Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Annne píše:
Mame taku pracu, ze je nutne cestovat. Je to unavne, nebavi ma to a budem velmi rada, az sa usadime a budem konecne trcat na jednom mieste.
Co sa tyka toho predaja, nesuvisi to s hustotou obyvatelstva, zila som v zapadnej Europe, vo velkomeste, mali sme tam tiez siet biopredajni, je to o poptavke a ponuke, je to o tom, ci si najdu svoju klientelu, na Slovensku bohuzial nie je a zda sa, ze ani u vas v Cechach.
jednoduše jsem si pro legraci udělala výpočet. Sleduj, Jestliže vezmu, žer na osobu a den stačí dejme tomu půl litru mléka - mléko i mléčné výrohbky, jo. je to málo, ale dejme tomu. Jendna kravka u malého farmáře, podle místních info dá denně 20 litrů Takže mlíko pro 40 lidí. Tedy muselo by u nás být minimálně 250 tisíc malých chovatelů, aby mohli zásobovat čr. A to prostě při místní hustotě obyvatel nemá šanci. takhle to prostě je. V tý Austrálii by to snad šlo. A v západní Evropě jistě minimálně polovina obyvatel nakupuje výrobky z velkochovů. Prostě to je fakt. malochovatelé by nás skuteřčně neuživili - a to počítám opravdu málo, ten půllitr. Bohužel člověk musí být realista a vidět tu skutečnost takovou jakou je. Je hezké si říkat, jaké by to bylo, ale bohužel.
A skutečně už jsem se taky ptala - píšeš, že nekvalitní potraviny. V čem jsou nekvalitní? Podléhají stejným normám, jako biopotravina. A navíc - biochov neznamená totéž co wellfare. A to se tu hodně směšuje. Oč vám jde - o biomléko nebo o mléko od štastné kravičky z lásky? To jsou dvě veci.
A viděla jsem dokument, kde lidé testovali bio a normální potraviny. prostě měli vzorky v miskách a měli hodnotit, jak jim chutnají. A zajímavé bylo, že z 50 % ohodnotili ty z běžné produkce jako biopotravinu, protože jsou prý chutnější. Utkvělo mi, že se jednalo o vejce a jogurty. Zbytek už nevím.
@Annne A co budeme jíst, když nebude maso? Obilniny, luštěniny, ořechy. Ty porostou ze země, takže opět - zábory půdy, voda, pesticidy, herbicidy, umělá hnojiva. Ono je to totiž jednoduché - když z přírody žijeme, zatěžujeme ji - at tak nebo tak. nevybereš si. jedině můžeš tu zátěž snížit tím, že se budeš snažit si něco napěstovat na zahrádce místo trávníku a tůjí, nebudeš produjkovat odpad, budeš sedět doma a ne cestovat, nebudeš jezdit autem, MHD, prostě sedět doma na zadku. Prát na valše a sušit na sluníčku. Oblečení nosit do roztrhání a ne do konce sezony. Nejezdit ke kadeřnici, která používá chemii, nelakovat nehty, nespotřebovávat energie zbytečně na mytí nádobí, na zkrášlování, na čučení do TV. Protože to jsou zbytné věci. Nezbytné je jídlo a pití.
@tessa2323 píše:
Přednější by vždy měli být lidé. Bylo to tak vždy.
No tak to by se ten model mel zacit pomerne rychle prehodnocovat vzhledem k populacni krivce!!!
Me jsou lidi uplne volni, obzvlast jisté národy.
Zato žvížátka…
Vymenim budoucích 20% obyvatelstva za prodlouzení preziti africké velké petky
Dalsich 20% za welfare velkochovu
Ale tak nejsem blázen
jela bych ciste gentickou selekci budouci generace
@Mišmiš píše:
No tak to by se ten model mel zacit pomerne rychle prehodnocovat vzhledem k populacni krivce!!!
Me jsou lidi uplne volni, obzvlast jisté národy.
Zato žvížátka…
Vymenim budoucích 20% obyvatelstva za prodlouzení preziti africké velké petky
Dalsich 20% za welfare velkochovu
Ale tak nejsem blázenjela bych ciste gentickou selekci budouci generace
Genetickou selekci?
@aiwwa Kastrace mysleno, pro kterou by byl podnetem vysledek geneticke analyzy, pripadne vyrazne preciny. Pohybujeme se na urovni sci-fi jak vyresit prelidneni obyvatelstva a nevratné nicení planety. Bez prihlednutí k emocní a lidské stránce veci.
Protoze pokud nekoho zajimaji vice lidi a to aby byli VSICHNI lide nakrmeni a stastni
Tak ja ciste pragmaticky dodavam, ze to ale znamena dalsi rozmnozovani lidi a tim padem logicke absolutni vycerpani zdroju
Jsem tedy pro zachranu zvirat a ne lidi.
@Mišmiš píše:
@aiwwa Kastrace mysleno, pro kterou by byl podnetem vysledek geneticke analyzy, pripadne vyrazne preciny. Pohybujeme se na urovni sci-fi jak vyresit prelidneni obyvatelstva a nevratné nicení planety. Bez prihlednutí k emocní a lidské stránce veci.
Protoze pokud nekoho zajimaji vice lidi a to aby byli VSICHNI lide nakrmeni a stastni
Tak ja ciste pragmaticky dodavam, ze to ale znamena dalsi rozmnozovani lidi a tim padem logicke absolutni vycerpani zdroju
bohatě by stačila antikoncepce
@tessa2323 píše:
Každý měsíc kolem tisícovky, záleží jak vyjdeme a kolik mám výplatu. Plus spolupracuju s lidmi kteří do Afriky a jinam jezdí a vozí tam léky plus ošacení. Proto mě tohle zastávání krav dokáže zvednout ze židle.
No a me zase zveda ze zidle clovek, ktery podporuje v podstate nepratelské uzemi vuci Evrope. zvysuje jim porodnost a tim populacní krivku Afriky, coz ma za nasledek (mimo jine) nevratné nicení ekosystemu a z dlouhodobeho hlediska je to globální obrovský problem
@Mišmiš píše:
Takže by ti nevadilo, že by vybrali třeba tvé děti a ty záměrně sterilovali?
![]()
@aiwwa to by stacila, nicmene antikoncepce existuje a pocet obyvatel roste. Evidentne neni vhodnym nastrojem pro reseni prelidneni. Jen diky ni stagnuje pocet obyvatelstva vyspelych zemi.
O reseni prelidneni planety je nespocet teorii, sci-fi…tezko rict jak to dopadne, nastesti se to nasi a pristi generace nedotkne, proto jsou to jen takove recicky a co by kdyby…
Slo mi o vysvetleni toho proc nekdo muze uprednostnovat pomoc kravickam, slepickam a obecne zviratkam pred lidma
Protoze lidi jsou vetsinou blby, k nicemu, skodi a je jich moc…
@lucenka Žiši!! To vis, ze vadilo!! Jsou to jen uvahy na tema: pomaham radeji zviratum nez lidem z rozvojovych zemi. S tim uzce souvisi otazka prelidneni planety a z toho plyne muj prispevek, ktery mel poukazat na to, ze uprendostnit lidskou rasu nad zvirata je (z meho pohledu) zcestne
@Annne ja myslim, ze nase (omezene!!) finance by meli jit predevsim do vzdelavani deti v CR (a SR
) do zajimavych startUP a inovaci, zdravotnictvi CR a abych nezapomnela tak zkvalitneni velkochovu ve smyslu welfare ![]()
@Annne Ne antikoncepce, ale vzdělání a vzdělání a vzdělání, zejména žen. proč si myslíte, že tyto země tak brání ženám v přístupu ke vzdělání? tam je zakopaný pes.
NO já chápu, jak to myslíš. Já zase píšu - když nebudeme jíst maso, musí se logicky něčím nahradit. Nakonec i ty říkáš, že piješ mléko oříškové, mandlové, vs vanilkou a bůhvíjaké. A to taky musí někde vyrůst, taky se ty ořechy musí nějak sklidit, vyloupat, dopravit a pak je musíš ty doma zpracovat. A to taky stojí vodu, energiě a ve vzduchu to neroste, ale ze země. A jinak, tobě vadí, že se třeba vejce vozí z dálky, dejme tomu z Polska, a nevadí ti, že vanilka se dopravuje až z Ameriky?
Takže my bychom dodávali antikoncepci do Afriky, jo? Aby se oni nemnožili? A my můžeme? No pěkný názor na rovnoprávné postavení lidí.
Mě by jenom zajímalo, jak je možný, že lidstvo přežilo a mělo i maso i mléko i vejce i dřív, když neexistovaly velkochovy a když se ty produkty nemusely dovážet…a jsme zase u toho - každý měl své hospodářství totiž. Ve městech tedy nevím, ale je pravděpodobné, že i ve městech se, po jejich okrajích všude něco chovalo a pěstovalo. Vždyť každý barák na vsi měl svoji stodolu, proč asi..Dneska se stodoly u baráků bouraj, nebo z nich jsou dílny, barák se zrenovuje a vše kolem se poseká do krátkého trávníčku. Pak se lidi divěj, že mají na zelenině slimáky - když mám kraťoučký moderní trávník a někde v něm mám záhonek se zeleninou, tak je jasný, že tam budu mít slimejše. Já si tady můžu pěstovat v pohodě a slimáky nemáme, protože je tady různorodá flóra i fauna a slimáci se napasou jinde a nemusej mi ožírat salát. Ani hmyzí hotel nemusíme mít, divoké včely mají hnízda ve staré zdi od stodoly, celé léto to tam krásně bzučí.
Dneska je to obráceně, je vyjjímka, když někdo něco chová za zvířectvo, dřív to bylo obráceně, většina se zemědělství věnovala. Takže se nic nemuselo dovážet někde z tramtárie. A popravdě, nejsem komunistka, ale i za těch komunistů, ač byly už velkochovy, tak ale byly produkty převážně české nebo slovenské. Dneska je to Polsko, zelenina španělský skleníky apod. A přitom ty samé naše produkty se vyváží do zahraničí, no Kocoukov hadr.
@tessa2323 píše:
Mléko z lásky zní pěkněAle jak chceš udělat aby kráva produkovala mléko z lásky? Leda by se do tebe zamilovala
a ty myslis, ze ten byk tu kravu neoskocil z lasky,
pak to mleko musi byt vzdy z lasky,
kdyz bez byci lasky se krava obvykle neda rozdojit,
![]()
@Evulina píše: Dneska je to obráceně, je vyjjímka, když někdo něco chová za zvířectvo, dřív to bylo obráceně, většina se zemědělství věnovala. Takže se nic nemuselo dovážet někde z tramtárie.
vidim, ze jsi nepochopila jak dnes funguje EU,
vse co se u nas vypestuje se odveze jinam a prada s prirazkou,
l nam se dovazi jedovata vajicka z holandska, polska vajicka,
to je jen vzorovy priklad hospodareni v EU,
stejny proces se deje se vsim, mleko, maso, obili,
vse s evyveze a k nam se zas edovazi cizi,
takze neni pravodu, ze se v republice neurodi dost, ze s emusi dovazet,
dovazet s emusi, protoze nase, kvalitni produkce s evozi na zapad,
jejich kontaminovane a pancovane smejdy zase k nam, dokonce z avyssi cenu,
mozna prave proto je na zapad od nas mnohdy levneji, kdyz prodavaji nase levne zbozi a u nas draho, kdyz musime platit vypaseneho holandskeho farmare