Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Monicka36 píše: Více
Tak ono to má většinou nějaký důvod v té společně domácnosti, takže ten druhý ví, proč to tak je.
Tohle taky nechapu, pasivni agrese, manipulace v jednom…tezky byt v takovym vztahu.
@Arturie píše: Více
Tak většinou ten povídaci kredit už dávno ztratil
On to asi nikdo nedělá jen tak bez duvodu
@Centropen píše: Více
mlceni nevadi. Agresivni mlceni uz je ale neco jineho ![]()
@marin píše: Více
urcity fyzicky rozdil tam je 😂, ale jinak mas pravdu.
Ale to není pravda. Mlčím, protože nechci mluvit. V danou chvíli by to bylo tak vypjaté, vyhrocené, že to nemá smysl. To není trest, ani nic zákeřného. Ty di to bereš moc osobně, protože bys neměla protějšek pro hádku.
Já to beru jako uklidnění situace. Až to vstřebám tak, ze bych pri rozboru nemusela zvedat hlas, je zo cajk a můžeme se k tomu vrátit.
![]()
@Lorre píše: Více
Mě ne. Co ti je? Nic. Ok, tak až tě to nic přejde, tak se ozvi. A jdu si po svých…neřeším v danou chvíli, ale v klidu rozeberu, až chce i protějšek. ![]()
Beru to stejně… Nechci se pohadat, tak raději vylezu, až to strávím a budu zase v pohode
@Venetia přesně tak. Je teda pravda, že jsem až do včerejška netušila, jak to může někoho vytáčet.
Monička to rozjela
![]()
A vrací se k tomu potom ještě? Já mám zkušenost, že ti lidi se k tomu už potom nevrací a už to neproberou a nysli si, že je to vyřešené. Ale ten druhý neví, jak si to v sobě vyřešil.
a pak se to nabaluje.
@Fukitol píše: Více
To jo. Fyzicky rozdíl tam bude.
ale každý má něco jiného, z čeho má radost. Jeden milenku, druhý fotbal. ![]()
@sirikit píše: Více
V milenectví oviklávat, žehlit samozřejmě. V partnerství pak stačí letmý dotek, objetí, nebo nějaký drobný impulz, že už dobrý. ![]()
@marin píše: Více
Tak u nas to řešíme. Moje mlčení je fakt o tom, naštvaní, o rom, že v danou chvíli nechci tu situaci řešit konfliktem, hádkou. Stihnu se a vylezu az nemám nerva. ![]()
A pak tedy si v klidu sednete a vyrikate si to? Většinou tam tento krok chybí. A je to časovana bomba. Já když už si k tomu řeknu svoje, tak je to pro mě vyřešené a už to nevytahují a je to pryč. Ale vadilo by mne, kdyby si někdo něco řešil, já nevěděla co. My třeba byli zvyklí z rodiny vše řešit na rovinu, i když to nebylo příjemné. Ale jsou rodiny, kde se bojí jeden druhému něco říct, aby se nenastval. To bylo u bývalé tchyne to jsem nechápala vubec. Proto třeba to mlceni švagra, kdy tě treba ani nepozdravi a pak zase se chová jakoby nic, všechny vytáčí.