Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@anonym980 píše: Více
To ti tady nikdo neřekne jak to bude konkrétně u vás. Každopádně pokud ty budeš doufat, že se k tobě vrátí tak se může stát, že se seznámí s nějakou jinou, tak ať nejsi pak nepříjemně překvapena…..
Vykašli se na to. Je to absolutní ztráta tvého času. Čím dřív to uděláš, tím líp pro tebe.
Prakticky nulová, obzvlášť pokud potom moc toužíš ![]()
Za to je vysoká pravděpodobnost, že si tě bude „udržovat“ tak dlouho, dokud nenajde tu pravou.
Jestli si chceš zachovat zbytky hrdosti a taky zdravého rozumu, tak naprosto utni veškerý kontakt, alespoň na pár měsíců.
Nikdo nema kristalovou kouli, znam pary kde se toto povedlo. Nekdy cloveku dojde co ztratil az kdyz to ztrati. Kazdopadne si udrz hrdost a rozhodne se mu nenabizej. Kdyz uz - tak vztah. A ne ze dostane co chce a bez namahy. Na to pamatuj.
Šance na návrat vztahu existuje. No chlapík má určité nevýhody vůči ostatním zájemcům. Oni tě ještě neodmítli, oni by tě chtěli. Tenhle by mohl mít po čase určité tendence k dalšímu sólovému postupu. Už jednou se udělal pro sebe. Ale třeba jenom plácám…
Těžko říct, dělej jak to cítíš
Já jsem s bývalýma nikdy nekamaradila
Tak nevím
Jojo, my se dali dohromady nejdřív po 5 letech od rozchodu… a pak 16 let od prvního rozchodu. ![]()
Poslední tři roky jsme tedy byli opravdu jen dobří přátelé, jezdili jsme spolu po výletech i přes noc a úplně bezelstně… Vztah najednou vyplynul tak nějak sám ze situace ![]()
Je ale dobré zmínit, že jsme do vztahu oba vstoupili jako úplně jiní - a dovoluji si říct vyspělejší a moudřejší - lidé…
Přeci jen už nám není 20 let
@anonym980 píše: VíceŘekla bych, že asi ne…
Aha, tak já jsem z to co píšeš pochopila, že tě v tom vztahu bral spíš jako tu kamarádku… ![]()
A proto to vlastně i krachlo. Řekla bych, že mu teď možná chybíš jako taková „spřízněná duše“, ale žádný velký vášnivý vztah na pokračování, bych v tom už asi nehledala… ![]()
@Černá Madonna ono to bylo celé komplikované, byli jsme spolu necelé čtyři měsíce, vztah jsme měli strašně zvláštně nastavený a tím to na nás dolehlo, úplně poprvé řekl, že neví co cítí a pak řekl, že mě bere spíše jako kamarádku, jenže já ho furt stále miluju
Tak to od něj dej ruce pryč. On to tam zjevně neměl. Asi by to i zkusil ještě chvíli. Ale tohle vypadá, že má někde vyhlédnutou nějakou, u které by rád zabodoval. Takže tebe ve vztahu nechce aby měl šanci u ní. Nicméně tebe si nechává v záloze.
Holka ty se v tomhle utrápíš. Bylo by pro tebe nejlepší kdybys to úplně utnula. Žádný kontakt. Nechat to přebolet. A potom se poohlédnout po někom kdo tě bude opravdu chtít. Vím zní to teď hrozně. Ale uděláš pro sebe to nejlepší co můžeš. Jinak se v téhle falešné naději můžeš plácat hodně dlouho. To je fakt nebezpečné. Člověk si toho druhého zidealizuje. Postupně už začne milovat svou představu a ne reálného člověka. A z toho se opravdu hodně blbě dostává.
@Karinkas nevím, jestli to dokážu, nedokazu věřit tomu, že by měl někde nějakou další ![]()
Ale tak on možná nemá. A nebo taky má. Každopádně tebe na vztah nechce. A vzhledem k tomu, že to tak necítil od začátku. A váš rozchod nastal v době kdy byla měla být ta největší zamilovanost. Tak šance na nějaký happyend je hodně ale hodně malá. Hele ja ti hodně rozumím. Existuje na to termín nedomilovamá láska. Tedy v době tvé největší zamilovanosti přišel rozchod. A tím, že jste stále v kontaktu je to pro tebe ještě mnohem horší.
Ahoj, chci se zeptat, zda jde, jít ze vztahu do kamarádství a z kamarádství do vztahu? Rozešli jsme se s partnerem kvůli tomu, že ke mně necítil lásku ale spíše mě bral jako kamarádku, že mi chce být na blízku, chce si stále psát a udržovat kontakt, místy mi píše jako kamarád ale něky spíš jako partner, je vůči mně starostlivý, nevadí mu jít klidně ven na kávu nebo procházku. Je šance, že spolu budeme znovu chodit?
Příspěvek upraven 30.11.24 v 18:00