Mladší dítě má neštovice, může starší do školky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101960
19.5.18 11:48
@Anonymní píše:
Jen o té inkubační době. Před minulý týden dostala neštovice dcera ve školce, tzn tři dny před výsevem byla infekční + ji pupínky naskakaly ve školce mezi dětmi. Takže vlastně celá třída je v inkubační době a ejhle děti chodí do školky dál, chodí na dětské hřiště, včera jsem maminku s holčičkou od dcery ze třídy viděla u doktorky, brala si recept pro mladší.. i když jsou v inkubační době normálně fungují. Takže asi tak. Přece se nezahrabu na měsíc doma s děckem které by to „možná mohlo mit“. A máma, která bere kojence do šatny školky, kde rádi neštovice nemůže být normální.

Tak, že budou fungovat v inkubační době je celkem normální… nehledě na to, že když to setkání s nákazou bylo minulý týden, tak tenhle ještě ony infekční ani být nemohou. Ale zde se řešilo, že tazatelka chce do té školky vzít nemocné dítě, tedy takové, u kterého je už jisté, že ty neštovice má, což je sakra rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
19.5.18 11:50

@Vickee I když tam neštovice řádí, tak je velmi nezodpovědné tam tahat viditelně infekční dítě. Chodí tam ostatní rodiče (pásový opar je stejný virus), řada dětí to možná ani nechytla, takže je dobiješ, a vystavuješ jasnému riziku i pidisourozence dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
19.5.18 11:50
@Kelsey píše:
@Makca87
Dite bych nevzala a hned v satne matinku otocila, aby si dite odvedla.
U nas se podepisuje hned v zari, ze viditelne nemocne dite do skolky neprijmou. A nestovice se jisty cas prehlednout nedaji.

Jenže to dítě nejde do školky, ale jen odprovodit staršího sourozence do školky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.5.18 11:52

@j.a.n.i1 inkubační doba je 7-21dni. Takže infekční být klidně mohou. Chtěla jsem podotknout, že infekční může být půlka školky. Já osobně bych nechala dítě v autě, pustla pohádky, ale kdo nemá tu možnost…myslím, že se s tím moc nadělá…

• Citovat
  • Upravit
101960
19.5.18 11:53
@Makca87 píše:
Jenže to dítě nejde do školky, ale jen odprovodit staršího sourozence do školky.

Což nic nemění na tom, že v té šatně nemá co dělat… jako opravdu tahat infekční dítě do školky jen protože ho matka odmítá nechat 3 minuty v autě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
19.5.18 12:00
@j.a.n.i1 píše:
Což nic nemění na tom, že v té šatně nemá co dělat… jako opravdu tahat infekční dítě do školky jen protože ho matka odmítá nechat 3 minuty v autě :think:

Taky bych dítě v autě 3 minuty nenechala ;). Ale to je jiné téma :palec:.

• Citovat
  • Upravit
7228
19.5.18 12:17
@Vickee píše:
S timhle souhlasim. Nejde mi prave vubec o nejake jine fungovani, nakoupit si zajdu vecer, kdyz je manzel doma. Kdyz jsem potrebovala s mladsi k doktorce (kvuli vyrazce), prijela pohlidat babicka (a ano, informovala jsem predem doktorku, ze je dcera v inkubacce a vzala nas bokem). Jen mi neprijde smysluplne tahat babicku pul hodiny autem, kvuli 3 minutam ve skolce, kterou mame 3 minuty autem od baraku.

Proto me napadla tato varianta, o jejiz vhodnosti jsem se tu chtela poradit.

Stale mi to prijde nesmyslne, kdyz tam ty nestovice proste stale aktivne jsou ale ok, vidim, ze to byl asi napad z tri tydny doma zavrene hlavy, takze uvidim, jak na tom dcera ve ctvrtek bude a prip. zustaneme vsichni ct, pa doma.

Nechavat dite v aute na parkovisti se mi proste hnusi i na dobu zaplaceno na benzince :?

Tak mě by děti na benzince zase nenapadlo rozepínat ze sedačky a tahat dovnitř a pak zase ven a zapínat…pokud to teda vyslovně nevyžadují, nebo nepotřebují na záchod, ale pravda jezdím na malou benzínku a kasa není od auta ani 10 metrů :-)

já bych jí tam prostě ty 2 minuty než dojdu s dítětem nahoru nechala, syna jsem takhle nechávala, když mi třeba usnul v autě, a byl maličkej, ale parkuju zase přímo před školkou…a nikde jsem se nezdržovala :-) dítě bych oblíkla doma do školkového oblečení a tam jen přezula botičky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
19.5.18 12:23

@welovefashion na Dítě na benzínce většinou vidíš a je to rychlovka. Kdežto ve školce na parkoviště většinou člověk nevidí. Nemusí to být otázka 3 minut, ale 10, když se zapovídáš s učitelkou, nebo kamarádkou… a může se během právě těch 3 minut stát cokoliv. Jako jeden z případů uvedu bodnutí včelou… :nevim:. Pak se ozvou maminky, co říkají,, stačí vteřina "…

• Citovat
  • Upravit
7228
19.5.18 12:32
@Makca87 píše:
@welovefashion na Dítě na benzínce většinou vidíš a je to rychlovka. Kdežto ve školce na parkoviště většinou člověk nevidí. Nemusí to být otázka 3 minut, ale 10, když se zapovídáš s učitelkou, nebo kamarádkou… a může se během právě těch 3 minut stát cokoliv. Jako jeden z případů uvedu bodnutí včelou… :nevim:. Pak se ozvou maminky, co říkají,, stačí vteřina "…

no tak když mám dítě v autě, tak se opravdu s nikým nezapovídám :roll:pokud není venku vedro tak okýnko neotvírám… takže včela taky nehrozí… a tříletemu dítěti už můžu vysvětlit at sedi na zadku a chvilku počká ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
19.5.18 12:33
@Makca87 píše:
@welovefashion na Dítě na benzínce většinou vidíš a je to rychlovka. Kdežto ve školce na parkoviště většinou člověk nevidí. Nemusí to být otázka 3 minut, ale 10, když se zapovídáš s učitelkou, nebo kamarádkou… a může se během právě těch 3 minut stát cokoliv. Jako jeden z případů uvedu bodnutí včelou… :nevim:. Pak se ozvou maminky, co říkají,, stačí vteřina "…

bodnutí včelou v autě? 8o A rodič, co ví, že má dítě v autě, se tedy obvykle nezakecá s učitelkou nebo kamarádkou.

• Citovat
  • Upravit
Makca87
19.5.18 12:40

@lucenka to je jeden z mnoha případů, co se může stát v autě. A ano, bodnutí včelou v autě. Včela se tam nemusí v ten moment dostat otevřeným oknem.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
19.5.18 12:57
@Makca87 píše:
@lucenka to je jeden z mnoha případů, co se může stát v autě. A ano, bodnutí včelou v autě. Včela se tam nemusí v ten moment dostat otevřeným oknem.

tak zrovna taková věc je hodně nepravděpodobná… jezdím hodně často a za cca 14 let co mám řidičák jsem měla včelu v autě jednou a to se mi tam dostala otevřeným okýnkem.

• Citovat
  • Upravit
2697
19.5.18 13:24

Pokud nemáš nikoho, kdo by ti mladší ráno pohlídal, tak bych raději něchala těch pár dnů staršího doma, holt se nedá nic dělat. Děti v autě také o samotě nikdy nenechávám, ten mladší(1,5roku) by se zvencnul, kdybych ho tam nechala, něco jiného je malinké spící miminko nebo už trochu větší dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
19.5.18 14:46

@Vickee No, tak to je pěkně neohleduplné. Nejde o ty školkové děti, ale že tam třeba může být malé miminko a pro ty můžou být neštovice nebezpečné. Já jsem kvůli tomu dceru poslala k babičce na dobu, kdy by bývala mohla být infekční, když se u nich ve školce objevily neštovice, a měli jsme doma novorozence. kdyby tam přišla matka s infekčním dítětem s neštovicema. Tak bych ji pořádně seřvala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
19.5.18 19:20
@achesa1 píše:
@Vickee No, tak to je pěkně neohleduplné. Nejde o ty školkové děti, ale že tam třeba může být malé miminko a pro ty můžou být neštovice nebezpečné. Já jsem kvůli tomu dceru poslala k babičce na dobu, kdy by bývala mohla být infekční, když se u nich ve školce objevily neštovice, a měli jsme doma novorozence. kdyby tam přišla matka s infekčním dítětem s neštovicema. Tak bych ji pořádně seřvala.

Vidis to, rozumna matka maleho miminka nepoleze do skolky, kde radi nestovice s miminkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí