Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Evulina píše:
Ale vždyť to výše píšu - my tu něco vypěstujem, ale vyvezem to a to samé zboží ale zase dovážíme cizí. Kocoukrov. EU mi víc leze krkem, než aby byla k užitku.
Teď zas zákon o ochraně osobních údajů - jsem si dovolila stejně jako loni napsat lidem, co znám ze školky, že si u nás můžou koupit vejce a bylo haló, že šířím maily a kdesi cosi o tom novém zákoně - má platit od 25. 5. a nikdo pořádně přitom neví, co si teda může a co nemůže dovolit
Byrokracie a Kocourkov.
vysvetli ten kocourkovky EU fasismus @Annne,
bude bojovat za vetsi slavu generalisimu v Bruseli, kteri nam pred nejakou dobou vyhrozovali, ze na nas poslou armadu, jen jaksi zapomeli, ze zatim, nastresti, zadnou nemaji,
@aiwwa píše:
Taky myslím, že krávu neměl každý, k tomu by potřeboval kus pastviny a to každý neměl. Koza byla určitě u skoro každé chalupy, slepice asi taky, vejce se prodávaly. Pokud někdo bydlel strategicky blízko města, tak jezdil na trh prodat vejce, v létě třeba ovoce, ale že by to bylo nějak výnosné to si nemyslím.
@inkakřivák poradíš nějakou literaturu, docela bych si přečetla o 18.a 19.stoleti- něco z českého venkova i města.
Stačí najez na české klasiky, oni si až tolik neidealizovali ten život. Takže jo, klidně Baar, Klostermann, Pittnerová, Němcová, Jiráska - ale jen F. L. Věka, prostě tyhle autory. tam člověk jenom hledí. Ještě Raise, Mrštíků ok na vsi, prostě tyto autory. Stačí popřemýšlet nad tím, co tam budeš číst. Pak si člověk uvědomí, v jakém blahobytu žijeme, a co nám vlastně umožňuje řešit problematiku ubohých týraných kraviček nucených dojit pro nás mléko.
Příspěvek upraven 16.04.18 v 09:59
@Evulina Jo, Tak mi sem hod jídelníček pro 6 lidí postavení na mléku od kozy a vejcích od pět slepic. To by mne i zajímalo, co z toho uvaříš. protože z výdělku třeba z lesa zas tak moc nedostali, takže i to mlíko i ty vejce se prodávaly, aby mohli koupit těch pár brambor. nebo si myslíš, že ti lidi v 19. století chodili do zaměstnání a tohle měli jen jako bonus? Ty máš fakt zajímaví představy. A moje maminka za té tolik obdivované první republiky žila, i můj tata. A nevím, ale asi byste takto žít nechtěli. jedna seknica, kuchyn a pět děcek a rodiče. děda dělal u sedláka, babička vypomáhala. A co říkala maminka, tak ze všeho nejvíc si užili hladu a bití od dědy. Ale hlavně toho hladu. protože donesli peníze tak na pár brambor. Normální vesnická chudina to byla. Takže tu kozu jo, ale mlíko ne, a slepice ne. protože pole nebylo a čím by to živili. Obilí neměli. Kozu opásli po škarpách, ale slepice? Ne.