Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Yamyna my dobry.. teda vy mate zubu… my jich mame jen 6 - 4 nahore a dva dole
to jsme upiri, co?
jinak mame kasel z tepla… po tydnu jsem psychicky nevydrzela a zasla k mudre - na poslech dobry, krk cistej… nechala jsem 200,– v lekarne za sirupy a mam cekat, jak se to vyvrbi, kdyztak v pondeli naklusat… pry je to teda asi z toho tepla…
snad uz to teda Terku i tebe mine ta Klarcina nemoc - poplet ji ma pry uz taky ![]()
@maty1983 tak to je super
nějaká dlouhá inkubační doba
říkala, že byli plavat v rybníku, tak to asi mají ze špíny ![]()
snad se nám to vyhne ![]()
Teda, řeknu ti, že ta stolička, co se přes měsíc klubala
, byl očistec ![]()
@Yamyna
to verim… nejradsi bych se tomu vyhla, ale to asi nedopadne, kdyz mu musej vyrůst ![]()
no, me rikala, ze mala 14 dni prujmovala a pak to chytla i poplet… tak jestli je inkubacni doba 14 dni nebo jestli ma kazda neco jineho? mala to muze mit treba i k zubu.. my taky prujmujem, kdyz se nam prorezavaj ![]()
@maty1983 V té vodě byla prý i malá
většinou jsou průjmy ze špatně uvařeného jídla, nebo ze špíny… Úplně se teď bojím jít s Tery na pískoviště…furt ten písek strká do pusinky
a nedá si to vysvětlit
..aby nechytla škrkavky, nebo jiné hnusy ![]()
@Yamyna
hm, to jo… ja na malyho jen houknu a da to od pusy… uz je naucenej… ale jedna mala nestrezena chvilka a muze z toho bejt buh vi co…
Ahoj holky ![]()
Markétka udělala velký pokrok, jak jsem už psala, tak minulou sobotu si poprvé sama sedla, v pátek se ji vyklubal první zoubek
, v sobotu si poprvé začala stoupat a v neděli začala lozit po čtyřech
No není to šikulka
To jsem nečekala, že to půjde tak vše naráz. A zoubek jsme ani nijak neprožívali.
A jak se máte? Užíváte sluníčka?
Ahoj
@yvettta no, vidis, jaka to je sikula…
u nas to bylo taky takhle naraz… behem mesice zacal snad vsechno ![]()
@yvettta
Ahoj, opravdu šikula. Taky moc gratuluji. My máme lenošku
Ještě nesedíme, nestojíme, jen se plazíme. Ale pravda je, že nádherně povídá na 11 měsíců( mámá, táta, Venda, pá pá, ham ham…atd. A rozumí téměř všem pokynům, tak ji musím taky pochválit:-)Všude totiž povídám, jak je líná, tak abych ji jen nepomlouvala.-)
Sousedka mi říkala, at ji nenutíme k pohybu, že její syn byl na tom podobně. Krásně mluvil, a jak ho nutili lézt a sedět, tak uplně mluvit přestal. Prý jim za to pediatrička pěkně vynadala. No, tak mi budeme v klidu vyčkávat, kdy se naše princezna rozběhne do světa
Kolik je vlastně Markétce??Hezký den.
@emsi
Ahoj
Tak to musí být krásný to povídání
, nemá cenu nutit, já jsem taky nechala malou ať se hlavně snaží sama, každý umí něco jiného. Jsou to naše šikulky.
Markétka bude mít v pátek 9 měsíců - viz. metřík, toto letí.
Ahoj holky ![]()
Vidím, že se všechny dovolenkujete
, nikdo tu dlouho nebyl.
Co je u Vás nového? Markétka je šikulka, už chodí kolem nábytku (asi týden)a je pořád rychlejší, hned leze po čtyřech, pak zas stojí a pořád mi visí na noze, už si sama moc nepohraje. Se spaním je to ok, jo a máme pořád jeden zub ![]()
Já jsem taky dost zaneprázdněná, pořád háčkuji, můžete kuknout do mého alba, mám tam pár vytvořených kousků.
Ahoj, my jedeme sice na dovolenou až v srpnu, ale tím, že sem nikdo moc nechodí, tak se taky nelezu ![]()
U nás je nového to, že má Terka 9zubů (čtyři nahoře, čtyři dole a jedna stolička je celá venku) a rostou další…konkrétně dvě stoličky najednou
…takže zase nespíme ![]()
Další novinka je, že už nechce mléko na spinkání, takže dostává normální večeři, buď jídlo od oběda nebo pečivo s něčím a nebo kaši…včera snědla obrovskou porci těstovin se špenátem..no, horší je to s pitím, snažím se jí nalákat na jiné flašky, ale zatím, bohužel, bez valného úspěchu.. ![]()
![]()
@Yamyna píše:
Ahoj, my jedeme sice na dovolenou až v srpnu, ale tím, že sem nikdo moc nechodí, tak se taky nelezu
U nás je nového to, že má Terka 9zubů (čtyři nahoře, čtyři dole a jedna stolička je celá venku) a rostou další…konkrétně dvě stoličky najednou…takže zase nespíme
Další novinka je, že už nechce mléko na spinkání, takže dostává normální večeři, buď jídlo od oběda nebo pečivo s něčím a nebo kaši…včera snědla obrovskou porci těstovin se špenátem..no, horší je to s pitím, snažím se jí nalákat na jiné flašky, ale zatím, bohužel, bez valného úspěchu..![]()
Yamino- s tím pitím to mám stejné. Naše Verunka také málo pije, ale když jí dám čaj do hrnečku, nachystám 2 lžičky a jednou ji nechám míchat a druhou jí dávám čaj do pusy, dokáže tak po lžících hrnek vypít docela dobře. Z láhne nepije vůbec, pouze občas pije z plastové lahvičky od kupované vody s pítkem.
Tak doplňuji, že zubů bude asi více
, vypadá to i na jeden špičák dole…asi zdechnu z nevyspání…manžel má o víkendu 12tky-noční, tak mi žehnej bože ![]()
S tím pitím je to otrava…zkouším jí dávát pít z hrníčku, páč je u toho strašná sranda
, ale víc jak polovina je jinde než v jejím bříšku
, takže, už se těším až bude čaj nebo kakao na zdi
![]()
A k večeři budu dávat polívky…tam je aspoň nějaká skrytá
tekutina navíc
Příspěvek upraven 22.07.12 v 08:34