Mladí lidé a bydlení u rodičů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3569
4.4.22 08:00

Babka se nezmění. Změnit přístup musí tvůj přítel. On jako nevidí, že doma pomáháš? Nebo, že jsi nemocná? Domů nechodí? On se tě musí před babičkou zastat a určit mantinely. Připomělo mi to jeden vtip a asi bych ho zkusila v reálu: Manžel přijde domů. Venku před domem rozházené hračky, doma děti v pyžamech od rána, skvrny jídla na oblečení. V kuchyni hora nádobí, prádlo naházené před pračkou. Manželka na gauči u TV. Manžel: Co to je? Manželka (naprosto v klidu): Víš, jak jsi mi říkal, že doma nic nedělám? Tak dneska drahý, jsem opravdu NIC nedělala! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
5.4.22 11:05
@Andrejka7536 píše:
Ahoj. Chci se zeptat bydlime s partnerem u jeho prarodičů. Já momentálně jsem doma v 8 měsíci těhotenství. Máme společnou kuchyň. Osobně mezi mnou a partnerovo babičkou nejsou žádný problémy komunikujeme spolu normálně snažím se ji pomáhat co nejvíc to jde. Když mužů a umim to tak ji pomůžu. Sem sni od rána do večera. Umejvam nádobí, vyklidim myčku, vyndam prádlo dam prát prádlo. Občas se stane ze mi není behem dne dobře, nebo sem unavená. Ale nikdy mi do oči neřekne že něco dělám špatně nebo ze bych mela dělat něco jiného, nebo ji víc pomáhat.. Kolikrát si člověk myslí že je všechno v pořádku. Tak nic neřeším a jedu si furt v tom jak sem co dělala.
Ale bum najednou se to všechno otočí proti mě. Partnerovi babi si začne jemu stěžovat ze já nic neudělám. Že ji s ničím nepomůžu, ze sem lina a tak dal. Pak přijde z prace a je zlý na mě ze co to zase slyšel ze s ničím nepomuzu ze nic neudělam.
Například dneska. Ráno sem musela odjet ke své babičce protože mi volala ze ji není dobře jestli bych ji nemohla dojet nekoupit a zaplatit nějaké složeny. Během toho co sem byla pryč mi naštvaný přítel psal ze proč nemůžu doma pomoct že něco dělají a ze to dělají sami ze bych jim taky mohla pomoct. Tak sem mu psala ze nevím co dělají ze nejsem doma ze sem musela odjet ke své babičce a ze se vrátím pozdeji odpoledne. Byla sem servana jak male dítě ze toho ma pritelovo babi dost ze s ničím nepomuzu ze furt někde trajdam ze ráno odjedu a příměsí bůh ví v kolik.
(Přitom jediný kam jezdim jsou doktoři a nakoupit). Jinak nikde netrajdam ze bych jela někam za kamarádkou na kafe nehrozí. Sem neustále doma. Čím to je proč to děla? Proč me nic do oči neřekne. Predemnou se chová jako kamarádka, neřekne mi ani pul slova ze bych neco spatne či tak. A jakmile přijde přítel tak hned měsíc co měsíc na něj upustí ze se jen valim a nic nedělám nebo ze sem furt pryč.
To ji vadim já?? Nebo jak si to mám vysvětlit.
Kolikrát ji slyším jak si sama pro sebe říká co si to ten náš moula přitáhl domu. Já sem z toho už nešťastná. Mám chuť se kolikrát zbalit a odejit pryč. Říct mu prostě bud já nebo babi. Ale obavám se toho ze by si vybral svoji babku. Podle toho jak se ke me chová když ona mu něco nakeca.
Dokonce mi začala i měřit čas jak dlouho jsem v koupelně. (Jako těhotná mám lehce problém si oholit nohy popřípadě cokoliv jiného). A po 10minutach na mě buší ze jsem tam cely den. Jdu jist a kouká kolik si beru jídla. 14 dni zpátky me skolila angina s chřipkou najednou. Nedokázala sem se několik dni ani hnout byla sem zničena natolik ze sem po večerech jen brecela ze už nemůžu. Po 2 dnech sem dostala vynadano ze jenom lezim tak sem se tedy zvedla a šla sem ji pomáhat. (Chtěla jsem se od nich distancovat abych je nenakazila). Jenže když chtěla abych makala tak sem šla a šla sem dělat. Každopádně to odeme chytla taky a vyčítala mi to že sem ji nakazila ze sem si mela dávat větší pozor. :,( :,( :,(.
Co mám dělat když za ni jdu ze si sní o tom promluvil tak mi tvrdí ze nic takového neřekla.

Uz ted jsi tam za prizivnika, co nic nedela. I kdyby ses s praci pretrhla, porad to bude malo. A tvuj chlapecek se babicce nepostavi ani kvuli tehotne partnerce. Je to srabek.
A bude hur. Pockej, az nebudes opravdu moct treba v sestinedeli, nebo az budes doma na rodicaku, to bude teprve rypavych kecu, jak jsi jenom doma s deckem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34388
5.4.22 11:21
@Andrejka7536 píše:
Ahoj. Chci se zeptat bydlime s partnerem u jeho prarodičů. Já momentálně jsem doma v 8 měsíci těhotenství. Máme společnou kuchyň. Osobně mezi mnou a partnerovo babičkou nejsou žádný problémy komunikujeme spolu normálně snažím se ji pomáhat co nejvíc to jde. Když mužů a umim to tak ji pomůžu. Sem sni od rána do večera. Umejvam nádobí, vyklidim myčku, vyndam prádlo dam prát prádlo. Občas se stane ze mi není behem dne dobře, nebo sem unavená. Ale nikdy mi do oči neřekne že něco dělám špatně nebo ze bych mela dělat něco jiného, nebo ji víc pomáhat.. Kolikrát si člověk myslí že je všechno v pořádku. Tak nic neřeším a jedu si furt v tom jak sem co dělala.
Ale bum najednou se to všechno otočí proti mě. Partnerovi babi si začne jemu stěžovat ze já nic neudělám. Že ji s ničím nepomůžu, ze sem lina a tak dal. Pak přijde z prace a je zlý na mě ze co to zase slyšel ze s ničím nepomuzu ze nic neudělam.
Například dneska. Ráno sem musela odjet ke své babičce protože mi volala ze ji není dobře jestli bych ji nemohla dojet nekoupit a zaplatit nějaké složeny. Během toho co sem byla pryč mi naštvaný přítel psal ze proč nemůžu doma pomoct že něco dělají a ze to dělají sami ze bych jim taky mohla pomoct. Tak sem mu psala ze nevím co dělají ze nejsem doma ze sem musela odjet ke své babičce a ze se vrátím pozdeji odpoledne. Byla sem servana jak male dítě ze toho ma pritelovo babi dost ze s ničím nepomuzu ze furt někde trajdam ze ráno odjedu a příměsí bůh ví v kolik.
(Přitom jediný kam jezdim jsou doktoři a nakoupit). Jinak nikde netrajdam ze bych jela někam za kamarádkou na kafe nehrozí. Sem neustále doma. Čím to je proč to děla? Proč me nic do oči neřekne. Predemnou se chová jako kamarádka, neřekne mi ani pul slova ze bych neco spatne či tak. A jakmile přijde přítel tak hned měsíc co měsíc na něj upustí ze se jen valim a nic nedělám nebo ze sem furt pryč.
To ji vadim já?? Nebo jak si to mám vysvětlit.
Kolikrát ji slyším jak si sama pro sebe říká co si to ten náš moula přitáhl domu. Já sem z toho už nešťastná. Mám chuť se kolikrát zbalit a odejit pryč. Říct mu prostě bud já nebo babi. Ale obavám se toho ze by si vybral svoji babku. Podle toho jak se ke me chová když ona mu něco nakeca.
Dokonce mi začala i měřit čas jak dlouho jsem v koupelně. (Jako těhotná mám lehce problém si oholit nohy popřípadě cokoliv jiného). A po 10minutach na mě buší ze jsem tam cely den. Jdu jist a kouká kolik si beru jídla. 14 dni zpátky me skolila angina s chřipkou najednou. Nedokázala sem se několik dni ani hnout byla sem zničena natolik ze sem po večerech jen brecela ze už nemůžu. Po 2 dnech sem dostala vynadano ze jenom lezim tak sem se tedy zvedla a šla sem ji pomáhat. (Chtěla jsem se od nich distancovat abych je nenakazila). Jenže když chtěla abych makala tak sem šla a šla sem dělat. Každopádně to odeme chytla taky a vyčítala mi to že sem ji nakazila ze sem si mela dávat větší pozor. :,( :,( :,(.
Co mám dělat když za ni jdu ze si sní o tom promluvil tak mi tvrdí ze nic takového neřekla.

No jo, babička určitě až do porodu makala na poli, je jasný, že tam i porodila, hodila dítě do šátku, a makala dál že? Ona se už asi nezmění, ale to není tvoje starost, řeš spíše chování přítele. Jak myslíš, že to u vás bude vypadat až porodíš? Budeš únavou padat na pusu, ale v jejich očích budeš ta líná, co se jen válí s dítětem, a nic nedělá. Odstěhuj se, nic jiného ti stejně nezbyde, v tomhle ti za chvilku hrábne. Počítám, že přítel bude stát za babi, tak půjdeš asi sama, ale pořád lepší žít sama, než s člověkem, který se tě nezastane. To není přítel a partner do života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
13.4.22 02:55

To, v čem žijete, lepší nebude. Přítel si Vás nastěhoval a má na Vás požadavky, protože z toho má užitek. Vám v tom domě nebude nic patřit a budete muset vyšlapovat podle nich. Vykašlete se na to. Samotné Vám bude líp. Než bude u Vašich pokoj připraven, odstěhujte se někam poblíž. Dočasně k příbuzným a nebo kamarádce, do pronájmu, kamkoli. Dítěti dejte příjmení po sobě a příteli dejte jasně najevo, že chlap, se kterým jste ochotná žít, má stát při Vás. Tenhle Vás jen využil k péči o svoje prarodiče, aby přišel k baráku. Celý život na ně budete dělat a s ničím nebudou spokojení. Fakt chcete takhle žít? Jednou Vás mohou z baráku vyhodit. Kam půjdete? Běžte proto hned. Ve svém zájmu a v zájmu svého dítěte. Moc si k Vám dovolují. A Vy si to necháte líbit. Tohle se nezmění. Všichni si to tady myslíme. Být Vašimi rodiči, tak už bych tam šla udělat pořádek. Ať si nechají ten jejich barák a Vás ať nechají na pokoji. Zničíte si tam nervy, zdraví a život. Jednoznačně pryč. Hned. Kamkoli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1553
13.4.22 11:31
@Anonymní píše:
Ahoj, myslíte si, že je špatně, když studující děti bydlí zadarmo u rodičů? Myslím 20+
Mám školu od pondělí do pátku, chodím i na všechna praktika a vyrovnávací kurzy, a jsem ve škole od 8:00 do 18:00. Cesta domu trvá hodinu a půl. V sobotu dopoledne uklízím cely dům a pomáhám rodičům, odpoledne vidím chvíli přítele a celou neděli se učím, abych nějak zpracovala učivo z celého týdne… Ale mám výčitky, že rodiče mě musí stále živit, navíc když s dalším studiem nesouhlasili.

Vycitky mit nemusis, proc taky?

Rodice te viditelne maji radi, podporuji te, prestoze s dalsim studiem nesouhlasili a nijak ti to nevycitaji (nezminujes to).

Podle mne je to uplne normalni, kdyz deti studuji, ze je rodice zivi a pokud deti bydli doma, tak zadarmo, kdyz si to rodice muziu dovolit.

Mas normalni rodice, nedelej si starosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová