Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
maty1983 píše:
Iri22:
ty jo, tak to Lucinka byla pořádnej obřík. to teda, máš můj obdiv, jestli šla přirozeně.
Hele, naše mladá (manžel má z prvního manželství holčičku 3,5 roku) do kočárku od 1 roku nesedla. Akorát jednou v zoo do golfek, ale to trajdala celej den a ve 4 toho měla dost… jinak jsme pro ni kočár nevyužily. Ale každý dítě je jiný. Já bych s tím možná počkala. Uvidíš, kdy začne pořádně chodit… a přeci jen máš ještě 7 měsíců čas
No šla přirozeně, jen mi už na konci nestačily sííly tak mi tamm pomáhalo snad dalších pět lidí. Když si spomenu jak mi tam dvě sestřičky tlačily na břicho a dalšíí dvě držely nohy tak je mi už do smíchu…
![]()
Iri22:
doufám, že se za chvíli budu smát taky… zatím pracujou jen šokové nervy… celou dobu mi říkali, že bude dlouhej a hubenej a najednou je dlouhej a pěkně oplácnutej (má se u maminky dobře, no
)
pak si něco plánuj ![]()
maty1983 píše:
Iri22:
doufám, že se za chvíli budu smát taky… zatím pracujou jen šokové nervy… celou dobu mi říkali, že bude dlouhej a hubenej a najednou je dlouhej a pěkně oplácnutej (má se u maminky dobře, no)
pak si něco plánuj
Mě všichni strašili jak je porod šílenej a kdesi cosi, ale mě nepřišlo zas tak hrozný (a to byla opravdu velká). Sice pravda že se mi dlouho hojil spodek, ale něco za něco
A buď ráda že je větší, takový děti jsou odolnější a nemusíš se bát je chytnout ![]()
Iri22:
hlavně to bude pořádnej chlap a ne nějaký tintítko
já se porodu jako takového nebojím… jen mě to včera zaskočilo, že to asi nebude. Manžel se taky těšil, jak bude podporovat a když se to včera dozvěděl, tak říkal, že teda bude sedět na chodbě… ale jak to řekl sklesle
no co, hlavně, že Vojta bude zdravej a v pořádku. ![]()
Myslím,že na velikosti zase tolik nezáleží, spíš na tom jak porod běží, jestli je vše v pořádku a dítěti i mamince se dobře daří. Já jsem se porodu nebála, měla jsem vše nastudovaný a těšila jsem se na ten zázrak. Za tu bolest je obrovská odměna a na tu je třeba se těšit. Hlavně pozitivní myšlení je klíčem k pohodovému porodu. Taky mi u porodu pomáhali, to je asi vždycky, ale to jsem skoro nevnímala, soustředila jsem se na správné tlačení do konečníku a ostatní šlo kolem mě ![]()
Maty: nevzdávej to, třeba ještě půjde přirozeně a když ne, tak si aspon ušetříš spoustu hodin bolestí ![]()
Až bude malej venku, tak už bude jedno jak šel ven, hlavně že ho budeš moct mazlinkat a pusinkovat a bude zdravej ![]()
Speat:
já to nevzdávám… snažím se brát to tak jak to je a připravuju se i na variantu CS…Zvládly to jiné, zvládnu to taky. Stejně je vše na rozhodnutí porodnice v příštím týdnu, takže ještě naděje je. A manžel se snaží taky. Udělal si radost a koupil si auto (teda vyměnil ho za starý), prý aby se nám tam vešel kočár a 2 děti
V první chvíli bych ho nejradši uškrtila, ale udělal to pro nás ![]()
Ale větší auto je fakt potřeba. Mě koupil manžel velký auto a nemusím ani sundávat korbičku z kočáru, jen ho trochu složím a šup sním do kufru, je to pohoda ![]()
však už se na něj nezlobím
jen ještě prodáme asi i to druhý, jestli to půjde, aby klesly trošku náklady, protože platit 2 pojistky, 2 technický, dvojnásobné náklady na benzin (když tady stojí a já potřebuju, tak jedu a nepřemýšlím, to samé manžel)…
holky, půjdu chvilku na zahrádku. Vypiju si tam kafíčko a nadýchám se čerstvého vzduchu…
Speat nevíš jak je to pak s kafem při kojení? Já jsem někde četla, že by se nemělo ani to bezkofeinový, že se doporučuje Caro. Já teda před těhu pila 3 kafe denně. Teď si dám jen jedno po obědě a to až teď v posledním měsíci kvůli odvodnění… ale pak až se bude kojit??? aby Vojta neměl pořád oči do kořán z kofeinu
piju teda buď slabé preso (ze zrnkové kávy doma z kávovaru) nebo slabý rozpustný obojí s mlékem, ale ne bezkofeinové.
maty1982:
Já vím že otázka nepatřila mě, ale Lucince byla úplně jedno jestli sem si dala kafe nebo ne. Spala pořád stejně. Samozřejmě sem to omezila, ale ikdyž jsem si dala třeba 3 kávy deně tak jí to vůbec nevadilo…
Iri22:
to nevadí, jsem ráda, že reaguješ. Ani jsem si neuvědomila, že jsi/jsi byla taky kojící ![]()
Takže když pak třeba hned po kojení v době po obědě si dám jedno slabší kofeinový kafe, tak jako doteď, tak by se nic dít nemělo… pak se před kojením stejně pije ten fenyklový čaj, že?
maty1983 píše:
Iri22:
to nevadí, jsem ráda, že reaguješ. Ani jsem si neuvědomila, že jsi/jsi byla taky kojící
Takže když pak třeba hned po kojení v době po obědě si dám jedno slabší kofeinový kafe, tak jako doteď, tak by se nic dít nemělo… pak se před kojením stejně pije ten fenyklový čaj, že?
Když po kojení tak se určo nic nestane, páč mezi kojením mám3hoďky pauzu a do té doby bude ten největší nápor kofeinu pryč…
Tak máme očkování zasebou,chudinka malá plakala. Tak mi dokonce přibrala 3/4 kg za dva týdny, se nedívím, když pořád jen kojím ![]()
Maty: já kafe nepiju, takže nevím. Občas si dám caro, ale tam žádný kofein není. Jinak myslím, že slabé kafe nemůže ničemu vadit.