Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj holky, máte někdo zkušenost s mimoděložním těhotenstvím?
V úterý mi digi test ukázal 1-2 týdny a dnes jsem byla u lékaře, ten mi řekl, že bych měla být už 7TT podle poslední MS. Ale nic neviděl a vystrašil mě mimoděložním těhu.
Záleží kdy jste měla ovulaci. Protože pokud jste ji měla posunutou nic vidět nemusel. Doporučuji odběry krve Ob dva dny tím zjistíte nejvíce protože HCG by se mělo minimálně zdvojnásobit
držím pěsti ať to mimoděložní není
. Na utz je něco vidět až od HCG 1000.
V první řadě, jaké máš cykly? Víš, kdy byla ovulace? Bral ti krev skrz hcg? Pokud ne a bojíš se, zajdi si jako samoplátce obden (stačí 2×) a uvidíš, jak roste hcg. Nemusí jít jen o mimoděložní těhotenství. Může být mladší, a proto nejde ještě nic vidět, taky může být biochemické, jak bylo zmíněno výše a nebo já teď měla zamklé- pouze plodový vak bez embrya a tím pádem bylo hcg taky nízké a v děloze to bylo vidět až později ![]()
@sojka20 já teď ty cykly měla docela rozházené, dělala jsem si jeden měsíc i ovulační testy, ale když mi ani jeden nevyšel tak jsem s tím flákla a nevím kdy ovulaci mám, nepoznám to na sobě.
Dnes mě doktor poslal na odběry a v pondělí jdu znova.
Napadlo mě jestli to není posunuté, tím pádem to není vidět, ale o ničem takovém se doktor nezmínil.. buď že mimoděložní a nebo v lepším případě zamlklé těhu…
@Anonymní píše:
@sojka20 já teď ty cykly měla docela rozházené, dělala jsem si jeden měsíc i ovulační testy, ale když mi ani jeden nevyšel tak jsem s tím flákla a nevím kdy ovulaci mám, nepoznám to na sobě.
Napadlo mě jestli to není posunuté, tím pádem to není vidět, ale o ničem takovém se doktor nezmínil.. buď že mimoděložní a nebo v lepším případě zamlklé těhu…
Mám pocit, že ti doktoři počítají jen s tím nejhorším, když to není tabulkově 🤦♀️ jeďte bych neviděla to nejhorší ![]()
@sojka20 Musím říct, že se mu to opravdu podařilo, mě úplně vystresovat
nejhorší je to čekání
@Anonymní píše:
No klasika to mě nepřekvapuje.. spousta doktorů si totiž myslí že ženska těla jsou stroje a ovulaci déle jak 14dc neuznávají 🙄 🙄… Stále. nadeji máte může být to těhotenství mladší a tím pádem nebude odpovídat podle MS.. já mám pcos a těhotenství jsem mela. o týden mladsi protoze ovulace byla o týden dele a také mi těhotenství neodpovídá podle MS ale. nastesti mám úžasnou doktorku
@Anonymní píše:
V úterý mi digi test ukázal 1-2 týdny a dnes jsem byla u lékaře, ten mi řekl, že bych měla být už 7TT podle poslední MS. Ale nic neviděl a vystrašil mě mimoděložním těhu.
Mám zkušenost s mimoděložním a neboj se toho. I kdyby náhodou jsi ho měla i ty, tak to není nic děsivého. K lékařům se dostaneš včas, i kdyby praskl vejcovod (nemusí být ve vejcovodu, ale je to nejčastější), mně praskl. Jediná průkazná metoda je nerovnoměrně stoupající hcg. Jinak u mně taky doktorka NIC neviděla, ani gestační váček.
Ale jak píšou holky, jestli ti Digi test ukázal 1-2 týdny, tak zřejmě byla ovulace později.
@Magda124 a měla si nějaké příznaky? Mě hrozně bolely prsa 3 dny a teď se cítim neustále jako nafouklá, občas mě bolí břicho, na to konto jsem si pak dělala test
@Anonymní píše:
@Magda124 a měla si nějaké příznaky? Mě hrozně bolely prsa 3 dny a teď se cítim neustále jako nafouklá, občas mě bolí břicho, na to konto jsem si pak dělala test
No měla jsem příznaky, ale menší než u těhotenství se synem. Ale to bohužel není směrodatné, kamarádka má 3 děti a ani u jednoho neměla téměř žádné příznaky.
@Magda124 nezbývá mi nic jiného než vydržet do úterý a doufat
@TerezaV95 já teda nevim jak přesný je ten digi test od clearblue, ale je divné že mi to ukázalo 1-2 a měla bych být 7 TT. Podle mě tam musí být nějaké zpoždění
@Anonymní píše:
@TerezaV95 já teda nevim jak přesný je ten digi test od clearblue, ale je divné že mi to ukázalo 1-2 a měla bych být 7 TT. Podle mě tam musí být nějaké zpoždění
Digital se orientuje podle hladiny HCG v moči. Pokud nevíte kdy jste měla ovulaci, pak je debata bezpředmětná, protože pokud se ovulace opozdila z nějakého důvodu tak vám mimčo prostě nebude odpovídat podle MS na 7tt
tak to prostě je. Nejsme stroje. Takže vám radím počkejte na krev a nenechte si případně hned vnutit revizi nebo laparoskopii. Dejte tomu ještě chvilku pokud HCG poroste správně. Mimochodem i mimoděložní těhotenství se dá případně vyřešit lépe než odebráním vejcovodu, ale o tom až podle situace je to rozepsání na delší dobu
.. Držím pěsti ať je vše v pořádku a jen byla posunutá ovulace a mimco je tím pádem mladší ✊🏼 ✊🏼 🍀 🍀 ![]()