Mírná výchova, protože nemlátím děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
19.7.15 23:02
@brko píše:
Teď to neber zle, ale kdybys měLa dítě třeba s adhd nebo autismem, tak by ses za něj také styděla? Tyto děti totiž bývají hlučné standardně. Ale jinak si myslím, ze ani tzv. nebijici rodiče nejsou odvařeni, pokud jim dítě někde dělá alotria. ja vedu děti k tomu, aby se chtěly chovat slušne, ne musely.

Předpokládám že s takovým dítětem bych nemohla tolik cestovat, chodit do restaurací apod. Což se zdravým vychovaným synem můžu. A ano styděla bych se za nějakou scénu, vadilo by mi obtěžovat okolí. Vadilo by mi i to, kdyby mé dítě na někoho vyplazovalo jazyk, prskalo. To moderně vyvolávajícím rodičům přijde normální. Mně ne.

• Citovat
  • Upravit
3436
19.7.15 23:11

@lucenka názory se na výchovu pořád mění, co je dneska modní za pár let nebude, co je dneska pokrokové zítra nebude, až za pár let dospějeme do „nevýchovy“ jakou mají v jiných "vyspělých zemích, vše se zase obrátí naruby. dneska řešípsychol to, že děcka se baví přes net a nechodí ven, už spolu bez pc neumí komunikovat, začíná to být mega problém, stejně jako dříve povolily herny v každé zapadlé vísce, dnes je hromadně ruší a přiznávají, že je to zkáza lidstva. mám na výchovu stejný názor jako ty, neboj, je nás více. Tak se neužírej, vždyť máš pravdu. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
19.7.15 23:13

Ale mohla, prostě bys jen záleželo na tobě, zda přehodnotis svůj postoj. Bud budeš dál myslet sobecký na to, jak se za své dítě stydís a nikam s ním nebudeš chodit, nebo to párkrát přetrpis a dítě nebude tím pádem ochuzeno o tytez pozitky jako zdravé děti. Ale uznávám, ze toto je hypotéza… tak dobrou, kouknu, zda to ten Willis vyřeší… @lucenka

• Citovat
  • Upravit
3436
19.7.15 23:21

@ospalámyš možná jsi měla štěstí na rodinu, ale hodně čtu, že ti angláni s tou volnou výchovou jsou nesnesitelní spratci, všeoecně hodně rozšířený názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.7.15 06:12
@brko píše:
Ale mohla, prostě bys jen záleželo na tobě, zda přehodnotis svůj postoj. Bud budeš dál myslet sobecký na to, jak se za své dítě stydís a nikam s ním nebudeš chodit, nebo to párkrát přetrpis a dítě nebude tím pádem ochuzeno o tytez pozitky jako zdravé děti. Ale uznávám, ze toto je hypotéza… tak dobrou, kouknu, zda to ten Willis vyřeší… @lucenka

Tak chodila bych s nemocným dítětem tam, kde by to pro něj bylo zajímavý. Viděla jsem třeba matku s autistou, celou cestu v tramvaji řval, lítal po celým vagónu. Ona se za něj všem omlouvala, že nemá rád tramvaje. Tak proč tou tramvají jela, když do stejných míst jezdí i autobus, který tomu dítěti nevadí. Takhle trápila jeho ale i všechny okolo.
A prostě s takovými dětmi bych jela na pro ně vhodná místa a třeba jenom autem, nechodila bych do normálních restaurací, navštěvovala bych běžné prohlidky na zámcích, když bych viděla, že tam bude dítě dělat problémy. Holt s takovým dítětem by se o programu muselo víc přemýšlet. Ale i tak bych se snažila aby neobtěžovalo okolí. Pak se na postižené nemá veřejnost dívat skrz prsty, když s nimi někteří rodiče bezohledně vůči okolí zachází jako se zdravými jedinci.

• Citovat
  • Upravit
3436
20.7.15 06:19
@lucenka píše:
Tak chodila bych s nemocným dítětem tam, kde by to pro něj bylo zajímavý. Viděla jsem třeba matku s autistou, celou cestu v tramvaji řval, lítal po celým vagónu. Ona se za něj všem omlouvala, že nemá rád tramvaje. Tak proč tou tramvají jela, když do stejných míst jezdí i autobus, který tomu dítěti nevadí. Takhle trápila jeho ale i všechny okolo.
A prostě s takovými dětmi bych jela na pro ně vhodná místa a třeba jenom autem, nechodila bych do normálních restaurací, navštěvovala bych běžné prohlidky na zámcích, když bych viděla, že tam bude dítě dělat problémy. Holt s takovým dítětem by se o programu muselo víc přemýšlet. Ale i tak bych se snažila aby neobtěžovalo okolí. Pak se na postižené nemá veřejnost dívat skrz prsty, když s nimi někteří rodiče bezohledně vůči okolí zachází jako se zdravými jedinci.

máš pravdu, přesně, máš dar, jsi velmi citlivá a empatická, proto to takto cítíš, ti co tě přesvědčují ho nemají, klidně by svoje děti nacpali tam kam nepatří, jen aby nebyli ochuzeni. nenech si namluvit nic jiného, prostě jsi nejlepší. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
20.7.15 08:51
Ano, to je nejspíš řešení. Jen je otázka, zda s ním lze dlouhodobe vystačit a také, zda by tímto způsobem dítě nezakrnelo, pokud by se stranilo.ale určite záleží na míře postižení. Tak se měj, hezky den.
@lucenka píše:
  • Citovat
  • Upravit
lucenka
20.7.15 09:06
@brko píše:
Ano, to je nejspíš řešení. Jen je otázka, zda s ním lze dlouhodobe vystačit a také, zda by tímto způsobem dítě nezakrnelo, pokud by se stranilo.ale určite záleží na míře postižení. Tak se měj, hezky den.

proč by se mělo stranit tím, že by se vybíraly aktivity pro něj vhodné?

• Citovat
  • Upravit
lucenka
20.7.15 09:07

@mirecekblbecek díky. Naštěstí je nás ještě asi celkem dost, kdo děti vychovává starým osvědčeným způsobem :D

• Citovat
  • Upravit
8780
20.7.15 09:12
@lucenka píše:
Předpokládám že s takovým dítětem bych nemohla tolik cestovat, chodit do restaurací apod. Což se zdravým vychovaným synem můžu. A ano styděla bych se za nějakou scénu, vadilo by mi obtěžovat okolí. Vadilo by mi i to, kdyby mé dítě na někoho vyplazovalo jazyk, prskalo. To moderně vyvolávajícím rodičům přijde normální. Mně ne.

Neni duvod, proc bys s takovym ditetem nemohla byt akcni a spolecenska. Jsou to jenom tvoje bloky. Ja autisticke dite mam. Je to nekdy narocne, ale rozhodne pro me jeho diagnoza neni duvod izolovat ani jeho ani sebe. Nejsme zadne kreatury, aby nas zavreli nejkam do ustavu. Chodime mezi lidi, nakupovat i do restaurace. Ano syn vetsinou neposedi, ma potrebu porad si stoupat a sedat, nekam lezt, ale v ramci mezi. Proste jako kdyby byl o rok a pul mladsi. Okoli reaguje uplne v pohode. I kdyz nevedi, ze je jiny. A kdyz se mi nekde ve meste sekne a zacne rvat, ze chce jinam nez ja, tak to tak proste je. Ono ho to zas prejde. Nemuzu ani ustoupit, aby byl klid, ani ho serezat, protoze i kdybych to nepovazovala za hloupe, bylo by to k nicemu. Clovek se setkava s ruznymi reakcemi. Jsou lidi nevrli a nechapavi, tech je ale mensina. Vetsinou se spis setkam s reakci „to znam, muj to delal taky, ted je na vysoky a uz to nedela, nebojte prejde to..“.
Ja se z nejake prehnane uzkostlivosti „jak to bude pred nekym vypadat“ prece nezblaznim. Pro me je hlavni neustupovat a zit, aby to dite i pres svuj hendikep melo hodnotny zivot.
A propos, zas tak hlucny neni, s 11mesicni dcerkou je to o poznani hlasitejsi pisteni a co nadelam? Mam dat jeste kojenemu miminu facku, i kdyz vim, ze pisti jen ze vzteku a nic ji neschazi? :roll: Asi ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
20.7.15 09:19

No jo, klasika. Hele já to řeknu asi tak, snažím se vysvětlovat, ale někdy je fakt jedna výchovná lepší, než půl hodiny vysvětlování. Možná jsi trochu měkká a holky toho zneužívají. Největší problém vidím v tom, že se s manželem na výchovných metodách nedohodnete a ještě do toho kecá někdo třetí. Myslím, že nejdůležitější je jednota ve výchově, pokud manžel podrývá Tvoji autoritu, tak je jasné, co si z toho děti vezmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
20.7.15 09:21
@lucenka píše:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
20.7.15 09:27

@Svandu všechno má své meze. Já zažila autistu na vlastní kůži, když jsem jezdila do lázní s dětma. byla tam mamča s autistou, s těžkou formou, nemluvil, jen hučel. Byl mimo, pořád mým dětem něco bral, hračky, prostě přišel bez zeptání sebral a byl kravál, snažila jsem se vysvětlovat, že za to nemůže, ale bylo to nepříjemné i pro jiné maminky.Ten kluk byl už velký odhadem tak 14,s rozumem malého děcka. Takže nešlo mu hračky jednoduše vzít. Jeho matka pořád utrápeně pobíhala a pořád za něho něco žehlila. No měla to hoooodně těžké, nakonec zmizeli někde venku a byl klid.Pak jsem zažila holku, měla poruchu autis. spektra netyp. formu-byla celkem společenská a ráda si hrála s našima klukama a byla naprosto v pohodě ikdyž hůře mluvila, nebyl v ničem problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
20.7.15 09:31
@lucenka píše:

ach ty bychy ty se strašně lehce honí co? Akorátže praktickou zkušenost nemáš a tudíž tyt tvé teorie jsou sice hezky napsané ale to je tak vše… děkuj Bohu, že máš dítě bezproblémové a „normální“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
20.7.15 09:31
@lucenka píše:

Z toho je bohuzel citit, ze s takhle nemocnym ditetem nemas zkusenost, sorry. Ono je totiz kazde dite jine. A ano, muzes predvidat krizova mista a situace, ale i kdyz mas s tim ditetem velkou zkusenost, vzdy se najde neco, co te prekvapi. Staci treba, ze se mu chce spat, nebo potrebuje kakat a muze byt problem i tam, kde se diteti libi a je hodne.
A zrovna v techto pripadech je dulezite dite neizolovat od socialnich situaci, ucit ho na ne reagovat a interagovat, i kdyz to pro nej neni zajimave a prirozene, protoze tomu nerozumi. Nejhorsi, co muzrs udelat, je nechat takove dite v jeho svete, nechat ho zacyklovat se ve stereotypnich situacich, ktere ho bavi a je u nich „v pohode“..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí