Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@BohunkaP tkaže chceš říci, že řekneš a děcka udělají? jen jednou, jo? si mě pobavila,
![]()
@mirecekblbecek píše:
@BohunkaP tkaže chceš říci, že řekneš a děcka udělají? jen jednou, jo? si mě pobavila,![]()
![]()
![]()
Nic takového jsem neřekla a říct nechci.
O tom, jak vychovávám svoje děti, jsem nepsala vůbec nic (krom toho, že nevidím opodstatnění ve fyzických trestech) - nesmyslně moje příspěvky překrucuješ.
@BohunkaP píše:
Nic takového jsem neřekla a říct nechci.O tom, jak vychovávám svoje děti, jsem nepsala vůbec nic (krom toho, že nevidím opodstatnění ve fyzických trestech) - nesmyslně moje příspěvky překrucuješ.
hele ty své děti f. netrestáš, mi problém nedělá facka, přes zadek, když si to zaslouží. Myslím, že seneshodnem, ale to nemusíme.
Já bych tuhle debatu asi utnul, začíná to být osobní, nemáte ten pocit? Každý ať si vychovává dítě dle svého. Je jasné, že část z nás nemusí s politikou výhradně nefyzických trestů souhlasit a že ti, kteří naopak čas od času fyzický trest použijí, jsou barbaři a křováci. A každý z obou taborů si myslí, že ten druhý je divný a že zrovna on to dělá nejlépe.
Ať už děti vychováváte ale jakkoliv, tak rozhodně není normální, aby rodiče byli ze svých dětí na provaz (minimálně když jsou takhle malé), tak alespoň na mě dotaz zakladatelky působí. Dcerky ji prostě přerostly přes hlavu, je vyčerpaná, unavená. Je to normální? Klidně mě odsuďte, ale myslím, že v tomhle věku má ještě určitě šéfovat rodič a že děti s ním takhle cvičit nemají.
Jiná věc je, jestli za tím není spíš strach z okolí. Já jsem alergický na drzé děti, přiznávám. Když řeknu něco v klidu, po dobrém, a ono vám odsekne nebo je drzé gestikulací, začne ve mně vřít krev. Ale když je drzé v rámci nejužší rodiny, ještě to jde. Když ale tohle udělá před babičkou, dědečkem, cizími lidmi, chápu, že se mamka cití trapně, dítě ji dělá ostudu, a nejradši by se hanbou propadla.
Příspěvek upraven 19.07.15 v 17:07
@Ploskutáček vivat,klaním se, opravdu zasvěcených chlapů je tak málo, ale ty jsi prostě jednička.
@mirecekblbecek píše:
@Ploskutáček vivat,klaním se, opravdu zasvěcených chlapů je tak málo, ale ty jsi prostě jednička.
Teď nevím, jestli to je ironie, nebo upřímná pochvala ![]()
@BohunkaP píše:
Ano, to je to, co jsem měla na mysli - výchova bez fyzických trestů by na Tvé dítě fungovala (stejně jako na každé dítě), pouze Ty jako rodič k ní (ze svých osobních důvodů) nejsi ochotna.Proto jsem reagovala na příspěvek, v němž autor píše ve smyslu, že to, jestli výchova bez fyzických trestů funguje nebo ne, závisí na dítěti a tom, jaké ONO je. Není to tak - funguje to na každé dítě a závisí to na rodiči.
No nejsem ochotná a ani ty ochotné rodiče nechápu. Nedovedu si totiž predstavit, že se na veřejnosti budu za své dítě několik let stydět, nebo v druhém případě že budu x let sedět doma na zadku
@Ploskutáček jistěže pochvala, jsi zlatá střední cesta, tou jít je velice obtížné, ale vděčné a obdivované.
@mirecekblbecek píše:
@Ploskutáček jistěže pochvala, jsi zlatá střední cesta, tou jít je velice obtížné, ale vděčné a obdivované.
Tak děkuji, pikantní je, že děti nemám, nijak nebyl čas a vozíčkáři nejsou zrovna terno ![]()
@Ploskutáček škoda, že mám chlapa, tebe bych brala i s těma vozíčkářema. O to více je tvůj nadhled obdivuhodný.
@mirecekblbecek píše:
@Ploskutáček škoda, že mám chlapa, tebe bych brala i s těma vozíčkářema. O to více je tvůj nadhled obdivuhodný.
Takže jste žena? Dle nicku bych myslel, že jste taky Pán tvorstva a máte kladélko ![]()
Chystáme se jít k vodě, asi hodinu děckám říkám, že se mají najíst, protože k vodě neponesu bágl jídla, jak to bývá, sotva vytáhnem paty ozve se nemáš něco k snědku? asi je půjdu srovnat rovně a stručně. acchch joooo.
@Ploskutáček ten nick byla sázka. asi si dám jiný, je to trochu provokativní.
@mirecekblbecek píše:
Chystáme se jít k vodě, asi hodinu děckám říkám, že se mají najíst, protože k vodě neponesu bágl jídla, jak to bývá, sotva vytáhnem paty ozve se nemáš něco k snědku? asi je půjdu srovnat rovně a stručně. acchch joooo.
A nebo je nechat hladovět
Možná jsem krkavčí, ale byly varovány? Byly! Navíc s plným bříškem se blbě plave.
@Ploskutáček no jo, ale oni mají strašnou podváhu tj -20 kg, takže by to nebylo ok.