Mimoděložní těhotenství - zkušenosti?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
23.11.23 12:33

Mimoděložní těhotenství - zkušenosti?

Ahoj holky, máte někdo zkušenost s mimoděložním těhotenstvím?
V úterý mi digi test ukázal 1-2 týdny a dnes jsem byla u lékaře, ten mi řekl, že bych měla být už 7TT podle poslední MS. Ale nic neviděl a vystrašil mě mimoděložním těhu. :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
573
23.11.23 13:05

Měla jsem to stejný a bylo to biochemické těhotenství..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.23 13:25

@klari012 to znamená co prosím

• Citovat
  • Upravit
4284
23.11.23 13:33
@Anonymní píše:
V úterý mi digi test ukázal 1-2 týdny a dnes jsem byla u lékaře, ten mi řekl, že bych měla být už 7TT podle poslední MS. Ale nic neviděl a vystrašil mě mimoděložním těhu. :,(

Záleží kdy jste měla ovulaci. Protože pokud jste ji měla posunutou nic vidět nemusel. Doporučuji odběry krve Ob dva dny tím zjistíte nejvíce protože HCG by se mělo minimálně zdvojnásobit ;-) držím pěsti ať to mimoděložní není ;-). Na utz je něco vidět až od HCG 1000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3377
23.11.23 13:42

V první řadě, jaké máš cykly? Víš, kdy byla ovulace? Bral ti krev skrz hcg? Pokud ne a bojíš se, zajdi si jako samoplátce obden (stačí 2×) a uvidíš, jak roste hcg. Nemusí jít jen o mimoděložní těhotenství. Může být mladší, a proto nejde ještě nic vidět, taky může být biochemické, jak bylo zmíněno výše a nebo já teď měla zamklé- pouze plodový vak bez embrya a tím pádem bylo hcg taky nízké a v děloze to bylo vidět až později :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.23 14:27

@sojka20 já teď ty cykly měla docela rozházené, dělala jsem si jeden měsíc i ovulační testy, ale když mi ani jeden nevyšel tak jsem s tím flákla a nevím kdy ovulaci mám, nepoznám to na sobě.
Dnes mě doktor poslal na odběry a v pondělí jdu znova.
Napadlo mě jestli to není posunuté, tím pádem to není vidět, ale o ničem takovém se doktor nezmínil.. buď že mimoděložní a nebo v lepším případě zamlklé těhu…

• Citovat
  • Upravit
3377
23.11.23 14:57
@Anonymní píše:
@sojka20 já teď ty cykly měla docela rozházené, dělala jsem si jeden měsíc i ovulační testy, ale když mi ani jeden nevyšel tak jsem s tím flákla a nevím kdy ovulaci mám, nepoznám to na sobě.
Napadlo mě jestli to není posunuté, tím pádem to není vidět, ale o ničem takovém se doktor nezmínil.. buď že mimoděložní a nebo v lepším případě zamlklé těhu…

Mám pocit, že ti doktoři počítají jen s tím nejhorším, když to není tabulkově 🤦‍♀️ jeďte bych neviděla to nejhorší :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.23 15:11

@sojka20 Musím říct, že se mu to opravdu podařilo, mě úplně vystresovat :( nejhorší je to čekání

• Citovat
  • Upravit
4284
23.11.23 15:12
@Anonymní píše:
Napadlo mě jestli to není posunuté, tím pádem to není vidět, ale o ničem takovém se doktor nezmínil.. buď že mimoděložní a nebo v lepším případě zamlklé těhu…

No klasika to mě nepřekvapuje.. spousta doktorů si totiž myslí že ženska těla jsou stroje a ovulaci déle jak 14dc neuznávají 🙄 🙄… Stále. nadeji máte může být to těhotenství mladší a tím pádem nebude odpovídat podle MS.. já mám pcos a těhotenství jsem mela. o týden mladsi protoze ovulace byla o týden dele a také mi těhotenství neodpovídá podle MS ale. nastesti mám úžasnou doktorku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
23.11.23 16:00
@Anonymní píše:
V úterý mi digi test ukázal 1-2 týdny a dnes jsem byla u lékaře, ten mi řekl, že bych měla být už 7TT podle poslední MS. Ale nic neviděl a vystrašil mě mimoděložním těhu. :,(

Mám zkušenost s mimoděložním a neboj se toho. I kdyby náhodou jsi ho měla i ty, tak to není nic děsivého. K lékařům se dostaneš včas, i kdyby praskl vejcovod (nemusí být ve vejcovodu, ale je to nejčastější), mně praskl. Jediná průkazná metoda je nerovnoměrně stoupající hcg. Jinak u mně taky doktorka NIC neviděla, ani gestační váček.
Ale jak píšou holky, jestli ti Digi test ukázal 1-2 týdny, tak zřejmě byla ovulace později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.23 16:15

@Magda124 a měla si nějaké příznaky? Mě hrozně bolely prsa 3 dny a teď se cítim neustále jako nafouklá, občas mě bolí břicho, na to konto jsem si pak dělala test

• Citovat
  • Upravit
1765
23.11.23 17:10
@Anonymní píše:
@Magda124 a měla si nějaké příznaky? Mě hrozně bolely prsa 3 dny a teď se cítim neustále jako nafouklá, občas mě bolí břicho, na to konto jsem si pak dělala test

No měla jsem příznaky, ale menší než u těhotenství se synem. Ale to bohužel není směrodatné, kamarádka má 3 děti a ani u jednoho neměla téměř žádné příznaky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
23.11.23 17:26

@Magda124 nezbývá mi nic jiného než vydržet do úterý a doufat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.23 17:16

@TerezaV95 já teda nevim jak přesný je ten digi test od clearblue, ale je divné že mi to ukázalo 1-2 a měla bych být 7 TT. Podle mě tam musí být nějaké zpoždění

• Citovat
  • Upravit
4284
24.11.23 23:45
@Anonymní píše:
@TerezaV95 já teda nevim jak přesný je ten digi test od clearblue, ale je divné že mi to ukázalo 1-2 a měla bych být 7 TT. Podle mě tam musí být nějaké zpoždění

Digital se orientuje podle hladiny HCG v moči. Pokud nevíte kdy jste měla ovulaci, pak je debata bezpředmětná, protože pokud se ovulace opozdila z nějakého důvodu tak vám mimčo prostě nebude odpovídat podle MS na 7tt :nevim: tak to prostě je. Nejsme stroje. Takže vám radím počkejte na krev a nenechte si případně hned vnutit revizi nebo laparoskopii. Dejte tomu ještě chvilku pokud HCG poroste správně. Mimochodem i mimoděložní těhotenství se dá případně vyřešit lépe než odebráním vejcovodu, ale o tom až podle situace je to rozepsání na delší dobu ;-).. Držím pěsti ať je vše v pořádku a jen byla posunutá ovulace a mimco je tím pádem mladší ✊🏼 ✊🏼 🍀 🍀 :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí