Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Proč ten kluk utíkal? Nejspíš byl od malička učenej, že když čóruje v krámě a vidí policajty, tak má zdrhat. Tak zdrhal. ![]()
@Pani_judita ale představa je to půvabná, mimino vyletí z kočáru, dva cajty složí bravurně kopem do obličeje, jednoho mezitím přiškrtí snurou od dudliku, dalšímu nacpe do krku chrastítko a zbylé složí plnou plenou.
Mně se zdá, že je to výmysl.
Zakladatelce se s každou stránkou podezřele lepší pravopis i úroveň vyjadřování…
A to nevidím v každé diskusi trola.
@Simca904 píše: Více
Buď si schválně vymyslíš, něco zatajuješ nebo je to celý vymyšlený. Nebo ti ten tvůj schválně lže, ty tomu věříš a absolutně nevíš, která bije. Za prvé, Ospod by nikdy neodebral dítě na základě jednoho udání a věcí v autě, museli jste mít dohled už delší dobu, museli s vámi být problémy, které vážně ohrožovaly dítě nebo jeho výchovu. Přítel musel být velmi agresivní, jinak by nepřivolali další hlídku, navíc pokud je přítomné dítě, zákrok je veden co nejvíc v klidu, je to jen trochu možné, s ohledem na psychiku dítěte. Za druhé, pokud ti odebrali dítě, což se jako v dnešní době, v našem státě, musí fakt umět, to nesvede jen tak někdo, k tomu už musí být fakt závažné důvody, tak když se tak stane, tak by ti ho určitě nevrátili druhý den, v tomhle lžeš. Jak není jen tak, dítě odebrat, tak zas není jen tak dítě získat zpět, není to nemožné samozřejmě, ale netrvá to jeden den. Za další nesedí ti tam vůbec ta kurátorka. Je to sociální služba, která slouží obviněným v různých fázích procesu, jak na svobodě, tak ve vězení, tak po propuštění. Kurátor se většinou přiděluje z nějakého důvodu, špatný psychický stav osoby nebo třeba například pokud osoba je alkoholik, či uživatel drog, Hodně zjednodušeně a laicky řečeno je to v podstatě taková sociálka pro dospělé lidi a je to forma pomoci. Ty jsi to podle mě pleteš s probační, to je něco jiného, to už je dráb ne pomoc, ale to by znamenalo, že tvůj milý přítel už problémy se zákonem měl, je například venku na podmínku. Ty v tom máš strašný guláš, plácáš pátý přes devátý a jestli to není vymyšlené celé, tak tam toho spoustu nesedí a evidentně bylo hodně věcí jinak. Jestli tvého borce pustí, to my nemůžeme vědět, to se dozvíš až bude soud, ale v první řadě by ses měla soustředit na děti, než na nějakého agresivního kriminálníka. Budeš mít co dělat a pokud se ti povede, alespoň nějak v rámci možností ty děti dovést do dospělosti, tak to bude malý zázrak, tak se snaž, hledej azyláky, spolupracuj se sociálku a záměr se na ty děti, ať o ně nepřijdeš.
Příspěvek upraven 01.12.24 v 11:17
To je tak krasna romska pohadka z mechu a kapradi. Jen vytrhl obusek a hned zahodil. To mi pripomina “pane soudce, jsem nevinny, on sam mi na ten nuz nabehl a pak jeste devetkrat”.
3 mesice vazby se nedavaji jen tak. Spis to vidim na agresivni osobu s bohatou trestni minulosti, ktera byla v podmince. Tyhle typy, co maji temperament trikrat vetsi nez inteligenci, je treba drzet v lochu.
@truelly píše: Více
Já bych taky chtěla mít dvě děti nepřijde mi to moc.
Ten příběh má víc děr než můj cedník.
Tolik otázek..
Proč přijede ospod na anonymní udání rovnou s PČR?
Proč 6 policistů bije muže ležícího na zemi?
Proč je jinak bezúhonný člověk po ojedinělém incidentu 3 měsíce ve vazbě?
Proč ospod ihned vrátil dítě, které chtěl den předtím rodině odebrat? Odebrání dítěte je možné až na popud rozsudku ne? A je to nějaká totálně krajní možnost ne?
Podívejte, co si budeme, policajti taky nejsou žádní svatousci, co musí mít všech 5 pohromadě a jsou zárukou poctivosti.Na druhé straně, i pro ně je to zase těžký s kým kolikrát jednají…vše je JEN o lidech, můžete narazit na dobraka a inteligentního člověka ze sociálního dna, který vlivem životních událostí, skončil na dně, stejně tak na zakomplexovanyho a vyšinutyho policajta…je zbytečný zaškatulkovat, zavázat a zabaleno. Tahle diskuze je zbytečna…ikdyby tu někdo zkušenosti měl, je to vše čistě individuální!!!
@ludmilaadamkova píše: Více
V takovémhle prostředí je i jedno dítě až až.
Taky si říkám. A jestli je prvnímu 7 let, tak bude mít rozestup mezi dětmi skoro jako já.
Blbý je že děti asi žijou v nedobrém prostředí. Proto jsem se snažila zakladatelce říct, aby místo řešení vazby přítele se zaměřila na ty děti, bydlení a vůbec.
@Simca904
Simca, prosim te, prvni vec, kterou udelej, az pride to dite na svet, ( pochopila jsem spravne, ze jsi tehotna? Nebo mas miminko? ), bez si koupit kondomy a predepsat antikoncepci. Rodis deti do podminek, ktere je nici, trpi v detstvi a budou trpet v dospelosti.
Nemuzes asi okamzite radikalne zmenit tvuj zivot, ale postupne muzes a jednu skvelou vec udelat muzes hned, NETEHOTNET a NERODIT deti do podminek, ktere jim ublizuji.
Neni v poradku, ze mas dite s agresivnim deb*ilem, zajima se o vas OSPOD a mate problemy s policii. Deti v takovem prostredi trpi.
Pokud nejsi schopna brat pravidelne antikoncepci, zvazovala bych sterilizaci, pokud v budoucnu uz deti nechces. To nejmensi co udelat pro tve deti a potenialni budouci trpici deti je, ze si koupis kondomy a bez kondomu nesoulozis. Tvuj zivot bude kvalitnejsi bez spousty deti, mas dve deti, ktere maji tezke podminky, dalsi uz do prostredi, ktere jim ublizuje, neprivadej.
Mas problem s vyjadrovanim, neni ti rozumet, ( ja taky pisu jak hotentot, jsem cizinka a cesky dobre neumim), potrebujes se naucit psat a vyjadrovat tak, aby ti bylo rozumet.
Pokud nemas skolu, potrebujes neco vystudovat, co te bavi a postavit se na vlastni nohy. A navstevovat terapii, aby sis do zivota neprivadela agresivni de*bily a nedela s nimi deti. Chudaci tve deti. Mysli na ne, ty jsi vsechno, co ty deti maji, jsou uplne zavisle na tebe, od tebe zavisi, jaky zivot mit budou a nakolik je poskodis a ty je ted poskozujes, i kdyz verim, ze nevedome. A to vsechno se s nimi potahne do dospelosti.
Pravdepodobne si sama vysla z problemove rodiny, potrebujes zacit resit tvuj zivot. Obrat se na linku pomoci, mohli by ti dat informace, jak postupovat.
Pokud si je užívíš sama bez sociálních dávek-tím nemyslím rodičák, ale příspěvky v nezaměstnanosti, na bydlení a tak podobně…měj si jich klidně deset. To ale není tento případ. Tam nemělo být dítě ani jedno, když nemají aspoň trochu stabilní zázemí. ![]()
Může se odebrat hned, soud vydá předběžné opatření, ale to jsou fakt závažné důvody, které to dítě ohrožují aktuálně na zdraví a životě. Takové dítě se pak umístí do zařízení vyžadující okamžitou pomoc a pak se řeší co dál, jestli probíhá nějaká náprava, je snaha rodičů a je to možné, dítě se vrátí zpět k rodiči. Pokud ne, zjišťuje se, zda by nemohlo být dítě v péči jiného rodinného příslušníka, pokud ani to možné není, nastupuje na řadu ústavní výchova. O všem rozhoduje soud. To předběžko je jen takový nástroj, když se to musí řešit bezodkladně, hned, protože je dítě v ohrožení a není jiná možnost. Platí jeden měsíc, do té doby by se mělo vyřešit, co dál s dítětem, často se to nestihne, takže se předběžko prodlužuje, do šesti měsíců by ale mělo být soudně rozhodnuto, co bude s dítětem dál. Do té doby je dítě v zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc, nejčastěji je to klokánek, ale může to být třeba i diagnostický ústav i o tom rozhoduje soud. V takovém zařízení může být dítě až rok, ale rozhodnuto by mělo být do půl roku od vydání předběžného opatření. Pak se dítě vrací domů nebo jde do pěstounské péče a pokud není možné, tak do ústavní výchovy. Nejčastěji do dětského domova, pokud nemá dítě nějaké velmi závažné výchovné problémy a umožňuje to jeho zdravotní stav, pokud ano jde do jiného zařízení ústavní výchovy, podle věku a závažnosti problémů. Opět o všem rozhoduje soud. Když je dítě třeba v diagnostickém ústavu a nemůže nebo nechce se vrátit do rodiny, tak o tom co jaké formy ústavní péče dál půjde, rozhoduje opět soud. Dříve tomu tak nebylo, bylo to na diagnosťáku a trvalo to dva měsíce, do dvou měsíců dítě opouštělo diagnosťák, ale teď už jde vše soudně. Samozřejmě na základě diagnostického posudku dítěte, psychologického vyšetření atd, ale konečné slovo má vždy soud. A trvá to déle, v průměru cca 5 měsíců. Je hrozná blbost, to co tvrdí zakladatelka, že jí dítě sebrali, jen proto, že měli věci v autě a bydleli na hotelu, tomu nevěřím, minimálně v tom autě bydleli a úplně stejná blbost je, že jí dítě do druhého dne vrátili, to určitě ne.