Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@asha píše:
Jako myslis zhruba v dobe, kdy rostou zuby, jo?
No hlavně nemyslim, když pláče jednou za čas jednu nebo pár nocí, myslím tím systematický hlasový teror ![]()
@asha Na zuby to můžeš svalovat donekonečna, manželovi vyrostla poslední osmička po 35. roku ![]()
@zuzouš píše:
@asha Na zuby to můžeš svalovat donekonečna, manželovi vyrostla poslední osmička po 35. roku
No rika se tomu „asi zuby“
Pod to se da zahrnout cokoliv ![]()
@Anonymní píše:
Pekny den, chci se zeptat. Nedavno jsem prijela z porodnice domu.Mame male miminko, v noci pláče a sousedka mi rekla ze ho snad tyrám![]()
ze se to neda vydrzet, ze uz se 3 dny nevyspala, jak to moje DĚCKO pry rve.ze rano vstava do prace.
No nic, chci se zeptat vyhrozovala mi tim, ze si pujde stezovat na mesto ze pry nedodrzuji nocní klid. Muzou me z bytu vyhodit? Nebo jak budou postupovat? je to mestsky byt, psany na me.Mrzi me to, chapu ji, ale prece za to nemuzu.
nemůžou Tě vyhodit. Přestaň se stresovat - sousedka musí být pěkná ***
Pokud to řekla slušně, tak žádná kráva není. Já chci vidět všechny z vás, až se třeba rok kvůli cizímu dítěti nevyspíte do práce. ![]()
Zakladatelko: Z bytu tě kvůli tomu nevyhodí, ale zkus jí vyjít vstříc tak, že třeba když bude malé plakat, tak s ním půjdeš do kuchyně nebo tak něco. Jinak totiž může se zoufalství dělat různé naschvály, odepírání spánku je totiž forma mučení.
S těmi špunty do uší to není jen tak, já používala kdysi špunty do uší na dovolené kvůli chrápající babičce a po týdnu užívání mi tekla z ucha krev. ![]()
Navíc má v podstatě pravdu v tom, že je to tvoje dítě a jsi za něj zodpovědná.
Ale chápu i tebe, to zas jo, fakt ale jde o tu snahu aspoň. Pokud víš, že malé nepáče hlady, tak se zkus poradit s doktorem atd.
Diskuzi jsem nečetla celou, stačilo mi pár prvních příspěvků o tom, jaká je paní kráva (pohled jen se své strany no, jako vždy u matek.) ![]()
@Lively Mě malej brečel od narození 3 měsíce, takže taky moc dobře vim, jaký to je, když se nedá ani utišit, takže to zase tak jednoduchý neni. Kdo nezažil, neví.
@Dupča píše:
@Lively Mě malej brečel od narození 3 měsíce, takže taky moc dobře vim, jaký to je, když se nedá ani utišit, takže to zase tak jednoduchý neni. Kdo nezažil, neví.
Já to chápu, ale to samý se dá říct i z té druhé strany - kdo nezažil jaký to je se x měsícu nevyspat kvůli někomu jinýmu a u toho ještě muset chodit do práce, tak taky neví, no. Proto mě docela pobouřily ty „krávy a pizdy“. ![]()
@Lively x měsíců se nevyspat protože ve vedlejší bytě pláče dítě? A chodit si stěžovat někomu co je pár dní po porodu, to mi nějak nejde dohromady ![]()
@j.a.n.i1 Tak ono i pár dní nespat není nic moc, zvlášť, když dotyčný musí ráno vstát a jít do práce.
@Lively Zas to nepřeháněj… pochybuju o tom, že by se nedalo při brečení miminka z vedlejší bytu vůbec spát… ano člověka to třeba probudí a spí hůř, ale chodit si kvůli tomu stěžovat na novorozeně je dost mimo.
@Lively
Jako sorry, ale evidentne nevite, o cem mluvite a deti nemate
@Lively A co třeba otec dítěte, který chodí taky do práce a má plačící miminko pomalu vedle sebe, matka, která se už tuplem nevyspí a pak musí kvůli dítěti celý den fungovat?? Tak ať si nějaká sousedka trhne nohou
![]()
@j.a.n.i1 A kdyby teda paní byla zticha, ale na zakladatelku by se jen ksichtila a přestala ji zdravit v ten moment, kdy si přinesla domů řvoucí dítě (takže vám dala celkem jasně najevo, že se jí vaše řvoucí dítě nelíbí, i když neverbálně) viděly byste to některé jinak? Pochybuju…
@Lively píše:
Pokud to řekla slušně, tak žádná kráva není. Já chci vidět všechny z vás, až se třeba rok kvůli cizímu dítěti nevyspíte do práce.
Zakladatelko: Z bytu tě kvůli tomu nevyhodí, ale zkus jí vyjít vstříc tak, že třeba když bude malé plakat, tak s ním půjdeš do kuchyně nebo tak něco. Jinak totiž může se zoufalství dělat různé naschvály, odepírání spánku je totiž forma mučení.
S těmi špunty do uší to není jen tak, já používala kdysi špunty do uší na dovolené kvůli chrápající babičce a po týdnu užívání mi tekla z ucha krev.
Navíc má v podstatě pravdu v tom, že je to tvoje dítě a jsi za něj zodpovědná.
Ale chápu i tebe, to zas jo, fakt ale jde o tu snahu aspoň. Pokud víš, že malé nepáče hlady, tak se zkus poradit s doktorem atd.
Diskuzi jsem nečetla celou, stačilo mi pár prvních příspěvků o tom, jaká je paní kráva (pohled jen se své strany no, jako vždy u matek.)
No jako mě poznámky o tom, že snad svoje dítě týrám a že nedodržuji noční klid, tím, že mi brečí mimino, slušné nepřijdou…naopak docela stupidní ano… ![]()
Měli jsme donedávna vedle v bytě sousedy, jejichž chlapeček předváděl KAŽDÝ večer takový hysterák, že se otřásaly stěny a nikdy mě nenapadlo něco takového vypustit z pusy…