Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Annne píše:
A co sa tyka konzumacie masa, ved vieme, ze je nadkonzumacia, ludia jedia maso aj 6 krat do tyzdna, maju z toho zdravotne problemy, stacilo by, aby omedzili maso napriklad raz do tyzdna a hned by bola situacia ina.
6× do týdne? To přitlač. Velmi často to je 7× týdně a do toho i 2-3× denně (to když si dají třeba ráno chleba s paštikou, oběd něco s masem a k večeři na rohlík šunku. Běžná věc dneska.
@Annabela11 píše:Kravička??jsem dospěla tak mluvím či píšu normálně.
Co je tam nenormalniho?
@Evulina píše:
6× do týdne? To přitlač. Velmi často to je 7× týdně a do toho i 2-3× denně (to když si dají třeba ráno chleba s paštikou, oběd něco s masem a k večeři na rohlík šunku. Běžná věc dneska.
A k tomu přidej to neskutečné množství, které denně přijde restauracemi a zavodnimi jidelnami a spousta končí někde v odpadu
@Annne A kdo jim brání? jejich neschopnost vyprodukovat množství větší než malé. Protože když má těch krav třeba i pět, tak se mu jednoznačně nevyplatí s tím jezdit. A stejně tak někomu s vejci. protože náklady na zařízení, které mu umožní mléko upravit a prodávat je jako potravinmu, jsou vysoké. Prostě a jednoduše, tolik lidí, kolik ted žije u nás nebo na Slovensku, malochovem neuživíš. Prostě ne. Nezbývá než si to přiznat. A navíc já nechápu jedno - proč tedy neděláš osvětu na Slovensku? Nebo děláš? Máš tam nějaký ten malochov a zavážíš zdravé potraviny od štastných zvířat do Bratislavy nebo Žiliny?
@Evulina píše:
do SZ napíšu, kde beru já mlíko, ale nejsem z Prahy, nevím, kde Inka vzala, že znám farmy kolem Prahy. Když by chtěla, tak se sama dopátrá, ale ona nechce, to je jasný, lepší je skočit si vedle do sámošky pro standart. A jeden typ jsem sem přesto na Prahu dala. Co vím, tak před lety na Kulaťák dováželi bio mléko a ml. výrobky Amálka.
No ano, a já se ptala, kde bude nakupovat ten zbytek lidí z Prahy třeba. Protože ty tu mluvíš, jako by to absolutně nebyl žádný problém, a kdo chce, že najde. Jenže těch milion Pražanů, i kdyby tisíkrát chtělo, tak nenajde řekněme 500 tisíc dodavatelů těchto potravin v dojíždkové vzdálenosti. A nějaký ten trh to prostě nevytrhne. To je málo, málo a málo.
@Annne At se ti to líbí nebo ne, jsme všichni všežravci. To, že ty maso nejíš, neznamená, že nejsi všežravec.
@tessa2323 píše:
Tak tak. Ale tady je to marný. Hlad na něMy se tady staráme o blaho krav, a jinde umiraji děti hladem. Ten svět je fakt zvrácený.
Zas tak omezovat to nemusíš a současně ani nemusíš podporovat velkochovy. Za tím názorem si stojím.
@Venetia píše:
A k tomu přidej to neskutečné množství, které denně přijde restauracemi a zavodnimi jidelnami a spousta končí někde v odpadu
No to je další věc. A ještě absurdnější je, že si ty zbytky člověk nemůže vzít ani domů a ani pro to prase, dle EU se musí vše likvidovat ![]()
A vidíš, já si myslím, že je lepší třeba brát klidně mléko z velkochovu, stejně jako maso, a ušetřené peníze posílat třeba Unicefu na ty děcka, co pijou vodu z každé škarpy nebo umírají hlady.
@tessa2323 píše:
Pro mě je dobytek potrava pro lidi. Ne abych se zastávala kravicek že musí dávat mléko a jít na jatka. Já mám priority jinde.
Tak to radši doma neměj ani psa, kočku nebo morče, když jsou to jen „věci“.
@inkakřivák píše:
A vidíš, já si myslím, že je lepší třeba brát klidně mléko z velkochovu, stejně jako maso, a ušetřené peníze posílat třeba Unicefu na ty děcka, co pijou vodu z každé škarpy nebo umírají hlady.
No vidíš, mě nějaké prašule zbudou i na ty Afričánky přesto, že nepodporuju velkochovy
Nechápu to z tvého pohledu šetření - mlíko z farmy, kde ho kupuju, mi vyjde na 13,– Kč litr a sýry, jogurty a tvarohy si udělám doma a mám to ještě levnější, než konvenci.
Když se chce, všechno jde.
@inkakřivák píše:
Já to raději investuju do svých mazlicku
@Evulina Proč by nemohla? však i k věcem se člověk chová šetrně, ne? nebo si jen tak pro radost kopeš třeba do automatky? Já ne. A kupovat normální mléko neznamená, že je zvíře věc, ne? to je nějaký zajímavý tvůj pohled. Prostě je zvíře, je člověk a jsou věci. Je to složité pochopit?
A to, že mám na prvním místě lidi, pak zvířata a pak věci je snad normální. Nebo není? hele co bys dělala, kdyby ti hořel barák a budeš tam mít zrovna psa po operaci. Koho vytáhneš prvního - dítě nebo psa? Anebo vyneseš televizi?
@Evulina píše:
Tak to radši doma neměj ani psa, kočku nebo morče, když jsou to jen „věci“.
Dobytek je potrava. Nic víc, nic míň. Bylo to tak vždy.
@tessa2323 píše:
Dobytek je potrava. Nic víc, nic míň. Bylo to tak vždy.
To je tvůj názor, nevnucuj ho ostatním…
@Venetia Ty taky takhle mluvíš třeba s dospělým člověkem? takhle zdrobněle?