Mírná výchova, protože nemlátím děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3157
21.7.15 20:12
@mowla píše:
Musíš dát konkrétní otázku. Pak dostaneš odpověď. Pokud moje děti neposlouchaly, třeba si nechtěly uklidit hračky, tak jsem jim hravou formou pomohla. Naučila jsem je, aby je to bavilo a pak to šlo.

Jenže na to @lucenka nemá čas, potřebovala dítě vychovat rychle a ne se s tím crcat, páč by jí děcko dělalo ostudu v muzeu, pochop to. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
21.7.15 20:14
@mowla píše:
Rodiče by neměli zapomínat na to, že trest sám o sobě pozitivní motivaci nepřináší.
Bité dítě vydrží většinou poddajné, aby se vyhnulo konfliktu s rodiči, ale jakmile se vyskytne příležitost, zvlášť ve vyšším věku, mají tendenci rebelovat, utíká, případně je samo agresivní, šikanuje.

Od rodičů jsrm párkrát dostala a kupodivu jsem nikoho nesikanovala, ani v pubertě nerebelovala. Kluk ve školce ochraňuje mladší holčičky před nevychovanymi spratky, které jejich rodiče nezvládají.
Jo plácnutí neberu jako pozitivní motivaci, ale jako trest ;)

• Citovat
  • Upravit
lucenka
21.7.15 20:17
@marmelada78 píše:
Jenže na to @lucenka nemá čas, potřebovala dítě vychovat rychle a ne se s tím crcat, páč by jí děcko dělalo ostudu v muzeu, pochop to. :roll:

Nesnáším dnešní trend, kdy dítě může vše. Tak podle toho vychovavam

• Citovat
  • Upravit
1521
21.7.15 20:20
@mowla píše:
Musíš dát konkrétní otázku. Pak dostaneš odpověď. Pokud moje děti neposlouchaly, třeba si nechtěly uklidit hračky, tak jsem jim hravou formou pomohla. Naučila jsem je, aby je to bavilo a pak to šlo.

Tohle taky používám. Nevím jestli sis uvědomila ze tohle asi nebude ten pravý příklad sigroviny za kterou dite dostane na zadek :roll: a proto už to nechci dal rozebírat, jako já s dcerou resim problémy s odmlouvánim, křičeni na rodiče, ne vždy ale někdy, když není po jejim je to proste hysterka a ty s uklizením hracek :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
21.7.15 20:27

@smutnalucy a co ti na tom přijde divné.. že měla být chyba předtím.. Pokud někomu dítě neposlouchá, nemá u rodiče respekt, tak nikdo radu nedá.. Jak si to rodič nastaví tak to prostě má.. a ironické smailíky nepomůžou :)
jaký tábor.. prostě si každá vychovává podle sebe..
To, že třeba někdo něchá dítě např. dělat co chce, a pak za x let se zeptá, co na to druhý tábor jak by to řešil.. to mi teda přijde hodně divné..
Každé dítě odmlouvá a zlobí, ale taky každý si to jinak pak řeší- nebo neřeší a pak se diví..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
21.7.15 20:36
@mowla píše:
Moje děti nebiji, přijde mi to ponižující. A podívej se kdo je většinou v kriminále, většinou lidi, kteří byli bití. Asi málo že?

Proboha, co je to za blábol? Ve vězení, detenčních ústavech, nápravných zařízení a v podobných „institucích“ převládají jedinci - „děti“, které nebyly vedené k ničemu, většinou z nízkých sociálních vrstev a děti, jejichž rodiče výchovu nijak neřešili, nebo neměli čas.
Respektuji výchovu každého rodiče, přecházím matky, které vysvětlují na hřišti již po 10, že toho jiného chlapečka nemá jejich „osobnost“ mlátit, tak prosím respektuj matky, které plácnou dítě po zadku, když se opakovaně chovají nepřípustně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
21.7.15 20:38
Meles nesmysly. Rodič vychovavajici respektujicim zpusobem sve dite nenalepkuje-sikulka-,ani ho nevyzve, aby uklidilo hračky tak, jak jsi to popsala. já bych řekla-Na zemi jsou kostky. Když tam zůstanou tak o ne může nekdo zakopnout.je potreba je uklldit.
pokud neuklidi, tak reknu-Marku, ty kostky. a kdyz ani pak neuklidi, tak pockam, az se na nich natahne, nebo ze kvuli nim nema misto na vlackodrahu-tedy prirozeny dusledek.
Takže pokud o respektujicí výchově nic nevíš, tak si buď něco nastuduj, nebo se nezesmesnuj,
@mowla píše:
@mirecekblbecek Dám ti příklad.
Bijící maminky. Broučku, ukliď si ty hračky, nic, broučku ukliď si ty hračky, nic, Jirko uklidíš si ty hračky. :cert: :cert: :cert: nic, prááááásk.
Nebijící maminky. Broučku, ukliď si ty hračky, nic, broučku koukni na ty kostky, naházíme je tady ano, koukni, tahle je zelená, tahle bílá, to autíčko, kam ho dáš? No paráda tam patří, ty jsi šikulka. :lol: :lol: :lol: :lol:
  • Citovat
  • Upravit
lucenka
21.7.15 20:42
@brko píše:
Meles nesmysly. Rodič vychovavajici respektujicim zpusobem sve dite nenalepkuje-sikulka-,ani ho nevyzve, aby uklidilo hračky tak, jak jsi to popsala. já bych řekla-Na zemi jsou kostky. Když tam zůstanou tak o ne může nekdo zakopnout.je potreba je uklldit.
pokud neuklidi, tak reknu-Marku, ty kostky. a kdyz ani pak neuklidi, tak pockam, az se na nich natahne, nebo ze kvuli nim nema misto na vlackodrahu-tedy prirozeny dusledek.
Takže pokud o respektujicí výchově nic nevíš, tak si buď něco nastuduj, nebo se nezesmesnuj,

Moje dítě by ty kostky odsunulo stranou a dráha by se mu tam vešla. Že se o něco natáhne, tak je mu to jedno. Jaký by byl teda další postup?

• Citovat
  • Upravit
14335
21.7.15 20:42

No jenomže ono to tak potom skončí, že hračky bude maminky uklizet 12 klukovi..
Jak jsem psala každý jinak vychovává a pak se diví..
Třeba s těma hračkama.. Kamarádka vzala krabici naházela je, a přes noc schovala..Děti se bály, že hračky jsou vyhozené, slíbily, že už budou uklízet.. Pomohlo to.. ale šlo to i bez bití.. Kdyby mi tam syn někde držkoval, a posílal mě někde, tak prostě po tom zadku dostane, neříkám, že ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
21.7.15 20:46
@kvaček píše:
@smutnalucy a co ti na tom přijde divné…

Přijde mi divne to, že nepřipustís ze taky nemusela byt. Jen mohla. Jinak s temi kdo resi vychovu pozde doufam nebylo na me, uz jsem nekolikrat psala ze to neni nas pripad, ja to proste vnimam jako beh na dlouhou trat. Dilci uspechy videt jsou a to je pro me meritko a ne to kdyz vy mi tady napisete ze pokud mi ted dite neposloucha tak jsem si ho tam pustila. To mozna kdybych byla v tom benevolentnim tabore. Podle mého skromného názoru to ovoce začnu teprve sklizet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
21.7.15 20:51

@smutnalucy ne ja nejsme v žádném táboře. Mě to totiš přijde jako žabomyší válka.. Každé dítě je jiné a od toho jsou rodiče, aby přišli na to, co na ně zabírá..
Výsledek je jeho chování.. Sama jsem psala, že nejsem na žádné straně, ale znám rodiče co fakt nebijí a děti mají vychované, a znám co plácají hlava nehlava a prostě se stydí s něma někde jít.. O tom to neni.. Jeslti plácnu neplácnu, nebo vysvětluju a nebo jdu na to nějak psychologicky.. Kamarádka taky říkala, že už neplácá, že ji to přijde, že to nepomáhá a spíš zavedla tresty.. Zlobíš, tablet sem.. |A pomohlo to..
Osobně mě uplně jedno co kdo, u u mě, moje děti taky zlobí, ale prostě pro mě je základ ten, aby prostě mě respektovali, a nemusela se někde bát s nima jít..
Třeba moje děti zlobí, ale nikdy mě nekoplo, neplivlo, nenazvalo krávo a něposlalo někde a to mě stačí. Myslím, že by ti to dítě dovolit nemělo.. a otázka co bych radila- jak jsem psala nic.. Každý rodič na to svoje musí přijít sám..
Ne na vás nebylo myšleno nic…jenom jsem nechopila co s eohrazujete, když jsem napsala většinou co vy, že když je to na hraně a dítě je fakt drzé, že když někdo plácne, že to neřeším..
jediné co ted mě vadí a to možná vadí vám, že jsem napsala jsem ty maminky -tatínkvé, co neustále vyhrožují např. během hodinu několikrát, že dostanou.. Jo jednou, dvakrát, ale ne 10 za hodinu..

Příspěvek upraven 21.07.15 v 21:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24857
21.7.15 20:52

Ano, tam kde rodice nemaji cas na vychovu. Zkratka diteti jednu vrazi a je vychovano. Jak se do lesa vola, tak se z lesa ozyva. Deti se neplacaji, nerezou, nefackujou, nepohlavkujou atd. Detem se NEUBLIZUJE! A kde zacina nizka socialni vrstva?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
21.7.15 21:03

@stock možná že si svatá, ale mi normální, když dítě hodně přestřelí, tak dostane facku, x století to tak dělali a dělat budou,,,prostě každý nemá sílu nechat nevychovance, aby s ním zametal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
21.7.15 21:03
@brko píše:

Jo ták, ony ty kostky nakonec byt uklizeny nemusejí (já nevím co jste se chytly tech hracek) protože RESPEKTUJE cela rodina! Díky díky to jsem potrebovala a ted mužů jít v klidu spat :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24857
21.7.15 21:15

Je zajimavy, x stoleti ty facky nepomohly a porad se tvrdohlave praktikuji. Svata ani ne, ale nefackovana a nefackujici a vtip vychovy spociva prave v tom nemit nevychovanyho spratka. A zadny dite se nerodi zly, delajici naschvaly a nebo nevychovany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí