Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Doufám, že to neschválej no. Do konce listopadu to budeme vědět.
sima90 píše:
Ježiš ještě, že nemáme hypotéku to bysme byli úplně namydlenýProto bych chtěla 3-letý rodičák, abych mohla do práce.
Já bych chtěla taky po skončení RP ihned do práce a dítě do školky. Otázkou je, jestli nějakou seženu. Teď mi prodlužují smlouvu zase na rok. A končit bude v listopadu 2011. Přítel sice tvrdí, že u nás ve firmě, smlouvy prodlužují i matkám na RP, ale o tom teda silně pochybuju. Takže se budu muset dát překvapit a za 3.5 roku pak případně hledat práci.
sima90 píše:
Lady a kdyby to šlo tak půjdeš na 3-letý? Pro mě by to bylo lepší, chci jít pak do práce
jj, kdyby to šlo tak bych šla na ten 3 letý. Kvůli peněz,dostáváš více a ve 3 letech malého už můžu dát do školky a jít do práce popř.dostudovat. Já bych dostudovat chtěla už při mateřské,ale uvidím jak to vš budu zvládat. to je naprd s těma penězma.. člověk chce miminko,chce se o něj starat,hýčka atd.. a nemůže na 100% kvůli peněz.. při ‚dělání‘ miminka sem určitě nemyslela na to kolik mám odpracováno brigád atd.. přítel taky vydělává a vím že to utáhneme ale i tak jak píšeš ty od ostatních poslouchám už teĎ že mě živí atd a takové kecy ![]()
Já totiž díky tomu že má firmu nemám nárok na žádné dávky. Tak co mám dělat?!
Holky kdybysme ale fakt takhle přemýšleli, tak nemáme dítě nikdy. Protože vždycky bude někdy nějakej problém, proč je lepší dítko nemít. Hypotéku budeme platit až do šedesáti, v práci málokdy dávají smlouvy na neurčito (a to jestli projde návrh, že na neurčito se bude moci dávat až po pěti letech … tak to je vážně skvělé). Prostě jistotu dneska nemá absolutně nikdo a nikdy ji mít nebude.
Tak snad se vrátíš zpátky. Ty to máš dobrý, protože bydlíš ve větším městě, ale co je tady u nás, samý firmy, který jedou na 3 směny a ještě na dvanáctky a to si jako nedovedu s dítětem vůbec představit
No snad se najde něco lepšího, nejradši bych ďála na živnost, ale to by mi to muselo hodně vydělávat.
No právě to bysme neměli dítě nikdy, protože ani nevíme co nás s tou vládou naši čeká za pár let, ale je to teda sprostý no všechno seberou, zdražej a teda nevím co budou dělat matky samoživitelky, když zrušili ňáký ty sociální příplatky atak
My to taky utáhnem, hlavně přítel má ještě peníze z těch aut žj, ale stejně mě to štve.
Lady a ty se na to budeš ptát jestli to jde na 3-letý, když nejste svoji?
hholky to je právě to oni to mění pořád dokola.jinak se zeptej na sociláce na to jestli muže jít chlap.jako oni ti vezmnou všechno co jde my máme hypoteku a ještě splácíme auto a tak pojistení atd vyjdem akortá neoc málo ušetřím ale fakt malo a to že to schovám a nic neříkám aby prostě bylo kdyby něco.a kdybsme dostávli tady ani ne 3000 tak nevím co bysme dělali.ted mi vzali aji přídavek na dítě prej máme moc penez a to bere manžel neco málo přes třináct tisoc takže hnus jako jako s tebou všude vydrbou
No gabi to já asi taky. My ani druhý mít snad nebudeme to by byl pro nás už fakt luxus a to jsem chtěla 2 děti a od sebe tak maximálně 5 let, šla bych do práce, abych měla nárok na mateřskou no hezky jsem si to plánovala ovšem realita je jiná no ![]()
Simi já s druhým taky nepočítám. Přítel chtěl původně dvě, už se s tím ale taky smířil. Přeci jen chci tomu dítku dát všechno, nepočítat při nákupu jídla doslova každou korunu apod. Takže raději jedno než dvě a být bez peněz.
To máš pravdu a co si budeme říkat, čím starší dítě, tak tím dražší. Pak to jsou kroužky, výlety a taky nechci sedět doma na prdeli a chci, abysme někam jezdili a to taky není nejlevnější, takže taky zůstaneme u jednoho asi aspoň teďka, vždyt druhý můžu mít až ve 30 ![]()
sima90 píše:
To máš pravdu a co si budeme říkat, čím starší dítě, tak tím dražší. Pak to jsou kroužky, výlety a taky nechci sedět doma na prdeli a chci, abysme někam jezdili a to taky není nejlevnější, takže taky zůstaneme u jednoho asi aspoň teďka, vždyt druhý můžu mít až ve 30
Přesně tak. Mít dítko takhle mladá, má rozhodně svoje výhody. ![]()
No nic jdu se umejt a dívat se na Talentmanii i když dneska to nebude asi nic moc, mám jiný adepti
Včera jak ten borec hrál na skleničky, to bylo něco
A jak je ten David Dostál tak je to prý podvod na internetu byli fotky jak hrál normálně ve filmu a chodil a prý ho tam přihlásili rodiče, aby se vyžírali na jeho slávě, protože lidem to je líto a tak mu pošlou hlasy no ![]()
gabi.design píše:sima90 píše:Přesně tak. Mít dítko takhle mladá, má rozhodně svoje výhody.
To máš pravdu a co si budeme říkat, čím starší dítě, tak tím dražší. Pak to jsou kroužky, výlety a taky nechci sedět doma na prdeli a chci, abysme někam jezdili a to taky není nejlevnější, takže taky zůstaneme u jednoho asi aspoň teďka, vždyt druhý můžu mít až ve 30
To je fakt ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat