Miniinterupce - narkóza

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6822
18.4.17 19:54
@Burj Chalifa píše:
No hlavně že se nic nestane tomu malému… :,(

A ty víš z jakého důvodu jde na potrat že soudis? Co když jsou důvody takové že je mimi nemocné nebo se nevyvíjí? Ono je lehké někoho soudit když o zakladatelce nic nevíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3868
18.4.17 22:34

Tak ja jelikoz jsem musela podstoupit preruseni tehotenstvi v 16tt a bylo to nejhorsi obdobi ktere jsem zazila, osobne dokazu pochopit interupci ze tri duvodu- znasilneni, vvv, zdravotni riziko, vse ostatni se da zvladnout..Ale takove rozhodnuti je na kazde z nas a nemam pravo tu nekoho soudit.
Pod narkozou jsem byla nekolikrat(jeste v dobe, nez mi zjistili trombofilni mutace) a vzdy vse probehlo v poradku..Az na prvni uspani, to mi bylo 5let, vyndavali mi nosni mandle a prozvracela jsem snad dva dny, doted si to pamatuju, jak mi bylo hrozne..Jinak jsem nikdy nebyla ani spava nebo zmatena po probuzeni z narkozy..Ja z toho nikdy strach nemela a rikala si, ze kdyz se neco pose*e, ja uz se o tom nedozvim :mrgreen: Ne vazne, u vseho je vzdy nejake riziko komplikaci, stejne jako te muze kdykoliv porazit auto a milion dalsich veci, lepsi nad tim nepremyslet.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
19.4.17 00:02

Každá „legrace“ něco stojí, trocha strachu je malá daň za smrt děťátka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6822
19.4.17 00:10
@Enmamma píše:

To je zas příspěvek :roll: Jak víš proč jde zakladatelka na přerušení? To tě nenapadlo že třeba ten plod se nevyvíjí, je nemocný…Zřejmě si čekala samé zdravé děti že hned soudis.Ona nikde nepsala důvod, takže to klidně může být i tenhle. Každá nemusí chodit na potrat jen kvůli tomu že se jim dítě nehodí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
19.4.17 00:20
@anupati píše:
@lavina32 No ja osobne jsem zazila pripad v blizkem okoli embolie po naprosto banalnim zakroku, kratkodobem… Od te doby vim, ze narkoza je proste riziko a bojim se i nechat vykastrovat psa :oops: Ale kdyz je pripad, kdy to jinak nejde, tak se musi clovek premoct…

Proboha holky 8o uvědomujete si, že po světě se odehrávají nejspíš desetitisíce operací každý den…??? Jeden případ za tři roky, o kterém se doslechnete, je fakt relevantní informace 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
19.4.17 00:21
@Enmamma píše:

Tak sis plivla, spokojená? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
19.4.17 00:29
@LAlezane píše:

Zakladatelka diskuze je dospělá, postará se sama o sebe. Chránit se mají bezbranní a slabí a tím bezpochyby v tomto případě je dítě, bohužel už to má spočteno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
19.4.17 00:32
@kacenka8 píše:
To je zas příspěvek :roll: Jak víš proč jde zakladatelka na přerušení? To tě nenapadlo že třeba ten plod se nevyvíjí, je nemocný…Zřejmě si čekala samé zdravé děti že hned soudis.Ona nikde nepsala důvod, takže to klidně může být i tenhle. Každá nemusí chodit na potrat jen kvůli tomu že se jim dítě nehodí

V tom případě jsou na emiminu zástupy nevyvíjejících se plodů. Soudím podle počtu příspěvků o interupci a její nutnosti. Statisticky je to ale nemožné. Takže reaguji, tak jak reaguji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6822
19.4.17 00:42
@Enmamma píše:
V tom případě jsou na emiminu zástupy nevyvíjejících se plodů. Soudím podle počtu příspěvků o interupci a její nutnosti. Statisticky je to ale nemožné. Takže reaguji, tak jak reaguji.

Nechápu tvůj příspěvek. To že je jich tady mraky neznamená že je to případ zakladelky. Nemám ráda takové přehnané reakce když ani nevíš co je příčina. Může to být něco vážného, jak jsem pochopila z diskuse tak je z toho sama špatná, nechce to rozebírat a takové soudy jí fakt pomuzou když jí každá odsoudí že je sobec, když příčina jít na potrat je vážná. Jak by bylo tobě? Dotaz zněl úplně jinak a ty hned myslíš že je to jen výmysl nemít další dítě, místo toho aby člověk myslel i že ten plod se třeba nemusí vyvíjet, má vývojové vady…Jinak i kdyby to mělo být tak, že třeba čeká zdravé dítě a chce ho dát pryč, nám je do toho houno.My to dítě živit nebudeme. Nikdo jsme si neprošel jejím životem abysme mohli takhle někoho soudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
19.4.17 06:30

Do 6tt opravdu nejde o nemocný či nevyvíjející se plod, to pro obhajující sluníčkářky. Ty, co se tu podivují, se zřejmě podivují nad sobeckou obavou o sebe, která je patrná z každého příspěvku a v tomto kontextu pro mě vyznívá opravdu nepatřičně. Ale ať si každý jedná dle svého nejlepšího vědomí a svědomí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
19.4.17 06:39
@LAlezane píše:
:pankac: :pankac: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
19.4.17 06:49
@Enmamma píše:

Já bych spíš hlavně dodala, že je malá pravděpodobnost vědět o nějaké VVV už kolem 6tt aby to byla miniinterupce :kytka: První screening na takovéto vady se dělá ve 12-13tt.. Do té doby lze jen diskutovat o tom, zda je někdo přenaeč, jak procentuálně může být dítě postižené či podobně.. Ale na to se tu zakladatelka vážně neptala no… (Z vlastní zkušenosti měla jsem ukončené těhu ve 27týdnu pro VVV…)

Já byla na revizi dělohy pro zamlklý potrat, myslím, že je to téměř to samé, akorát tady se rozhodlo samo dítě.. Taky jsem nevěděla do čeho jdu, ale to nikdo z těch co tam byly ve stejné/podobné situaci… Přišla jsem, lehla si na jejich „křeslo“ roztáhla nohy :oops: a anestezioložka mi dala do kanyly něco, počítala jsem do 5 :D no stihla jsem jen do tří :D a víc nevím ani ťuk :D Probudila jsem se svěží na pokoji asi po 15minutách.. Jediné co by mne tak max zajímalo, jak mě dostali z té jejich židle na postel :D :D to jediné mi vrtalo hlavou :D Jo a abych neslintala :D ale to člověk neovlivní :D :D :D :D Takže tak no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
19.4.17 06:52
@kacenka8 píše:
A ty víš z jakého důvodu jde na potrat že soudis? Co když jsou důvody takové že je mimi nemocné nebo se nevyvíjí? Ono je lehké někoho soudit když o zakladatelce nic nevíme

Toe soud napsat, že malé zemře?…zakl.nez lusknes budeš chrnět jak to mimi. Pak se vzbudíš a budeš zase jen ty sama. Tedy pokud nejsi nějak nemocná nebo nebereš prášky v rozporu s narkózou. Děda jednou „zatajil“ nějaký prášky a malem ho nevzbudili.Ted už je nevzbuzenej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
19.4.17 10:05
@LAlezane píše:
Proboha holky 8o uvědomujete si, že po světě se odehrávají nejspíš desetitisíce operací každý den…??? Jeden případ za tři roky, o kterém se doslechnete, je fakt relevantní informace 8o

No co, strach je iracionalni. Jasne ze rozumove si to zduvodnim.Proc se tolik lidi boji letat a neboji se jet autem? Kdyz statisticky…Proste mi primo pred ocima probehlo neco, co me ovlivnilo a do te doby me ani nenapadlo narkozu resit. A statistiku neresis, kdyz se to stane konkretne v tvem blizkem okoli.Ale jak jsem psala, cely zivot je rizikovy.To by clovek nemohl jit ani pres cestu…Chapu strach, ale je potreba si ho zpracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
19.4.17 11:44

Milá paní,
vy se bojíte narkózy, během které nebudete nic cítit, ale co vaše nenarozené dítě? To jde na popravu. A jestli chce zase někdo tvrdit, že nejde o dítě… Kdy se tedy v ženském lůně „to něco“ změní v dítě? Pokud si pamatuji, tak žena nikdy neporodila nic jiného než zase lidského tvora. A promiňte, v 6. týdnu opravdu nemůže jít o vvv, to se zjistí až později. Takže důvody budou asi jiné. Pokud by šlo o ZT, tak by se plod sám přestal vyvíjet a ten zákrok vyčistí jen dělohu od mrtvého embrya, nejde o likvidaci živého tvora jako u interrupce. A je mi jedno, jestli jde o klasickou či mini, jestli se embryo vysaje silou 20 krát silnější než síla vysavače nebo roztrhá kyretou či se vývoj násilně zastaví tabletou a za velkého krvácení a křečí se plod vypudí třeba doma, uprostřed ostatních dětí, které se narodit mohly. V 6. týdnu už plodu začíná bít srdce a je to lidské srdce. Dnes se všichni ohánějí právy - ženy, muži, homosexuálové, Romové. Tak já mám zase právo vyslovit svůj názor na nejstrašnější vraždy, které se dějí, a to vraždy nenarozených, kteří nemají žádná práva a jsou nad nimi - nevinnými - prováděny rozsudky smrti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová