Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Klopotkova píše: Více
Píšeš moje memoáry? ![]()
Na ZŠ jedničkářka, na gymplu lepší průměr, pokud tedy nehovoříme o technických oborech.
![]()
Za syna jsem byla šťastná naprosto, z naší rodinnou genetickou výbavou není zdravý chlapeček samozřejmost.
@Honza 12 píše: VíceTy konstatujes, že někde dělá chybu, já se ptám kde.
Nedivím se, že neodpovidas na moji otázku, a jenom se kroutíš. Nevíš to sám( kdybys věděl kde, tak ji to povis/upozornis ji), já také ne, ale alespoň rezolutně netvrdím, že někde dělá chybu, protože si tím, že někde chybu dělá, nejsem jistá.
@sirikit píše: Více
Ne, mě fakt jen zajímalo, jak ses učila.
@stock píše: Více
Souhlas. A tedy pořád nechápu, jak při běžném „chození mezi lidi“ dokáže poznat, že jsou někteří z nich narcisté a psychopati. ![]()
Protože přesně jak píšeš, tihle lidé se na veřejnosti můžou jevit jako okouzlující, empatické hvězdy večírků, a je třeba poměrně dlouhého času a mnohem intimnější kontakt, než nabízí povrchní společenské setkávání, než člověk zjistí, že atraktivita dotyčného má své temné pozadí.
Kdyby se dal psychopat poznat po pár setkáních, psychoterapeuti nebudou mít co žrát - a psychopati ostatně taky ne, protože by jejich oběti s pištěním zdrhly k někomu nekomplikovanějšímu.
@Adull píše: Více
Většinou takového člověka psychopati fascinují a sám si je vybere mezi jinými, kteří jsou více méně normální. Tady je to krásně vidět, jak normální adepti jsou brání jako nudní patroni, a různí exoti, kteří již od začátku působí divně, jsou posuzování jako zajímavé objekty. ![]()
@jege píše: Více
Ale ani tak si přece neřekne "Jéhe, psychopat, toho sbalím, bude sranda!
"
Takže ty řeči o zvýšených počtech psychopatů v okolí nechápu.
Já si třeba nevzpomenu, koho bych ve svém životaběhu označila za psychopata. D3bilů se pár našlo, ale to nevnímám jako diagnózu, jen jako nekompatibilitu.
Ja bych řekla, že spiš vycítí citovou vyprahlost v kombu s labilnějšim gró, což je orná půda pro tenhle typ… a to vše nemusí být na první pohled zřejmé…mají holt na to čuch jako pes na štangli lovečáku
Kdyz se to stane jednou…příště si dáš sakriš pozor koho si pustíš do života…ale jsou i vyjimky samo…co na vidle naběhnou opakovaně…aneb komu neni rady…
Příspěvek upraven 18.05.26 v 10:22
@Baby.Lasagne píše: Více
ahoj, ja jsem tady ![]()
nemam nic zajimaveho, cim tady prispivat. Mozna bych mel rozsirit portfolio o zrzku, kdyz zena je blond a KSV brunetka 😂
@Lorre píše: Více
To čumím.
Vždycky chlapi komentovali ženský, že by nejradši brali zrzku ![]()
Teď jsi narazila na „ouvej“/červenou nit, která se v poslední dobe táhne diskuzi. Ono existuje riziko, že se začne příliš lehce „diagnostikovat“. Fakt, že je někdo okouzlující, sebevědomý, koketní, dominantní nebo sociálně zdatný, sam o sobě neznamená narcismus nebo psychopatii. Stává se to relevantní( dignozou)teprve tehdy, když v průběhu času je videt stabilní vzorec manipulace, nedostatku zodpovědnosti, vykořisťování a emocionálního chladu. Ale je to zde diskuze, tak lidé diskutuji ![]()
@zmrzlik píše: Více
Mi je jedno co berou, ale mi staci kdyz nebudu mit potrebu ji davat pytel přes hlavu a nebudu se stydět jen co otevře pusu
, coz v dnešní době muze byt taktez problem ![]()