Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mam pro tebe recept
Proteinový moka koláč: sladká tečka při hubnutí bez výčitek
Máš chuť na něco sladkého, ale nechceš skončit u prázdné energie a nekontrolovaného ujídání? Přesně proto miluju tenhle vláčný moka koláč z pečených vloček.
Spojuje bílkoviny, vlákninu i kvalitní sacharidy. Chutná jako hříšný dezert, ale zároveň tě zasytí na dlouhou dobu. Skvěle se hodí i k svačině a do krabičky.
Na 10 porcí vláčného ovesného moka koláče budeš potřebovat:
Na pečené ovesné vločky
2 zralé banány
150 g ovesných vloček
100 g ovesné mouky
60 g proteinu (vanilkový nebo čokoládový)
50 g kakaa
1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
480 ml polotučného mléka
100 g kousků hořké čokolády (ideálně bez cukru)
Kávová zálivka
1 malé espresso (asi 25 ml)
200 ml kokosového nebo polotučného mléka
Krém
150 g žervé light
30 g vanilkového proteinu
1 malé espresso (asi 25 ml)
kakao nebo skořice na posypání
Postup na výrobu sladké tečky při hubnutí:
Do zapékací formy o velikosti přibližně 17 × 27 cm dej rozmačkané banány, vločky, mouku, protein, kakao a prášek do pečiva. Přilij mléko, promíchej a nakonec vmíchej kousky čokolády.
Peč při 170 °C asi 30–40 minut. Pokud chceš extra vláčnou variantu, peč pouze 20 minut. Držet tvar pak při servírování nebude, ale získáš opravdu super mokrý delikátní dezert.
Ještě teplý koláč propíchej vidličkou a zalij směsí espressa a mléka. Nech úplně vychladnout. Žervé, protein a espresso vyšlehej do hladkého krému. Podle potřeby přidej trochu mléka. Krém rozetři na koláč a posyp kakaem nebo skořicí.
Tenhle recept je důkaz, že sladké může mít v jídelníčku své místo. Připrav si ho dopředu do krabiček a měj po ruce něco, co tě zasytí i ve chvíli, kdy přijde chuť na čokoládu.
@Velryba černá píše: Více
Ale je. Taky jsem bývala vaginálně multiorgasmicka, krásných 30 let. Po přechodu jako když utne a chybí mi to.
To bych nesdilela, protoze on nic takoveho nedela a delat nebude
A polemizovat, co by kdyby, se mi nechce.
@jege píše: Více
Urazet ti jde jedna basen…hlavne, ze tu pak ostatni nahlasujes, kdyz se dotknou tve nedotknutelnosti
Jo muz jen co je pravda.
@Luxusnixicht píše: Více
To náhodou vůbec nebylo myšleno jako urážka, ale jako narážka na anální sex a na Tvou slabost pro Andyho.
![]()
@Luxusnixicht píše: Více
Já jsem přesvědčený, že ano. Ale na druhou stranu, když to „ujede“, tak bych z toho nedělal aféru…ta příroda prostě zapáčila.
![]()
@M_Vladim píše: Více
Stane se to na každém třídním srazu, že se někdo s někým vyspí. Kamarádi/spolužáci ze základky, ze střední.
@M_Vladim píše: VíceČoveče, ja uz ti začínám věřit, ze sis nic neužil
@Arturie píše: Více
Jsou lidé, kteří si doslova nadužívají, někdo to musí vyvážit na druhé straně. ![]()
Njn. ![]()
Půlka manželství s akcemi na povel mi musela stačit. ![]()
Příspěvek upraven 09.07.26 v 20:46