Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Lively …s placem mimin je to tezke, a pokud bych mela konzultovat s doktorkou kdy plac, ktery neni z hladu, nehnu se prvni tri mesice z ordinace ![]()
Vzdy je to otazka porozumeni a pochopeni, snad zadna normalni mamin nenechava dite brecet bez snahy ho utisit, pokud bydli nekdo v panelaku, musi s trochou toho nepohodli pocitat, kome toho i ona sousedka mela kdysi male deti, ktere plakaly…, jenze to si nepripousti. Startovat na maminku v sestinedeli po prichodu z porodnice, byt udajne slusne, je neomalenost…, to mi nikdo nevymluvi… ![]()
@Králičice píše:
@Gina108 - nejsi první, co to tvrdí.. Ale v 8:30 už tu vrtali do panelu, takže to bylo okA né že bych vysávat chtěla
Ježiš, já se překoukla, já četla, že chceš vysávat 8 hodin, tedy celých 8 hodin v kuse, proto jsem se divila
V 8 HODIN v neděli vysávat, to zas není nic tak divného, i když lepší je být ještě zalezlá v pelechu
.
Nečetla jsem celou diskuzi, tak se omlouvám. Ale za pláč dítěte Tě nikdo vyhodit nemůže. Nehledě na to, že jsem nedávno četla, že jsou i nové zákony na štěkajícího psa, kde bych se tedy vyhození obávala daleko víc. Ale právník, který odpovídal na otázky napsal, že psovi je štěkání přirozený projev v chování (i když pro sousedy nepříjemný),ale na tomhle základě se nájemník vyhodit nemůže.
Takže s plačícím dítětem bych si hlavu nelámala tuplem. A přece nebudeš dítěti dávat nějaké léky jen proto, že se sousedka nevyspí. Jedinné, co bych asi jako matka zjišťovala, jestli za pláčem dítěte není něco víc, jestli ho něco nebolí a pokud ne, tak bych to opravdu neřešila. Protože pokud Ty budeš nervózní z toho, že Ti prcek pláče, bude pak i nervózní miminko a bude plakat o to víc.
Dám Ti takový příklad…hlídala jsem miminko mamince, která je anorektička-bulimička(tím neříkám, že jsi taková i Ty, jen chci napsat, že ty nálady maminky miminko vnímá). Její psychické nálady hlavně v těhotenství po porodu se měli velké výkyvy (myslela si, jak hodně ztloustla). Ona mi miminko předávala rudé od breku..,no breku…,hulákalo jak šílené. Před barákem jsem párkrát houpla kočárem a udělala "šš ššů a miminko spalo 3,5 hod.Doma mimi spávalo max. půl hod. v kuse. A to jsem ho nehlídala denně.
Takže se uklidni a užívej si malého drobečka a na sousedku se z vysoka…,víš co…
@j.a.n.i1 píše:
No, tak zakladatelce nebrečí dítko 2-3 měsíce v kuse, když píše, že před pár dny přišla z porodnice a ano, pokud by mi někdo po cca 3-4 dnech, co jsem s novošem doma přišel vyhrožovat tím, že plačící dítě nahlásí za rušení nočního klidu, ano, tak si o něm budu myslet ještě něco horšího a ač bych se někomu jinému omluvila, tak ji už z principu ne.
Já jsem se ale vůbec nebavila o zakladatelce. Reagovala jsem na jinou uživatelku.
@plysatko píše:
@Lively …s placem mimin je to tezke, a pokud bych mela konzultovat s doktorkou kdy plac, ktery neni z hladu, nehnu se prvni tri mesice z ordinaceVzdy je to otazka porozumeni a pochopeni, snad zadna normalni mamin nenechava dite brecet bez snahy ho utisit, pokud bydli nekdo v panelaku, musi s trochou toho nepohodli pocitat, kome toho i ona sousedka mela kdysi male deti, ktere plakaly…, jenze to si nepripousti. Startovat na maminku v sestinedeli po prichodu z porodnice, byt udajne slusne, je neomalenost…, to mi nikdo nevymluvi…
No jo, chudák máma, paní v práci kvůli nevyspání padá na hubu, ale chudák je jenom dotyčná maminka, která si to dítě pořídila. ![]()
A nevím, proč mi tady furt všechny podsouváte, že já pro zakladatelku nemám pochopení, mám, ale mám i pro tu paní. A ano, když bydlím v paneláku musím počítat s nepohodlím, ale taky musím počítat se stížnostmi, když dělám hluk, byť za to „nemůžu“.
Tahle paní teda asi moc slušná nebyla, ale když podle tebe nemůže nikdo nic říct proti mamince ani slušně, tak už nevím. Ty bys byla radši kdyby ti místo slušného upozornění někdo začal třeba zavírat dveře před nosem, nebo schválně ujížděl výtahem? Hlavně, že mlčí a trpí potichu? ![]()
@Lively ohradit se muzu, ale ne po prichodi z porodnice a mozna spis to formulovat jako dotaz, zda nemuzu nejsk pomoct, kdyz to mrne stale breci? A ja nikoho nebranim, chapu obe strany, ale vrhnout se n nekoho v sestinedeli, kdy je clovek na hormonalni klouzacce, je opravdu neomalenost!
@plysatko Předtím jsi psala, že by ti to vadilo, i kdyby to dotyčný řekl slušně.
@Lively slovickaris a pretacis, psaa jsem, ze v sestinedeli by slusne, rozhodne Ne! A kdyz uz pozdeji, pak mozna jinak formulovat, mozna jako nabidku pomoci nez konstatovani, ze diteti asi ublizuje, kdyz stale breci?!
Mas svuj nazor, neberu ti ho, ale stojijm si za svym, vhodne nacasovani a spravna formulace by mela byt na miste!
Zdravím,
urážlivý příspěvek jsem smazala, prosím vyjadřujte se slušně, i když máte opačný názor.
Díky za pochopení,
Monika
@Andy27 píše:
@Lively Hele,kdyz jsem bydlela v panelaku.Tak se pod nas nastehovaly novy podnajemnici.Ja 3 smeny a oni delali rekonstrukce. Nikoho nezajmalo ze prijdu po nocni v 7.. A od 8 vrtacky atd..Naspala jsem vzdy maximalne 2-3 hodiny. Takze jsem jak pises byla v ohrozeni zivota..Stezovala jsem si a navrhovala at tyden co mam nocni, zacnou alespon od 11,Ja byla fakt hotova, nocni, odpoledni byl des!..Takze at mi pak nekdo nerika ze oproti tomu, je zivej tvorecek problem. Nehlede na to ze jsem v praci u masiny zkolabovala..zlata mamina ze zhora. Nastesti, bydlim ted v baracku
Nemyslela jsem přímo toho člověka, který se nevyspal, ale třeba řidiče, doktory, piloty, prostě lidi, kteří jsou v práci zodpovědní za životy.
jedno takové zaměstnání dělá i můj můž a taky ze začátku sapl u své matky, když pořeboval být v práci připraven, no určitě jsem mu to neměla za zlé.
Ale baráček ti přeju. ![]()