Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Josef_t píše: Více
Tvl Josef, to ma jakou souvislost? Teplo domova kontra silná přitažlivost potažmo chemie?
@Venetia píše: Více
Svedsko a Dánsko. Z toho taky ten název, nebo prvotní cin nalezeného těla se stal presne na rozmezí
@Velryba černá píše: Více
Slušný hodnocení, tez neznam. Díky za tipy ![]()
@Lorre píše: Více
Pod sérii oddělení Q patří právě ta Žena v kleci, Zabijáci, Vzkaz v láhvi, Složka 64… Za mě byly knihy lepší, ale filmy určitě stojí za zhlédnutí.
@Lorre píše: Více
I u toho Mostu nebyly všechny série na stejné úrovni…Zločin taktéž…
Ja tedy jeden čas hodně ujizděla na knížkách…takže všechno od Nesba, Jussiho Adlera Olsena, Larse Keplera, Harlana Cobena, Harlana Östlunda…dokonce i něco z islandske produkce Yrsa Sigurdardöttir ![]()
A co se týče těch kriminálek tak dost jich je zfilmovanych právě i od Harlana Cobena…taky celkem fajn, ale knížky jsou lepší.
@Adull píše: Více
A i s těma mamutama je to poměrně špatný.
![]()
V té resturaci je to od ženy výraz samostatnosti, emancipace…
Ale zas, bez těch mamutů je ta demostrace vlastního já dost těžká. ![]()
@Adull píše: Více
Takze kdyz budu chtít sejmout klopotku, poradíš mi efektivně jak na to?
![]()
@tess50 píše: Více
Já o bábovkách nezačal. ![]()
Ale jinak tomu samozřejmě rozumím: živočišná přitažlivost, zapálená lýtka, „nové maso“.
PS: ještě že jsou na světě ti chlapi, alespoň někdo sní o lásce a podobných věcech. ![]()
@Josef_t píše: Více
Zanedbatelné procento.. Buď mají zapálení lýtka nebo sní o bábovkach
@Ephemeral píše: Více
Tím postem o feminizaci v pečujících profesích jsem chtěla dokreslit atavismus „muž loví a bojuje, žena jistí týl“.
Samozřejmě v prvobytně pospolné, tím spíš v současnosti, existovaly opačné verze, každopádně v každé době bude nutné zajistit oba póly.
Někdo musí obstarat zdroje, a obvykle někdo další zajišťuje zpracování zdrojů a péči o společný prostor a slabší členy rodiny, protože stíhat obojí bez zhroucení se vzájemně vylučuje.
Od čehož se odvíjí to většinové očekávání od jednotlivých členů týmu.
Všimni si, že zdůrazňuju slovo většinové a připouštím četné výjimky.
Pokud se žena pravidelně umisťuje na čelních pozicích ve firemním žebříčku těžby dřeva, sice dostává prémie, ale VĚTŠINOVĚ ji neobdivují muži ani ženy, páč je to takovej divnej babochlap. ![]()
A naopak, muž - sestřička v pečovateláku (mám jednoho takového spolužáka ze střední) je naprosto potřebné, obdivuhodné povolání, ale přesto ho okolí bere hodně jinak, než IT odborníka na kyberkriminalitu, nebo obyč. majitele automechanické dílny.
Řečeno s klasikem, můžete proti tomu bojovat, můžete s tím nesouhlasit, ale to je zhruba tak všecko, co s tím můžete dělat.
No, a v rámci téhož atavismu mám já osobně pocit, že když platím za milence nebo prostě muže, který se mnou spí/hodlá spát, ale nesdílíme společnou domácnost, dávám mu tím najevo, že ho nepovažuju za natolik zdatného, aby pro něj částka za jídlo byla marginální. Prostě - pomůžu mu tím, že za něj cálnu jídlo, což pro mě určitě není sexy.
Ale to jsem já, a podle tohohle vzorce si vybírám chlapy. Kdokoli jiný to může mít úplně jinak a být spokojený s partnerem, který je nad nějaké placení kýmkoli povznesen.
@sirikit píše: Více
OK, takže Velryba to může mít tak, jak jí to vyhovuje, předpokládám.