Mimčo v únoru 2012

• Otevřená skupina

Téma pro všechny, kdo čekají příchod miminka v únoru 2012

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11219
17.1.13 13:24

Náš Luky už právě víc jak měsíc chodí :D, takže pokud zrovna chvilku nespí, tak ho neustále honím po bytě. Teď taky bojuju s tím kakáním, jak něco sní, tak hned kaká a zadek má hrozněj. Už jsme to řešili u zubů na Vánoce. Dávám mu jíst radši jen mrkev, jablíčka a banán, mlíko víc ředím vodou a rýžovou kaši. Na opruzeninu, pokud není ještě moc velká, tak výborně zabírá potírání chladným černým čajem a jednou denně mažu Imazolem, který to chvíli udrží v suchu.

Teď se mu asi před týdnem udělala taková vyrážka na nožičce pod kolínkem. Má to takové hodně červené, nejdřív to byly pupínky a teď se to slilo dohromady. Má to stále jen na to jednom místě a nic na to nezabírá (zkoušela jsem bepanten, sudokrém, imazol, ten černý čaj) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
17.1.13 13:59

Čau holky..
vítám nově příchozí..:))
My s kakáním problémy nemáme, má pěkně tuhej bobek, ale je fakt, že když nám rostou zoubky, tak to máme taky řidší!
My opět řešíme spaní.. ten náš drak nechce vůůůbec spát. Ani přes den, ani v noci, já absolutně nechápu, kde bere tolik energie!!! My s manželem ji na něj totiž nějak už nemáme.. :zed:
JInak žádné změny, chodí tak nějak pořád stejně, včera mi přešel půl obýváku, ale je to jak kdy..:)
No a narozeniny oslavíme asi jako první z Vás.. budeme mít dva dortíky, jeden přinese mamka - to bude auto a druhý mi bude dělat kamarádka - to bude medvěd. Chtěla jsem uvnitř klasický piškot a bílou náplň možná s marmeládou. Budeme tu mít oboje rodiče a asi mého a manželovo bráchu. Takže taková rodinná oslava.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
17.1.13 21:28

Ahoj holky! Vítám MarFr, my jsme taky kousek od Brna. Jinak my už taky chodíme o 106 a už máme 6 zubů. Narozeniny už taky řešíme, dort budeme péct s tchýní, tak jsem zvědavá, jak to dopadne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
18.1.13 03:14

Tak jsem teď uspala a sama nemůžu usnout :oops:
Dorty plánuju udělat dva, jeden dospělácký a jeden jen z jogurtu a piškot pro Lukyho, ale stejně pochybuju, že ho bude jíst, teď hrozně bojuje i s pidikousky. Kamarádka mi poradila, že jen navrstvila piškoty s jogurtem, pomazala jogurtem a dokola obložila cukrářskýma piškotama, které dokola svázala mašličkou, nahoru svíčku a bylo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
18.1.13 11:07

Uspala si ve 3 hod v noci?? To byl prcek tak dlouho vzhůru? No to bych se zbláznila :zed:
S tím dortíkem, jak si psala @IvčaL, to zní jednoduše, že bych to mohla zvládnout i já :mrgreen: Možná bych přidala ještě banán, páč ten mu chutná. A nejsou cukrářský piškoty slazený? Teda jako víc než ty obyč?
Teď trošku odbočím… Holky, stávaj se vám taky takový věci, jakože si dáte ohřát oběd na plotýnku a v tu chvíli zapomenete, že na té plotně něco máte? :lol: @Martina28 a kde bydlíte??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
18.1.13 12:12

Tak jsem si teď přečetla asi deset posledních stránek, abych se trošku dostala do obrazu, jak se vám vede a celkem jsem se nasmála :mrgreen: A jsem moc ráda, že náš prcek není vůbec vyjímečný :lol:
Přebalovat ho je děs běs. Ležet nevydrží. Pouze, když je v tv reklama, ale zase nechci mít kvůli němu pořád puštěnou telku, že jo. Takže ho většinou honím po celym bytě. Ještě když si tak třeba stoupne u stolu, tak jsem schopná mu tu plínu zapnout, ale to se vždycky nepoštěstí. U oblíkání ho taky musim honit. Když todle vidí moje mamka, tak nevěřícně kroutí hlavou. Já jsem prý vždycky vzorně ležela a čekala, až mě přebalí a oblíkne. Nu což :zed:
Noční spaní a nespaní… Já teda ještě kojím, i když bych chtěla přestat, ale nevím jak, jelikož malej přes den vypije tak max. 50 ml vody (nic jinýho jsem do něj nedostala) a prso miluje, takže nevím, jak bych ho měla donutit pít z flašky cizí mlíko!! :( No a ještě v listopadu jsem v noci vstávala tak 8×, hrůza děs, ale pak jsme se taky s taťkou přestěhovali do obýváku a téměř z noci na noc spal celou noc bez kojení. Akorát teď jak měl ty horečky a průjem, tak jsem ho i v noci musela přebalovat a radši jsem ho i kojila, aby měl dost tekutin, takže si na to chlapeček zase rychle zvyknul a zhruba od půlnoci ho mám každou noc zase v posteli :( No až bude zcela vyléčenej, tak mu zase nastolím teror :) Přes den krásně usínal sám, dokud se nepostavil. Od té doby přes den neusne. Stojí a řve! Takže ho též musím ukojit. No, zařídila jsem si to asi blbě, ale nevím, co jinak dělat.
Taky jsme pořídili autosedačku - taky Romer King plus. Váhově i velikostně už do ní mohl dávno, ale čekala jsem, až si sám sedne a to mu trvalo hezky dlouho. Tak jsme ho včera prvně v nové sedajdě vyvezli a mazec. Vůbec si do ní nechce sednout, řve jak tur a prohýbá se do mostu. Hrůza. Ale když ho teda přeperu a zapnu, tak už byl spokojenej a celou cestu nám vykládal. No dneska jedem za babičkou, 120 km, tak jsem zvědavá, jak zvládne takovoudle delší trasu. Ve vajíčku byl v poho, tak snad bude teď taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
18.1.13 13:02

@MarFr Ne, ne, spal od sedmi večer a když se vzbudil v půl třetí na jídlo, tak jsem se tím tak probrala, že už jsem prostě nemohla spát, děje se mi to dost často, vždycky ale odpadnu v 8 večer.
Luky spí v noci docela pěkně, usíná kolem 7,jednou se budí na jídlo, ale definitivně vstává kolem 5 a přes den spí max hodinu a půl nadvakrát.
Taky ještě kojím, ale už přestávám, od té doby, co jí přes den 4 normální jídla, tak už přes den nekojím a když se začal budil xkrát za noc na jídlo, tak jsem mu začala dávat při prvním probuzení a ráno sunar a neměl s tím žádný problém. Teď už tedy kojím jen jednou večer a kromě toho taky moc nevypije, čaj ani vodu nechce, ale doktorka mi říkala, že pokud má opravdu žízeň, tak by se napil a je fakt, že když třeba hodně slintal u zubů, tak se klidně pak napil i vody, takže tomu věřím. Teď jsem zkusila ředěnou jablečnou šťávu Babylove z DM a ta do něj zahučela.
Bez prsa jsme se taky naučili uspávat - třeba to bude fungovat i u vás - položím ho na velkou postel, zhasnu, přikryju a lehnu těsně k němu, rukou ho přidržuju, aby se neotáčel a neodcházel, nic neříkám, jen prostě v klidu ležíme. Chvíli mě mlátí a škrábe, ječí, ale tak do půl hodiny je tuhej, pak ho nechám chvíli zaspat a opatrně přenesu do jeho postýlky. Hodně nám tedy pomáhá dudlík, bez něj to bude zase jiné.

Cukrářské piškoty jsou podle mě spíš méně sladké než ty normální dětské. U nás ale stejně pochybuju, že to bude jíst, kousky čehokoli mu hrozně vadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
19.1.13 07:40

Čau holky..
já se budu modlit, aby se to u nás konečně zlomilo. Poslední dvě noci byl klid, včera jsem se zařekla, že ho do postele nevezmu i když trochu kňoural a dnes jsem o něm už vůbec nevěděla. Tak snad :)
Jinak s tim kojením, já Vás tedy obdivuju, že jste to vydržely tak dlouho, ale potom je to s těma dětma asi eště horší je odnaučit. Už si všechno moc dobře uvědomujou a pak dělají šíílený scény, když nedostanou prso. Kamarádka se snaží přestat kojit už 2 měsíce a vždycky to radši vzdá..
K dalším věcem, večerní usínání není jedinej problém, napapá se, vykoupeme, dostane u postele mlíčko a položim do postýlky bdělýho. Sám si v klidu usne do 5 minut. Ale po obědě to je horší, lítá mi v postýlce sem tam, směje se, vyhazuje věci, je děsně hyperaktivní. Vždyky to trvá minimálně půl hodiny, než usne a to tam pořád k němu chodim ho pokládat.
Teď ráno taky vyrážíme k mým rodičům 120 km, tak jsem zvědavá, protože vždycky spal, ale teď se mu nebude chtít, tak uvidíme, jak to zmákne.
Mějte hezký víkend a paaaaaaaaaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
20.1.13 20:23

Ahoj holky, tak já už sem si řekla, že to musím s tím uspáváním nějak vyřešit, tak poprvé zkouším vydržet s vyřvávací
metodou a už bojujeme půl hoďky, ale vypadá to nadějně…ťuk, ťuk, ťuk. Držte palce, ať to obě přežijem :D b

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
21.1.13 10:54

Ahoj po víkendu.
Tak my jsme cestu zvládli. Počkali jsme, až se malýmu bude chtít spát, takže cestu prospal. V té sedačce vypadá fakt celkem spokojeně, ale posadit ho tam je teda o život :mrgreen: No, jinak my jsme se měli o víkendu báječně. Posadili jsme prcka na boby, poprvé, tvářil se nijak, po pár minutách se na nás teda usmál, ale pak ho taťka vyklopil do sněhu, páč s ním říznul zatáčku a bylo vymalováno :D
Včera už spinkal zase doma ve své postýlce, hezky usnul, ale o půl deváté večer začal tak strašně řvát. Hystericky. Já ho teda většinou nechávám vyřvat, protože když k němu jdu, tak je to ještě horší, ale takovej řev už jsme dlouho neslyšeli, tak jsem ho asi čtvrt hoďky chovala, možná i dýl, ale vůbec se to nelepšilo, tak jsem ho teda nakojila a usnul. Ale co to bylo za záchvat?? :zed:
Jinak s tím kojením… Já chtěla původně kojit do těch šesti měsíců. Jenže jak jsem zcela nezkušená mamka, tak v podstatě všechny info hledám na netu a někde jsem se dočetla, že neni dobrý v tom půl roce přestat, že se začíná s těmi příkrmy, tak aby prcek neměl moc změn. Pak zase v osmi měsících je separační úzkost a bla bla bla. Pořád něco. Výsledek je, že pořád kojim. Příště bych se na takové rady vyprdla, protože jak píšeš @Veroniqe, tak teď už to bude MNOHEM horší s tím přestat. A holky, vy jste zvolily jedno umělé mléko a dětičky ho hned přijaly nebo jste museli zkoušet různé druhy? Já zkoušela zatím párkrát Hami a nic. Ani ty kaše od Hami mu moc nejedou.
@Martina28 jak jste včera dopadly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
21.1.13 19:00

Já jsem mu začala zkoušet trochu UM už v 5 měsíci, kdy jsem mu zaváděla příkrmy. Měl už velký hlad a doktorka mi poradila dávat nejdřív kaši na noc. Mě připadalo lepší než mu dám kaši, tak zkusit dát nějaké UM, ať si na něj zvykne a pak do toho dát nemléčnou kaši.
První jsem zkusila Nutrilon, ale potom měl krev a hlen v kakání, takže jsme přešli na Sunar Nutradefence HA.Jak měl už fakt velký hlad a žízeň (bylo to ve vedrech v létě),tak po té lahvi skočil a prsa by snad ani nepotřeboval. Spíš já jsem si sama řekla, že je pro něj dobré, abych kojila do roka, pokud bude mlíko. A taky je lepší s kojením přestávat postupně, kvůli dětem, ale i kvůli prsům. Takže jsem cca každý měsíc vynechala jedno kojení a nic se nedělo. Teď ho kojím obden večer a je mu jedno, jestli mu dám flašku nebo prso, vždycky hezky usne, jen tedy trochu víc začal vyžadovat dudlík přes den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
21.1.13 19:54

Ahoj holky, tak včera to byl boj.45minut sem b
ojovala, ale nakonec sem dosáhla svého :D Teď bojujeme půl hoďky, tak sem zvědavá…Jinak řve jak tur, ale ten řev je takovej hysterickej a vztekavej, takže to jen zkouší. Tak já jdu bojovat. PEVNÝM NERVŮM ZDAR! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1191
21.1.13 23:12

Marti, u nás to bylo 1. den 45 min, 2. den asi 30, 3. den kolem 10 min a 4. den nám usnul sám..:)) tak pevný nervy, setrvej!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
22.1.13 21:05

Holky, vypadá to nadějně, dnes už pouze 20 minut. :lol: Veru, já sem tvrdá, ale manžel to nějak nedává :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
22.1.13 21:13

Veru, a když malýho dáváte spát tak si lehne a spí nebo plače? já si to totiž nedokážu představit, že by to naše hyper dítko lehlo a bylo tuhý takhle raz dva :andel: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny

Členové skupiny