Mít nebo nemít 4. dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
28.4.26 21:42

Zdravím zakladatelko! :mavam:
Taky řeším další mimi. Naše situace je trochu jiná, ale myslím, že vnitřně to budeme mít podobné.
Já mám 2 děti, „páreček“, a 2 děti jsem tak nějak vždy brala jako takovou normu, nepřemýšlela jsem nikdy nad více dětmi. Teď táhne mladší na 2 roky a mě ze dne na den přepadla touha po dalším, možná i 2 dětech. Musím na to myslet každý den, přečetla jsem všechny diskuze na tyto témata co jsem našla, pořád si hledám nějaké názory, zkušenosti… Nedokážu to vypustit z hlavy, dokonce bych nejraději už byla těhotná a v létě rodila :zed:
Racionálně nacházím dost věcí proti tomu, ale pocitově tomu nedokážu odolat.
Manžel není nadšenej, ještě to budeme spolu řešit, takže kdo ví, jak to dopadne, ale v tuto chvíli si nedovedu představit, že bych měla skončit u 2 dětí, připadá mi to najednou hrozně málo.

Vím, že jsem nijak neporadila, ale to asi ani není možné. Jde o to si spíše na to téma popovídat, ne?
Když jsem dnes na tuto novou diskuzi na téma 4 děti narazila, byla jsem ráda, že mám co nového číst, ale tedy čekala jsem jiné reakce… Mně přijde zajímavé číst, jak to třeba prožívaly/prožívají ostatní matky, když je popadla touha po dalších dětech, jak to u nich dopadlo a jak to hodnotí zpětně… Řešit, jak jsi stihla kariéru, kde bydlite, nebo že se máš bát aby ti neumřel manžel mi přijde trochu mimo. Nechci se nikoho dotknout, chápu, že se může stát cokoli, ale mně osobně toto nic nedá. Spíš jde o to sdílení zkušeností, jak kdo prožíval a prožívá podobnou situaci… Nebo ne? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.4.26 09:50
@Anonymní píše: Více

Zdravím, já byla ráda, že mi holky tady napsaly, co všechno je třeba brát do úvahy. Tím jsem se ubezpečila, že počitám víceméně se vším. Ale bylo by fajn podiskutovat s těmi, cp už mají tolik dětí. Nicméně si myslím, že každej ti řekne, že ok, protože prostě se nikomu nechce přiznávat, že je to nad jejich síly.
Jinak jyem to s trojkou měla stejně, jak ty teď. My jsme teda třetí chtěli, ale až později. Jenže pak padl druhej rok u druhého a bylo jasno. :D ale manžel teda chtěl taky. Sám se z tří dětí.
Ale chce to zvážit vaše možnosti, je tp jízda. Nicméně já mám ten.vibe velkých rodin ráda. U nás to zatím vypadá na diskuzi cca za rok. Musím se dát nějak dohromady zdravotně, všechno od dětí vždycky chytnu 😃 😃

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin