Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Ernais píše:
Holky co delate s prckama, kdyz zrovna nespi? Mne prijde, ze se s tim mesicnim nic moc delat nedauz se teda trochu kouka kolem sebe a kdyz mu ukazuju nejaky hracky nebo knizku, tak se na to chvili zameri, ale to je tak vsechno.
Neboj ono se to za pár týdnů zvrtne a půjde s nimi něco dělat. Kolem dvou měsíců již krásně fixují pohled, smějí se, zaujímají se o hračky a objevují ruce, kolem třech se již kutálí na bok a cíleně berou věci do rukou, začínají žvatlat.
Naše se zatím jenom usmívá a prohlíží si věci kolem. Nic moc víc nedá. Tak s ní obcházím věci v dětském pokojíčku a povídám ji o tom co je kolem, ukazuji a ona kouká.
@XLe píše:
@Luucka123 já bych jela, při nejhorším tě pošlou ještě domů, nebo si dáš procházku po areálu a vrátíš se za hodinku. Venku je krásně.
Držím palce ať je to již ono a za chvíli budeš mít miminko u sebe
No tak nakonec to šlo teď po 12min a teď to u stalo úplně, tak já nevím, ale to dítě si že mě dělá úplně srandu.
Já jela když byly kontrakce po 7 minutách a v autě už byly po 5 min.. Ale jak byly dlouhé jsem nemerila ![]()
@Myska1994 píše:
Já jela když byly kontrakce po 7 minutách a v autě už byly po 5 min.. Ale jak byly dlouhé jsem nemerila
A jak dlouho jsi pozorovala ty kontrakce než jsi jela hodina nebo třeba tři?
@Luucka123 Já jsem mela kontrakce cely den a hrozně nepravidelně, až po několika hodinách začaly byt pravidelné nejdřív po 5 minutách a pak už to šlo docela rychle na 4 minuty, po chvíli na 3 a to už jsme jeli. Chtěla jsem zůstat co nejdyl doma a udělala jsem dobře, pak už jsem byla v porodnici jen dvě hodiny a malá byla na světě.. Ale máme to do porodnice 5 minut a můj první porod byl hooodne dlouhej, tak jsem si tohle vyčkávání doma mohla dovolit. Myslím na tebe ať vše zvládneš a mas brzy prcíka u sebe ![]()
@Luucka123 u mě začali cca ve 3 ráno nejdřív zhruba po 10 minutach a jela jsem v 8..a ve 12 byla malá na světě 😊
@an-na píše:
@Luucka123 Já jsem mela kontrakce cely den a hrozně nepravidelně, až po několika hodinách začaly byt pravidelné nejdřív po 5 minutách a pak už to šlo docela rychle na 4 minuty, po chvíli na 3 a to už jsme jeli. Chtěla jsem zůstat co nejdyl doma a udělala jsem dobře, pak už jsem byla v porodnici jen dvě hodiny a malá byla na světě.. Ale máme to do porodnice 5 minut a můj první porod byl hooodne dlouhej, tak jsem si tohle vyčkávání doma mohla dovolit. Myslím na tebe ať vše zvládneš a mas brzy prcíka u sebe
Díky moc, furt to není nic moc, síla už tam nějaká je, ale teď jsem zkoušela počítat a je to po 15min, ale cítím větší tlak na spodek, i víc na konecnik bych řekla a víc spinim. Dneska se asi nevyspim, uvidíme. Do porodnice to mám 40 min, snad vše stihneme, ale chci si být fakt jistá.
@Myska1994 píše:
@Luucka123 u mě začali cca ve 3 ráno nejdřív zhruba po 10 minutach a jela jsem v 8..a ve 12 byla malá na světě 😊
Díky moc, mě jen fascinuje, jak každý porod může být opravdu jiný.
Holky jak jsem vám psala, ze malá neustále brečí, tak to u nás i nadále přetrvává. Jediná chvíle kdy nebreci je ráno po probuzení, to bývá cca hodinku úplně milionova, směje se a je kouzelná. Pak to ale začne a nevydrží ani chvíli ležet, jakmile ji polozim ječák jako blázen až se zajika. Zvednu ji - začne se rechtat, polozim - řev. Večer uz jsem tak hotova, ze jsem řekla, ze ji odmítám uspavat, protože jsme sní den co den pochodovali, drndali treba hodinu než usnula. Protože opět položili jsme ji do postýlky a řev. Tak jsem to teď zavedla tak, ze ji večer dáme do postýlky, sednu si k ni, hladim ji, povídám ji a držím ji násilím v puse dudlík (furt ho plive, nechce ho, rozčiluje se když ji ho dávám, ale ve finále když uz ho chytne tak si dudla a je spokojena a hlavně nerve). A takhle krasne usnula. Takhle jsme to praktikovali 3 dny po sobě a teď uz bývá v postýlce normálně sama, bez dudliku, něco si tam zvatla a sama si třeba po půl hodině usne
Mi řeknete, ze to malý miminko muže byt takhle vyčůrany
Takže večerní řev snad skončil a mamince se prodloužil odjezd na blazinec. Ale co přes den? Mě uz normálně boli bez přestávky hlava, ráno se budim s bolesti a zalehnu opět s bolesti hlavy, je mi úplně špatně. Ja vím, ze se říká, nosit miminko co nejvíc, nejde ho rozmazlit a tak jsem se toho držela. Ale začínám o tom dost pochybovat ![]()
Podotýkám, ze bříškem to nebude. Jde vyloženě o to, ze chce nosit.
@Luucka123 Noo tak myslím, ze tohle už se ti nezastaví. Tak teď jen vychytat tu správnou dobu na odjezd
Pokud to jde, jdi si ještě schrupnout, ať neberes síly ![]()
@an-na píše:
Holky jak jsem vám psala, ze malá neustále brečí, tak to u nás i nadále přetrvává. Jediná chvíle kdy nebreci je ráno po probuzení, to bývá cca hodinku úplně milionova, směje se a je kouzelná. Pak to ale začne a nevydrží ani chvíli ležet, jakmile ji polozim ječák jako blázen až se zajika. Zvednu ji - začne se rechtat, polozim - řev. Večer uz jsem tak hotova, ze jsem řekla, ze ji odmítám uspavat, protože jsme sní den co den pochodovali, drndali treba hodinu než usnula. Protože opět položili jsme ji do postýlky a řev. Tak jsem to teď zavedla tak, ze ji večer dáme do postýlky, sednu si k ni, hladim ji, povídám ji a držím ji násilím v puse dudlík (furt ho plive, nechce ho, rozčiluje se když ji ho dávám, ale ve finále když uz ho chytne tak si dudla a je spokojena a hlavně nerve). A takhle krasne usnula. Takhle jsme to praktikovali 3 dny po sobě a teď uz bývá v postýlce normálně sama, bez dudliku, něco si tam zvatla a sama si třeba po půl hodině usneMi řeknete, ze to malý miminko muže byt takhle vyčůrany
Takže večerní řev snad skončil a mamince se prodloužil odjezd na blazinec. Ale co přes den? Mě uz normálně boli bez přestávky hlava, ráno se budim s bolesti a zalehnu opět s bolesti hlavy, je mi úplně špatně. Ja vím, ze se říká, nosit miminko co nejvíc, nejde ho rozmazlit a tak jsem se toho držela. Ale začínám o tom dost pochybovat
Nám pomáhala i změna polohy na spaní a to na břicho, vím, že to není ideál, ale jim to vyhovovalo a nebo přes den na postel a rozbalit z plínky a povídat si. Už teď ví, jak si vydupat, co chce ![]()
@an-na píše:
@Luucka123 Noo tak myslím, ze tohle už se ti nezastaví. Tak teď jen vychytat tu správnou dobu na odjezdPokud to jde, jdi si ještě schrupnout, ať neberes síly
No kéž by. Spát se mi vůbec nechce, jsem plná adrenalinu a ta kontrakce by mě stejně budila, ale snad pak usnu. ![]()
@an-na Nám malá taky řve. V postýlce být nechce, pást koníky nechce, koupila jsem kvůli tomu Nuna Leaf, ale taky nezabralo. Pak jsem koupila nosítko, ale taky se nelíbí.
A dudlík taky nic.
Je to na palici. Spí jen v kočárku. ![]()
@Luucka123 Moc na tebe myslím, ať to s prckem zvládnete hladce a rychle. ![]()
@StepMom píše:
@an-na Nám malá taky řve. V postýlce být nechce, pást koníky nechce, koupila jsem kvůli tomu Nuna Leaf, ale taky nezabralo. Pak jsem koupila nosítko, ale taky se nelíbí.![]()
A dudlík taky nic.
![]()
Je to na palici. Spí jen v kočárku.
@Luucka123 Moc na tebe myslím, ať to s prckem zvládnete hladce a rychle.
Děkuji ❤️️ Furt mu to opakuji. 😄