Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Gosi Nene, on tim neargumentuje. To jen ja mam casto blby pocit, ze proste „svoje“ povinnosti nezvladam. Jakoze domacnost se fakt neblyska cistotou, o deti se staram, ale spise provozne, nez ze bych si to kdovi jak uzivala - byvam hodne unavena a detske hry doma na koberci me nebavi, jsme 2× denne venku a nedej Boze kdyz jsou nemocne, nebo je pocasi naprd..to je to doma dlouhy..Z toho titulu citim, ze by mi prechod do zamestnani pomohl vycistit hlavu…na druhou stranu nemyslim si, ze mam hrozne casu na rozmysleni, 20 uz mi preci jen neni…
K manzelovi jen to, ze ano, jeho prac. doba je na prd, ano…behem vsednich dnu si muzu tak akorat stezovat na nadrazi…a pak, je vikend a kdyz je doma, tak se to strasne snazi vsechno nahnat a urvat, takze nakupy, vareni, uklid, vylety a je toho azazaz. Pomaha, ty vikendy nakupuje, vari, snazi se…ale je to jakoby aby si trochu uklidnil svedomi, nevim..
tak na to soutěžení se vykašli, je jiná doba… pokud jsou peníze na chůvu aniž by to zasahovalo do rezerv, využíj jich, chceš třetí dítě a máte možnosti si to přizpůsobit tak, aby to zvládala, tak si to nekomplikuj…
Tak já jsem to neřešila - srdce říkalo už od puberty 3děti, chlap nebyl proti a finančně ani nijak nestrádáme…takže za mě ANO
!!!
@Aries6 píše:
Jen do toho. Cítila jsem to taky tak a neváhala ani vteřinu, byť jsem neměla podporu lékařů - sypala se mi imunita
Ale vím, že čtvrté ani náhodou
no já bych i to 4. chtěla, ale už by to bylo finančně dost na hraně, a přítel nechce ani slyšet..takže je to vyřešený. imunita se mi rozsypala hned po 3. porodu, a nějakých 8-9m to bylo strašný, věčně jsem byla nemocná. ale už se to vrátilo do normálu naštěstí. ![]()
@slavuska1 no,já bych taky do 4.d. klidně šla, ale už mi věk a síly nedovolí, už tedˇ mi to dává pěkně zabrat
!
@Anonymní píše:
@Conny Dekuju, to to mame vcelku podobne
I s tím chlapem - můj je taky pořád v práci, ale já jsem celkem samostatná jednotka, spoléhám nejvíc sama na sebe
!Když hoří, tak pomůže, to zase jo
!
Jinak jak bylo druhé 15.m.,tak jsem šla do práce na část. úvazek, tak jsem si to zase užila a tedˇ zase doma, ale tedˇ už budu naplno 3roky a fakt si to chci užít ![]()
@slavuska1 Zdravi je nejdulezitejsi. To je bez debat. Kazda tu pro ty deti chceme byt co nejdele a v ramci moznosti vitalni
Ctyri deti opravdu obdivuju, protoze musi stat hodne sil, fyzickych i psychickych…tedy jsou-li jako schudky, nemzslim, tim treba dve deti v puberte a pak miminko/a..to je zase jina situace
@Conny Moc dekuju za tvuj prispevek, hodne mi to pomaha. Ono, tohle si stejne musim rozhodnout sama, ale je dobre vedet a cist od tech, co to maji doma podobne. Preci jen, kdyby mi psala maminka, co ma okolo sebe „les“ rukou ochotnych kdykoli pomoci, jak je to uplne v pohode, tak bych to brala s rezervou..Mmch preju krasny a klidny porod, koukam, ze mas mesic do cilove rovinky ![]()
Před pár lety jsem řešila podobné dilema. Mám dva kluky, toužila jsem ještě po jednom dítěti, vždycky jsem chtěla tři. Manžel také hodně pracuje, já na všechno sama, někdy jsem si říkala e jsem blázen, pořídit si ještě další. Ale hlavně manžel už nechtěl, já se s tím nakonec srovnala, že další už nebude a nakonec byla ráda. Kluci už větší, byla už to s nima větší pohoda, zpoholdněla jsem. No ale co se nestalo
Koncem minulého roku se nám přihodila taková menší,,nehoda" a za měsíc mám termín porodu
Budeme mít třetího chlapečka
Nejdřív jsem to špatně rozdýchávala, ale asi to tak mělo být a i když to bude asi hodně náročné, tak jsme moc šťastní a klučíka už se nemůžeme dočkat ![]()
Mám tě syny a také mi přišlo, když jsme měli jen dva, že to jaksi není ono
. Já bych do toho šla
. Nemůžu si na nic stěžovat, jsou úžasní. Ještě bych časem chtěla jedno, ale ze zdr. duvodu možná nebudu moct. Ale je mi 26 a na děti mám zatím dost energie, za mě čím dřív, tím líp ![]()
@Bridgett @Artuše Moc vam dekuju, presne jste vystihly, jak to s tema obavama je a rekla bych, ze u vas Bridgett to tak proste osud chtel a verim, ze po pocatecnim soku se clovek proste zacne tesit. Artuse ve 26 letech jsem se teprve seznamila s manzelem, i kdyz pak jsme to vzali hopem: v 27 svatba, ve 28 porod holcicky a den pred 30tinama porod chlapecka. No a ted ve 32 letech bilancovani… ![]()
@slavuska1 píše:
no já bych i to 4. chtěla, ale už by to bylo finančně dost na hraně, a přítel nechce ani slyšet..takže je to vyřešený. imunita se mi rozsypala hned po 3. porodu, a nějakých 8-9m to bylo strašný, věčně jsem byla nemocná. ale už se to vrátilo do normálu naštěstí.
To máš dobrý. Já se z toho už asi nevyhrabu…
U mě třetí chtělo srdce, rozum zaspal.
A zadařilo se hned. Peníze teď jakžtakž. Auto malé, ale nacpeme se, byt když se předělá, tak holce nakonec vyjde pokojík a kluci holt spolu.
Co mě příjemně překvapilo, jak to třetí sem zapadlo v pohodě.:-) (že je teda nejakčnější a nejzlobivější mě tak překvapilo ![]()
Pokud jste o třeťátku přesvědčení oba, jdi do něj.:-) ![]()
@Ou