Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Hoky ty autosedačky jsou krásné!!
Já mám teda stejnou v sadě s kočárkem x-lander,ale tyhle jsou fakt perfektní!
No Lady,ty už si v ní budeš Stevenka odnášet třeba za pár dní…!
Jejda jak já ti závidím…
Ale tak mě ty dva poslední měsíce snad už taky utečou… ![]()
kyblicek píše:
tak jsem si poležela trochu
simi nečti všechny články stejně to ještě změní jinak teda mě paní řekla že to jde na chlapa jen prot že jsme vzití jinak ne tak nevím je tu super paní na tom uřadě co fakt poradí to v brně katastrofa tak ti neřenou nic jen aby nemuseli dát
Musí to ještě schválit parlament a podepsat to prezident, takže se obávám, že tohle už schválí.
no to je pěkně naprd teda a 2800nebo jak ot je mužete mi říct jak to člověk má zvládnout když je třeba sám??oni jsou jako aka hlavně že maj oni plno peněz.no bylo psaný že to na ty tatínky zrušili ale pak v telce davali že to zase jde tak jen dpoufám protže jinak budem namydlení
Ahoj holky,
byli jsme s přítelem venku, po obědě jsme si po těch knedlech schrupli a už je tma. Uklidili jsme spolu a konečně mám zase trochu čas.
Myspu a Lady, máte krásné věcičky! A buďte rády, že máte tak super tchýně.
Simi s tím rodičákem je to naprd. Já už mám naštěstí za poslední rok odpracováno 12 měsíců (na mateřskou těch 270 dní sociálního poj. splňuju - to je 9 měsíců) a do dubna ještě dělat budu, v úterý podepisuju novou smlouvu a pak mi vyjde naštěstí 3-letý rodičák, protože jinak bysme se šli klouzat. Měšíčně platíme 14.000 KČ jen za hypotéku a energie. Kdybych byla na 4-leté, tak bysme asi neměli co jíst a z rezerv být fakt živi nechceme, to chceme naopak šetřit, kdyby se cokoliv jednou stalo.
Sima
No jenže já nevím jestli nám to pak taky nezmění.Někde jsem četla že ano ať to mají všichni stejně. Já se pak musím zeptat v porodnici jak ke to s tou maeřskou aby na to mohl jít přítel a pak zas já a mí 3 letý. Jedna známám mi tvrdila že manželé být nemusíte že na to má právo otec dítětě a je jedno jestli jste svoji nebo ne. Ptz musíš na matriku a tam se k otcoství přiznává atd..a podepisujete že má na všecko právo,živit ho atd.. takže manželé být nemusíte. ale jeden řekne to a druhý to tak nevím ![]()
No ale ta nová změna je teda skra málo!! to ti nestačí ai na plíny,natož když někdo bydlí sám jak zaplatí nájem,jídlo ,oblečení atd.. ![]()
Holky
už sem to říkala, ale já se strašně bojím ale už chci ať je to tady.Dneska mě tak bolí záda, pálí břicho,sem zase oteklá.. už si potřebuju ulevit..sice s prckem to zas budou jiné starosti,ale uplně na sobě cítím jak sem vycucnutá..všecko bolí
a u porodu bude hůř..ale pak a ůleva..
Mám strach ale doufám že už tu Stevenek bude. To zas budu řešit co s pláčem a tak
ale snad na to hneka příjdu a zaběhnu se. Už aby to bylo.
třeba to zase lady změnili za maluo to bylo že jsme museli býtvzití tak třeba ot je jiný.no mě přijdeže u produ fakt myslíš jen na porod a co je kolem že máš břicho atd ti už tak fakt nepřijde jen člověk chce aby už to bylo za ním a byl v kliduty už to zachviul ale budeš mít ![]()
Lady věřím, že to musí být teď už příšerné. Člověk je jak velryba, špatně se mu všechno dělá a nezbývá než sedět a čekat, kdy se malému konečně zachce na svět. A ty nervy.
Holky teď se mě přítel ptal, jestli nechci jít na dvouletou variantu RD a pořídit si hned druhé dítko. Blázen. Za A na dvouletou nesplním podmínky, vydělávám přesně o tisícovku míň, než je podmínka a mít dvě děti hned po sobě, no to fakt ne. To bych porodila a už abysme se snažili zase otěhotnět. ![]()
no já si to taky neumím představit že bych už tu měla další mimnko.kamoška tedka porodila a ma tedka dvouletýho kluka ted mel narozky ale začli dří protže jim první trvalo přes rok a durhý hnedka na poprví proto jí to tak vyšlo
Mno a nejvíc mě to sere, pže švagrová pobírá 3-letý vůbec nevím, jak se k němu dostala, pže byla na škole do doby než otěhotněla a bratr si to nenechal přepsat na sebe, malé nic nekupuje a já když chci svýmu dítěti dát to nejlepší, kupovat mu hračky atd tak mi to vyjde tak tak. Naštěstí přítel vydělává hodně, ale to budumít pořád na talíři od ostatních magorů, že mě živí atd a bydlíme u našich, takže tím se taky ušetří něco, jenže říkám měsíčně to auto blbý. Jo psali tam, že to změní i u těch co už porodili a rodičák 4-letý pobíraj, ale to bude malá částka, jenže tohle? To už teda měli nechat těch 4500 kč po celý 4 roky. Já si taky myslím, že by to mělo jít i když nejsme svoji, ale fakt nevím jak se to dělá a taky kdo by to poradil asi na pracáku nebo na sociálce?
Simi já bych si napsala nebo zavolala na sociálku. Můžeš klidně jako anonym, tam by ti to měli říct. Já zase nepochopila, jak tam bylo napsáno, že u 3-leté varianty se bude muset nejpozději žádat do 9 měsíců věku dítěte místo 21 měsíců, což je teď. To mi jako hlava nebere. Mateřská je 7 měsíců a pak ty matky byli bez peněz když to hlásily až tak pozdě nebo co? Já jsem připravená to jít zařizovat tak ve 4., 5. měsíci věku mého dítka.
Lady a kdyby to šlo tak půjdeš na 3-letý? Pro mě by to bylo lepší, chci jít pak do práce
Gabi no protože si můžeš vybrat jestli chceš 3 nebo 4-letou a do té doby se musíš rozhodnout a pak to nahlásit, tak jsem to pochopila já a asi to tak bude, pže švagrová to taky hlásila dýl myslím, prostě třeba i když máš nárok na 3-letou, tak můžeš na 4-letou
Příspěvek upraven 31.10.10 v 18:29
sima90 píše:
Gabi no protože si můžeš vybrat jestli chceš 3 nebo 4-letou a do té doby se musíš rozhodnout a pak to nahlásit, tak jsem to pochopila já a asi to tak bude, pže švagrová to taky hlásila dýl myslím
Aha, tak to bude asi ono. To dává smysl.
Ježiš ještě, že nemáme hypotéku to bysme byli úplně namydlený
Proto bych chtěla 3-letý rodičák, abych mohla do práce.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat