Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
lucienne píše:
monny ja asi budu obědvat termix
taky bych si dala ![]()
Hm, taky jdu kouknout co mi tu zbylo k obědu ![]()
pověsím ven prádýlko a vyrazím na poštu. Tak zatím papa
IlkaV:
taky mám problém s jednou bradavkou. Popraskání a ani nic jiného na ni nemám, je úplně stejná jako ta druhá. Při přisátí mě bolí asi 30 vteřin takovou řezavou (pálivou) bolestí, až se mi kroutí prsty u nohou. Po odstříkání je to lepší… na netu jsem četla, že by to mělo po pár dnech ustoupit, že je potřeba to vydržet. Prý si bradavky zvykají na tu zátěž při kojení… tak se snažím to už čtvrtý den vydržet… zuby zatnutý, ale malej k tomu prsu moc nechce…
maty1983 píše:
IlkaV:
taky mám problém s jednou bradavkou. Popraskání a ani nic jiného na ni nemám, je úplně stejná jako ta druhá. Při přisátí mě bolí asi 30 vteřin takovou řezavou (pálivou) bolestí, až se mi kroutí prsty u nohou. Po odstříkání je to lepší… na netu jsem četla, že by to mělo po pár dnech ustoupit, že je potřeba to vydržet. Prý si bradavky zvykají na tu zátěž při kojení… tak se snažím to už čtvrtý den vydržet… zuby zatnutý, ale malej k tomu prsu moc nechce…
to jo, ale já už mám měsíc po porodu
a nejdřív mě bolela ta druhá a teď se to obrátilo..a marně se snažím přijít na to proč.
Já taky odstříknu ručně… protože ta prvotní bolest je z nateklýho dvorce a bradavky, jak se naleje mlíkem.. ale mě to bolí během celýho kojení
jako te´d se to dá ještě vydržet, ale včera se to fakt nedalo, jsem musela přerušit a kojit z druhýho ![]()
ilkav:
me teda zatim boli jen ta jedna, ta druha je v poho, ale zase v tom prsu nemam dostatek mlicka… tak snad me nezacne brzy bolet i ta druha
jeste jsem nekde cetla, ze by mohla pomoct fotbalova technika kojeni, ale nevim, jak do ni bublinku nasroubovat, takze nemam vyzkouseno
maty1983 píše:
ilkav:
me teda zatim boli jen ta jedna, ta druha je v poho, ale zase v tom prsu nemam dostatek mlicka… tak snad me nezacne brzy bolet i ta druhajeste jsem nekde cetla, ze by mohla pomoct fotbalova technika kojeni, ale nevim, jak do ni bublinku nasroubovat, takze nemam vyzkouseno
já už vyzkoušela všchny polohy. bolí mě to v místě, kde má spodní ret pusinky, jak tím saje… ve všech polohách.. i když vyndáme a zkusíme znova. zajdu za mudrou jestli mi napíše nějakej Pevaril nebo kanesten
a jedno foto od nás
Ahojky holky, přeju krásný den.
My jsme dneska vyřizovali na úřadech rodičovský přízpěvek, uff je to zamnou.
Maty: mě taky chvíli bolely bradavky. Než si zvykly na ten kojící nápor. Mazala jsem bepantenem, hodně rychle se to potom hojilo. Ale prasklinky jsem neměla, jen byli červené. Asi po měsící už neboleli ![]()
nemusim, ja manželovi vařim, ale na maso nějak nemam chut a termixy to bych mohla furt. ja snim tak 2 denně ![]()
IlkaV:
zkus ten bepanten, opravdu se to rychle hojí a taky hodně větrej bradavky bude se to lépe hojit.
Jooo holky, co všechno musíme vydržet
Lucienne:
ty máš teda chutě
já si dneska koupila ve městě rýžové nudle s kurecím masem mnamiii
Večer plánujeme grilovačku, letos poprvé ![]()
jo, taky se bojím jak mě budou bolet bradavky.. jsem na ně citlivá i tak, nemám ráda dotek na ně.. a při představě, že s nima mám kojit.. no bojím se
![]()
mam monny to samý… navic jsem měla mononukleozu v 16ti letech a při tý mi uplně popraskaly celý prsa, takže mě bolej i jen tak… ![]()
jooo čínu taky můžu, už sem tak pul roku neměla… nakonec si dělám aspon špagety teda… ![]()
Holky nebojte se, dá se to zvládnout a hlavně stojí to za to, hlavně když miminko bude pěkně papat. Bradavky si do měsíce zvyknou a pak už to nebolí.
lucienne píše:
mam monny to samý… navic jsem měla mononukleozu v 16ti letech a při tý mi uplně popraskaly celý prsa, takže mě bolej i jen tak…
No, já na ně trpím od puberty, nevím proč, přijde mi, že je mám přehnaně citlivé
![]()