Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@maty1983 ty brdo to je sikula teda
![]()
Malej ma 14kg ve 2letech a 7mesicich. Mluvit moc neumi…
nosi pleny, pac si proste rikat neumi a vzdy se pocura nebo posere
kdyz ho dam na zachod tak v pohode… pokazdy udela co ma… ale jinak je to problem… ![]()
Do skolky teprv pujdeme k zapisum… mam pro nej chuvu. Ja chodim do prace uz rok a pul… sileny ![]()
@Monny sundej plínky bude si umět říkat raz dva… u nás to trvalo 3 týdny, pak bylo po problému
od 2 let spí bez plen a od září vydrží celou noc (do září jsem ho budila, pak mi začal říkat, že čůrat nechce)
s mluvením měla problém kamarádka, ta šla na orl a zjistili, že malá má zacpané uši, takže neslyšela a tudíž ani neopakovala. Dostali kapičky, 14 dní kapali a malá už kecá až hanba
zkus se poradit s mudrou. nám malej seká jednu báseň/píseň za druhou - pec nám spadla, kočka leze dírou, máchám máchám prádlo a kupu dalších, teď se naučil tříkrálovou koledu
od mala čteme, povídáme, děláme u básniček blbinky, tak se mu to líbí a opakuje… nejlepší je, když klepe na srdíčko, píše recepis a hladí po čele
to u toho tak intonuje, že se pokaždý s manželem smějeme ![]()
Já chodím do práce od šestinedělí
akorát jsem to měla dobrý, že jsem mohla pracovat z domu.
@maty1983 no, ono to neni tak jednoduchy… od pondeli do patku makam… vikendy mam volny.. a to nekam jdeme a podnikame ruzne akce… takze ven pleny ma vzdycky… ![]()
Pres tyden je s chuvou… a ja toho moc za ten vikend nestihnu s nim ![]()
Nemam jinou moznost jak to vymyslet ![]()
@Monny ještě mě napadá dát mu látkovou plínu, aby cítil, že je mokrej… a chůva by to taky zvládla převlíknout, případně utřít, ne? S plínama ti ho do školky nevezmou - i na spinkání musí být bez nich
@maty1983 do skolky ho stejne vezmou az v zari ![]()
No chuva ma sama dcerku… takze nemuze jen litat kolem maleho… kor kdyby jim to doma porucaval a pokakaval
![]()
@maty1983 prosim te, jak casto jsi budila Vojtiska v noci na curani? Oli uz je pres den bez plen, ale na noc jeste plenu ma. Pouzivam latkovky. Kdyz jsem ho dala odpoledne spat bez pleny, tak se mi vzbudil uplne durch a ja nemela to srdce ho takhle davat spat. Ve skolce spat nechce, tak tam nastesti problem odpada. Navic je tam ted jen 2× tydne.
@Karamelinka pres den se mi nepocuraval do plin, takze odpoledni spani jsem ho nechavala klidne 3-4 hodiny spat, jak byl zvykly. V noci jsem budila mezi 1-2 hodinou (asi 3 měsíce) - usíná okolo 8, budí se kolem 7. Před spaním musí jít čůrat.
@Monny no ono počítej dobré 4 měsíce než si zvykne a necvrkne přes den do kalhot (aspoň tak to bylo u nás)…
@maty1983 aha, mno on ma nekdy tu plinu suchou. Kazdopadne ted je ten nejlepsi cas s tim zacit asi, bo jsem jsem stejne vzhuru s Danikem a jak jsem psala v rijnu mazu zpet do prace, tak at to pak uz mame bez plen (teda u Olivka
)
@Monny to je fakt, ze ono to trva nez si uplne zvyknou. Oli je pres den bez pleny uz od cervna a jeste se mu obcas ve skolce stane, ze se zapomene u hrani a nestihne to na zachod. Nejlepsi by bylo, kdybys mela par dni volno na ten zacatek. My zacali, kdyz jsem tu mela na tyden segru na dovcu a za nejaky 2-3 tydny jsme byli z nejhorsiho venku. Jen si pak uz musel zvykat rikat si. Ikdyz teda dost dlouho jsme se ho jeste casto ptali pro jistotu.
@Karamelinka taky jsme připomínali. Přes vánoce jsme meli taky krizi, páč si hrál a hrál a měl strach odejít, aby mu ty hračky neutekly… ale teď už zase najel do starých kolejí a v poho.
A tady moji kluci aktualne
Omlouvam se, ze jsou ty fotky na lezato. Mam je v mobilu na vysku a takhle blbe se mi sem vzdycky nahrajou ![]()
Holky problem je v tom, ze ja makat musim… delam po-pa… a vikendy na to proste nestaci
![]()
@Karamelinka u nas prozatim vse pri starem. ja jsem nastoupila do prace na lepsi pozici. v pristim tydnu zacinam skoleni, takze bude trosku humbuk, ale snad to dobre dopadne ![]()
No, malej je fyzicky zdatnej, mluvi lip nez mluvila holka… je to zivocich oproti ni… kazdy je jiny.. jeste bych chtela jedno, ale to asi az ukoncim skoleni (horizont 3 - 4 let)
@maty1983 tak to moc gratuluju a drzim palce, at to pri tom skoleni dobre dopadne ![]()
Ja uz teda dalsi nechci nebo leda az tak za 7 let…jenze to uz mi bude skoro 40…
Nas Oli mele, ale zadna extra mluva to neni. Nejvic ale asi dava tu anglictinu. Ale taky ma jeste cas, aby to rozjel ve vsech 3 jazycich ![]()
Holky, tak to já jsem tu z Vás asi nejstarší
Třetí - to už ne ![]()
Markétka nemá plinky od 20 měsíců i na noc, byla moc šikovná. Naučila se to za dva dny. Ale ze začátku jsem ji samozřejmě hlídala. A na noc do 14 dnů. Mluví celkem dobře a už zpívá asi 3 písničky ![]()
Jelikož je narozená až v říjnu, do školky mi ji nevezmou, protože v září nebude mít tři roky a během roku nepřibírají. To mám smůlu.
A tady jedna fotečka z narozenin. A jedna s bráškou.