Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Venetia píše:
a jak se mluvi s macechou?
Tak pokud je starsi, nez ja, tak bych jeji nazory na tehotenstvi treba tolik nezpochybnovala, nez u holky, co dite nema a tehotna nebyla, clovek ma i vetsi respekt ke starsim a celkove ta komunikace je jina, nez s holkou mladsi, nez jsem ja sama..
@Georgiana.D jak vis, ze těhotná nikdy nebyla? To se bavíte docela o intimních věcech teda. No ono záleží asi jak se k ni doopravdy chovas. Sice tvrdíš ze normálně ale když naprosto neberes její názory tak to zřejmě nějak davas najevo. Jinak bych to neresila a brala ji proste jako normální ženskou, ať je ji 30 nebo 50. Evidentně s ni mas problém, který davas najevo, vidí to tata a asi právem ho to štve. Odsuzujes někoho, jen proto, ze je mladší a nehodí se do krámu tobě. Pokud jsou spolu šťastní, respektuj to a respektuj i ji
@cecetka píše:
Pokud nejsou manzele, tak k tomu neni zadny duvod.
ja tomu moc nerozumim, pritel ma dceru a chovame se k sobe normalne, kamaradsky ….rozdil 30 let…jak by se mela chovat jako k macese?
@Georgiana.D píše:
Tak pokud je starsi, nez ja, tak bych jeji nazory na tehotenstvi treba tolik nezpochybnovala, nez u holky, co dite nema a tehotna nebyla, clovek ma i vetsi respekt ke starsim a celkove ta komunikace je jina, nez s holkou mladsi, nez jsem ja sama..
to neni o o veku, ale jestli se shodnete i nazorove. Proc ji vubec napada ti sdelovat nejake jeji dojmy o tehotenstvi?
@Georgiana.D tak ja žiju s partnerem o 25 let starším, jsem o fous mladší než jeho obě děti… s jeho dětma vycházím v pohodě… s dcerou si rozumím velmi…s tou bych jela na dovolenou
Jinak jsme spolu už 8 let a máme 2 deti. Zatim dobrý… myslim že by jsi měla koukat na to, zda je tvuj otec štastný. pokud ANO pak mu to přej a nerýpej se v tom… ty už mas svojí rodinu tak bud ráda že i on někoho má ![]()
@Anonymní píše:
@Georgiana.D tak ja žiju s partnerem o 25 let starším, jsem o fous mladší než jeho obě děti… s jeho dětma vycházím v pohodě… s dcerou si rozumím velmi…s tou bych jela na dovolenouJinak jsme spolu už 8 let a máme 2 deti. Zatim dobrý… myslim že by jsi měla koukat na to, zda je tvuj otec štastný. pokud ANO pak mu to přej a nerýpej se v tom… ty už mas svojí rodinu tak bud ráda že i on někoho má
mne prijde, ze tam bude problem v te pritelkyni viz zminena temata..asi se chce nejak moc kamaradit
@skorotehotna píše:
@Georgiana.D jak vis, ze těhotná nikdy nebyla? To se bavíte docela o intimních věcech teda. No ono záleží asi jak se k ni doopravdy chovas. Sice tvrdíš ze normálně ale když naprosto neberes její názory tak to zřejmě nějak davas najevo. Jinak bych to neresila a brala ji proste jako normální ženskou, ať je ji 30 nebo 50. Evidentně s ni mas problém, který davas najevo, vidí to tata a asi právem ho to štve. Odsuzujes někoho, jen proto, ze je mladší a nehodí se do krámu tobě. Pokud jsou spolu šťastní, respektuj to a respektuj i ji
Dobra tedy, tak jeste jednou. Mne je 25, ona je o nekolik let mladsi, nez jsem ja sama, to ze tehotna nebyla vim od babicky, takze ano, neberu jeji rady na me tehotenstvi moc vazne, protoze nejsou dobre pro me nenarozene dite, jako treba to, ze preci nevadi, ze budou kourit ve stejné místnosti se mnou, ze to mimcu urcite neublizi
ale neodsuzuji ji, proste je to mlada holka, ktera nema jeste takove zivotni zkusenosti, jako treba nekdo, komu je ctyricet. Manzel se tedy take ohradil, at chodi na balkon nebo za nimi nebudeme jezdit domu, ze to snad neni takový problem.. plus dalsi podobne uzasne poznamky k tomu, co bych mela a nemela..
@Venetia píše:
ja tomu moc nerozumim, pritel ma dceru a chovame se k sobe normalne, kamaradsky ….rozdil 30 let…jak by se mela chovat jako k macese?
Toto je ale jina situace, rozdil tricet let je mezi otcem a jeho přítelkyni, mezi mnou a jeho pritelkyni je rozdil take nekolik let, je mi 25, ona je o nekolik let mladsi, k mlade holce, ktera zije s mym otcem se proste uplne nejde chovat jako k pani, ta slecna je spise jako mladsi sestra, nez macecha..
@Venetia píše:
to neni o o veku, ale jestli se shodnete i nazorove. Proc ji vubec napada ti sdelovat nejake jeji dojmy o tehotenstvi?
Tuto otazku jsem si take nekolikrat pokladala, ale nic, nez snahu se mnou navazat. nejaky vtah me nenapada..
Chovej se k ní tak, jak uznáš za vhodné a né tak, jak,, by si to otec přál,,. Buď svá.
Tu jeho,, známost,, bych moc vážně nebrala.
. Chlapi v pokročilejším věku si potřebují dokázat, že mají ještě síly hrát si na alfa samce, tak takové o generaci mladé naivní pipinky jsou lehkou kořistí, protože jim to lehko žerou. Rozumná dospělá ženská by mu to nežrala. Ber to tak, že otce chytla druhá míza a tohle je přechodný stav. Buď nad věcí. ![]()
@Georgiana.D Jen te upozorním, ze ne každý je takový, ze třeba otěhotní a potrati a říká to všem příbuzným, takže tvrzení, ze těhotná nebyla mi přijde spis jako tvuj odhad než fakt.
Tak má asi názory, které se neslucuji s tvyma, otec se té zastane když jde o něco důležitého evidentně, tak ty její názory neřeš. A to ze spousta lidi má nazor na to, co těhotná by měla a neměla i když jim do toho nic není, je fakt. Přijde mi ze z toho děláš zbytecnou kovbojku.
@Malina7 píše:
Chovej se k ní tak, jak uznáš za vhodné a né tak, jak,, by si to otec přál,,. Buď svá.
Tu jeho,, známost,, bych moc vážně nebrala.. Chlapi v pokročilejším věku si potřebují dokázat, že mají ještě síly hrát si na alfa samce, tak takové o generaci mladé naivní pipinky jsou lehkou kořistí, protože jim to lehko žerou. Rozumná dospělá ženská by mu to nežrala. Ber to tak, že otce chytla druhá míza a tohle je přechodný stav. Buď nad věcí.
Dekuji, take si to myslim ![]()
@skorotehotna píše:
@Georgiana.D Jen te upozorním, ze ne každý je takový, ze třeba otěhotní a potrati a říká to všem příbuzným, takže tvrzení, ze těhotná nebyla mi přijde spis jako tvuj odhad než fakt.
Tak má asi názory, které se neslucuji s tvyma, otec se té zastane když jde o něco důležitého evidentně, tak ty její názory neřeš. A to ze spousta lidi má nazor na to, co těhotná by měla a neměla i když jim do toho nic není, je fakt. Přijde mi ze z toho děláš zbytecnou kovbojku.
Ani to ze z toho delam kovbojku nevylucuji.. babicka to vi od otce, kteremu holcina rekla, ze chce brzo deti. Samozrejme nevylucuji ani fakt, ze mu nemusela rikat, ze tehotna nekdy byla, ale vzhledem k jejimu veku, by ji muselo byt tak sestnact… ale i to se stava.. spise jsem chtela znat nazor na takovy vztah a pokud nekdo resil podobnou situaci, jak se k mladsi pritelkyni sveho otce choval. Jestli mam byt spise rezervovanejsi nebo spis kamaradka vzhledem k veku ![]()
A co tedy otec chce? Abys říkala o pár let mladší holce maminko? však to je směšné… Bavila bych se s ní normálně, její rady k těhotenství bych si třídila, jako nevyžádané rady od kohokoliv jiného. Že je ok kouřit v pokoji těhotným pod nos, to by ses klidně dočkala i od zkušené tchyně v obvyklejším věku. Však některé těhotné kouří těhotenství netěhotenství… Pokud by mi chtěla kouřit u mě doma, poslala bych ji nekompromisně ven. Pokud by to bylo u ní (otce) doma, požádala bych ji, aby v přítomnosti těhotné nekouřila, pokud by na to nechtěla přistoupit, prostě bych odešla. Pokud by měla rady k výběru kočárku, výchově budoucího dítěte, odpovídala bych hmmm… případně my jsme se rozhodli jinak. Takových nevyžádaných rad ještě dostaneš od své maminky, kolegyň z práce, kamarádek, cizí paní na ulici… Ber to jako trénink ![]()
@Georgiana.D píše:
Dobra tedy, tak jeste jednou. Mne je 25, ona je o nekolik let mladsi, nez jsem ja sama, to ze tehotna nebyla vim od babicky, takze ano, neberu jeji rady na me tehotenstvi moc vazne, protoze nejsou dobre pro me nenarozene dite, jako treba to, ze preci nevadi, ze budou kourit ve stejné místnosti se mnou, ze to mimcu urcite neublizi![]()
ale neodsuzuji ji, proste je to mlada holka, ktera nema jeste takove zivotni zkusenosti, jako treba nekdo, komu je ctyricet. Manzel se tedy take ohradil, at chodi na balkon nebo za nimi nebudeme jezdit domu, ze to snad neni takový problem.. plus dalsi podobne uzasne poznamky k tomu, co bych mela a nemela..
@Georgiana.D píše:
A tím chceš říct, že se ti tenhle její názor nelíbí a protože je mladší, než ty, nebojíš se jí to říct, ale kdyby to řekla tvoje 40 letá macecha, tak bys souhlasila, či projevila respekt?