to muze byt i takove to nemluveni, kdy řešíš jen to nejvic nutné a dáváš tim najevo nesouhlas. To uz bude vic manipulační a čekáš krok od toho druheho, resp. ho k tomu nutis. Zkratka taková pasivní agrese ![]()
@sirikit píše: Více
Tak nějak… Ale mně se většinou.. dotkne.. ze nenapsal on.. takže si dám taky na čas
Ale to jsou výjimky… tohle je asi nejklidnejsi co jsem kdy měla, ale já už mám ty krachujici tendence v sobě pevné zaryte.
Určitě o tom nemluvím.
A v té společně domácnosti asi tak, jak pises. Řeknu, že mi nic není a nehodlám to dal rozebírat.
Ale já nejsem moc ukecana, takže to ani není nějaký zásadní rozdíl.