Mléko od kravičky s láskou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18304
12.4.18 10:25
@tessa2323 píše:
Lepších alternativ? A jakých? Hnusný sójový mlíko myslíš? :poblion: Hele mléko se piko vždy, stejně jako se vždy jedlo maso. A lidí byli rádi a vážili si toho. Kdyby teď viděli co my vymyslíme za kraviny, ťukali by si na čelo. Já to říkám pořád, jsme prostě rozmazlený, máme všeho dostatek, nemáme hlad a tak si můžeme dovolit křičet že tohle né a kdesi cosi. Stačil by přijít hlad a byli by jsme vděčný, že máme možnost jíst maso a pít mléko a ne hnusný a nesmyslný náhražky.

Mlíko se pilo vždy, maso se jedlo vždy. Ale velkochovy a hnusný transporty a nelidský zacházení se zvířaty tu vždy nebylo a o tom tady je ta diskuse. Že to jde i jinak - a tím „jinak“ nemyslím nějaký výmysly typu sojový mlíko, ale trochu se poohlídnout po tom, jak to dělali naši předci a něco si z toho vzít k srdci. A rozmazlený jsme, to naprosto souhlasím, ale právě proto je nám jedno, že támhle kvůli naší rozežranosti týráme krávy, aby jsme mohli mít v Tescu plnej košík levnejch jogurtů.
To je ale furt dokola tady :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
12.4.18 10:28
@inkakřivák píše:
Jo, a to mi přijde šílené. Protože nemáme vyřízené lidi a staráme se o pohodlí kraviček a slepiček. A nevidíme děti, které žijí tak, že by ten chlív považovaly za přepychové bydlení. Jo? Nevidíme, že ve světě umírají lidé hladem, ale likvidujeme jídlo jen proto, že se v něm našly stopy DNA konského masa ( viz aféra masové kuličky). Mnohem víc než mlíko z velkochovu mne s.erou s prominutím fabriky na značkové hadry někde v Asii, kde dřou děti. Třaba. Mám asi jiné pořadí hodnot, pořád si myslím, že člověk stojí výš než zvíře. ČÍMŽ pro mne tato nesmyslná debata končí. Nad slepicemi am kravami a prasaty rostě plakat nebudu, že musí na jatka. Nebo dojit. nebo snášet vejca.

Je to tak. Ale každý má ty priority jinde. Tady se zastávají krav ze dojí mléko. To potom nemá smysl tady debatovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116528
12.4.18 10:28
@Evulina píše:
Mlíko se pilo vždy, maso se jedlo vždy. Ale velkochovy a hnusný transporty a nelidský zacházení se zvířaty tu vždy nebylo a o tom tady je ta diskuse. Že to jde i jinak. A rozmazlený jsme, to naprosto souhlasím, ale právě proto je nám jedno, že támhle kvůli naší rozežranosti týráme krávy, aby jsme mohli mít v Tescu plnej košík levnejch jogurtů.
To je ale furt dokola tady :roll:

Přesně, jako proč se zvířata vozí přes půl Evropy na jatka? To bych si tu flakotu koupila raději zmrazenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
12.4.18 10:29
@Venetia píše:
A o tom to přesně.,nadřazenost..hlavně já a ostatní at klidně chcípnou

Přednější by vždy měli být lidé. Bylo to tak vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
12.4.18 10:31
@inkakřivák píše:
Jo, a to mi přijde šílené. Protože nemáme vyřízené lidi a staráme se o pohodlí kraviček a slepiček. A nevidíme děti, které žijí tak, že by ten chlív považovaly za přepychové bydlení. Jo? Nevidíme, že ve světě umírají lidé hladem, ale likvidujeme jídlo jen proto, že se v něm našly stopy DNA konského masa ( viz aféra masové kuličky). Mnohem víc než mlíko z velkochovu mne s.erou s prominutím fabriky na značkové hadry někde v Asii, kde dřou děti. Třaba. Mám asi jiné pořadí hodnot, pořád si myslím, že člověk stojí výš než zvíře. ČÍMŽ pro mne tato nesmyslná debata končí. Nad slepicemi am kravami a prasaty rostě plakat nebudu, že musí na jatka. Nebo dojit. nebo snášet vejca.

Jo, tohle mě sejří taky, nejenom krávy. Sejří mě toho hodně a snažím se o to, abych na to lidi upozornila a sama se chovala tak, abych to co nejvíc eliminovala. Oblečení většinou recykluju (sekáče nebo po známých). Když už musím koupit něco novýho, snažím se, aby to vzniklo v českých rukách..Snižuju spotřebu plastů..
Nejde eliminovat všechno, ale je přece blbost zaměřit se na jednu věc a jen tu řešit a u ostatních ať po mě přijde potopa. Podsouváš tady lidem něco, co tu nikdy neřekli - nikdo tu netvrdí, že mu jsou ostatní hnusy na světě jedno a zaměřuje se jenom na zvířata a dobytek. Dobytek se tady řeší primárně, protože na to je tahle diskuse. Ale zavítej do jiných na téma jiných problémů a třeba tam tyhle samé nicky, které jsou tady, najdeš taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
12.4.18 10:32
@tessa2323 píše:
Přednější by vždy měli být lidé. Bylo to tak vždy.

No jasně, ale nemusím kvůli tomu se chovat jako dobytek k dobytku, hlavně za předpokladu, že to jde i jinak. A já tvrdit, že to jinak jde, než pomocí praktik ve velkochovech, budu i nadále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
12.4.18 10:34

A pro mě je teda přednější aby se nakrmili lidé a malé děti, než abych tady řešila jestli se krávě líbí nebo nelíbí, že musí dávat mléko. Jinde umiraji děti hlady a my se tady zastáváme krávy 8o Je to zvrácený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23436
12.4.18 10:35
@inkakřivák píše:

Druhý úhel pohledu je ten, že kdyby tam ty fabriky nebyly a nedaly těm dětem práci, tak ty děti pojdou hlady.
Která varianta je za Tebe lepší?
Jako promiň, ale mě na tomhle přístupu točí jiná věc - kdy jsi naposledy byla ve starobinci, co máš za barákem? V hospicu? V pečovateláku, co máš nejdále v sousedním okresním městě? Co tvoji příbuzní, všechny jsi objela?
No a hlavně že se staráme, aby černoušci támhle někde v tramtárii, kde jim žrádlo samo roste na stromě měli adidasky a značkový stereo. Jako je mi to jedno, jen ti sdělím sladký tajemství - když jim tam ty prachy přineseš osobně, tak ti na oplátku podříznou krk, protože by u tebe mohli najít ještě o něco málo víc. Je to holt trochu jiná realita, než ta kašírovaná a pracně připravovaná videa různejch neziskovek, co si z těch darů vemou 10 procent a udělaj si prázdniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23436
12.4.18 10:37
@Evulina píše:
No jasně, ale nemusím kvůli tomu se chovat jako dobytek k dobytku, hlavně za předpokladu, že to jde i jinak. A já tvrdit, že to jinak jde, než pomocí praktik ve velkochovech, budu i nadále.

Jde to jinak, to nikdo nepopírá. Ale dostáváme se zpět k tomu, co jsem se ptal na začátku - co za to obětujeme? A pak je otázka, kdo všechno to bude ochoten obětovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
12.4.18 10:37
@tessa2323 píše:
Je to tak. Ale každý má ty priority jinde. Tady se zastávají krav ze dojí mléko. To potom nemá smysl tady debatovat.

Nic jsi nepochopila, to je marný.. :roll:
Lidi, kterejm není jedno týrání zvířat, tak jsou lidi, kterejm z 99% nejsou jedno ani jiná utrpení a nepravosti. Ale tahle diskuse vznikla o dobytku, tak se tu řeší dobytek, chňápen sie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
12.4.18 10:38
@Chauvinist píše:
Jde to jinak, to nikdo nepopírá. Ale dostáváme se zpět k tomu, co jsem se ptal na začátku - co za to obětujeme? A pak je otázka, kdo všechno to bude ochoten obětovat…

Tak v tom případě s tím naším hospodářstvím jsem jedním z těch obětních beránků :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
12.4.18 10:42
@Evulina píše:
Nic jsi nepochopila, to je marný.. :roll:
Lidi, kterejm není jedno týrání zvířat, tak jsou lidi, kterejm z 99% nejsou jedno ani jiná utrpení a nepravosti. Ale tahle diskuse vznikla o dobytku, tak se tu řeší dobytek, chňápen sie?

Pro mě je týrání zvířat když někdo např. ubije psa k smrti. Zabití prasete pro ně není týrání zvířat. To prase umře aby nakrmilo pár lidí, ale ten ubity pes umřel naprosto zbytečně. Prasata a krávy se přece nechovají aby byly tyrany, ale proto že je to potravina pro nás lidi. Nazývat zabití prasete týrání zvířat je divný. Hodně divny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80225
12.4.18 10:43

@Chauvinist A už fakt skutečně poslední příspěvek, jo? Stručně - s rodinou se stýkáme pravidelně, s celou a často a ve velkém. Miluju rodinné sešlosti a počet třiceti kusů je u nás dost obvyklý. Hospic tady kolem nemám - ale dáváme do místního azyláku. maminku jsem ležící dochovala doma. Zemřela doma, ve své posteli. Takže jo, starám se i o své okolí. A pomáhám i starým lidem, jsou - li zmatení, mají-li nějaký problém něco najít, přečíst, překročit. Taky na mne občas čumí jako na cvoka.
Ato co jsem viděla nebylo video neziskovek, na rozdíl od tebe asi si myslím, že i ty černé nebo žluté dětijsou krásné a zaslouží si podstatně lepší život. Nebo jinak - zaslouží si žít.
A kdyby ty fabriky místo dětí zaměstnaly jejich rodiče - ovšem to by jim museli dát lepší plat - pak by ty děti nemusely dělat u mašin. Asi tak.
Prostě lidé jsou na prvním místě. Netýrám zvířata, neplýtvám jídlem, ale vždycky budu mít na prvním místě lidi.
Hele kolikrát jsi třeba ty udělal tuhle věc - neznámá osoba, která potřebuje bydlet v blízkosti nemocnice kvůli dennímu docházení na léčbu - a ty ji vezmeš, protože máš pokoj volný a protože tu léčbu znáš a víš. Hm?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
12.4.18 10:51
@Chauvinist píše:
Druhý úhel pohledu je ten, že kdyby tam ty fabriky nebyly a nedaly těm dětem práci, tak ty děti pojdou hlady.
Která varianta je za Tebe lepší?
Jako promiň, ale mě na tomhle přístupu točí jiná věc - kdy jsi naposledy byla ve starobinci, co máš za barákem? V hospicu? V pečovateláku, co máš nejdále v sousedním okresním městě? Co tvoji příbuzní, všechny jsi objela?
No a hlavně že se staráme, aby černoušci támhle někde v tramtárii, kde jim žrádlo samo roste na stromě měli adidasky a značkový stereo. Jako je mi to jedno, jen ti sdělím sladký tajemství - když jim tam ty prachy přineseš osobně, tak ti na oplátku podříznou krk, protože by u tebe mohli najít ještě o něco málo víc. Je to holt trochu jiná realita, než ta kašírovaná a pracně připravovaná videa různejch neziskovek, co si z těch darů vemou 10 procent a udělaj si prázdniny.

Píšeš nesmysly. Z blízkého okolí jsem v kontaktu s lidmi kteří pravidelně do Afriky a jiných podobných končinách, jde nic nemají jezdí. A ty lidé jsou vděčný za tu trochu jídla, za oblečení. Až uvidis jak čtyřletý dítě umírá hlady, tak pak sem pis tyhle hovadiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21201
12.4.18 10:55
@Lenka_Hal píše:
Snuska polopravd a nesmyslu…Na hlavu se strili jen skodna, a to jen kdyz to jde. Vse se strili na komoru, nebo krk, rana na hlavu je nemyslivecka, jen prasata se strili „za ucho pokud to jde“. Pokud nekdo neumi strilet tak se dohledava, ale to je deb. l nebo smula. Muj tchan za 45 let loveni neprisel o sparkatou zver. Chtel bych videt zajice co ceka na ranu malorazkou do hlavy a lepe do oka at se neposkodi kozesina… :roll: :roll: :roll:

U vas v NY nikdo nelovi veverky? Ja to neumim, priznam to rovnou, ale tradicne se lovi malorazkou bez optiky a strili se na hlavu.

Proto meli yankees takovou praci s rebelama v obcansky valce, oni ty rednecks z jihu umeli moc dobre strilet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová