Tchyně na nás mluví přes dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15319
16.12.12 07:54

Znám to od tchýně, ustane to, až je dítě samo schopno odpovědět tak, že to babičku uspokojí. :mrgreen: Taky mi to lezlo na nervy. Podle mě je to o tom, že když se jí něco nelíbilo, jak to dělám a bylo jí blbý říct mi to přímo, řekla to přes děcko. V tom je zas obrovská výhoda, ptž na to můžu ale nemusím reagovat, když nemluví se mnou. :lol: Teď jde jen o to, kam až to u vás zajde a kolik jsi ochotná toho vyslechnout. :mrgreen: Stačí nereagovat nebo odpovědět přímo, to spolehlivě uzemní.
Co mě ale dostává, když takhle mluví přes dítě na mě, ale odpověď vůbec nevnímá, ptž je úplně zaujatá dítětem. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
16.12.12 11:07

@Nelisa :mrgreen: Tak to moje mati delala vzdycky, ze se na neco vyptavala a v pulce odpovedi uz slo videt, ze je nekde jinde a zacala povidat zase neco jinyho… to teda nevim cim byla zaujata tehdy :-D Asi mamë s manzelem maminky z kocourkova :-D Tchyne zas odpoved, ktera se ji nelibi „neslysi“ :-D Budu doufat, ze toho nechaji az teda decko povyroste, segra mi radila at to utnu hned, ale zatim je to v unosne mire a mimino to nechape, takze nechci delat vlny. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
16.12.12 15:06

Ahoj Kaculatko,
u nás tuhle mluvu přes dítě praktikovala moje máma a tvoje rozladění chápu. Z vět „řekni mi, že tě tu trápí, viď“ nebo „všechno mi to na ně (tj. na nás rodiče) požaluj, já si to s nima vyřídím“ mi bylo hrozně. Je tisíc vět které se dají žvatlat na mimino, ale právě tohle, že trápíme atd. mi přišlo od matky trochu podpásovka. V klidu jsem se ohradila a matka s tím na čas přestala. Dneska jsou holkám 3 roky a začal to dělat můj otec :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
16.12.12 15:15

@Špageta ach jo :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
16.12.12 15:44

Bohužel to takhle dělá asi dost babiček :think:, mě se ale taky otvírá kudla v kapse, když to slyším :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
16.12.12 17:46

Tak treba dneska dosla mamka, jak uz jsem psala hlidaci babicky nemam a i kdyz bydli ve stejnym meste, tak dojede jen jednou za 14 dni, vypije kafco a pochova si mimco. No drzela ho a povidala, snazila se ho zaujmout takze nahlas, zpevavy hlasek a on se uplne cukal, lekal se. Tak slysim jak rika „no oni na tebe vubec nemluvi ze, ty ses uplne vydesenej, kdyz slysis lidsky hlas“… Ano mami, vubec na sve dite nemluvim :zed: a nebo se taky treba lekal, protoze ho drzi prakticky cizi osoba a rve na celej barak :roll: Samozrejme jsem ji to hned rekla, ze na nej mluvime, ale to jsou proste takovy kecy a spis mam pocit, ze to rika, aby rec nestala nebo nevim. Ze to tak mozna ani nemysli, ale nevi jak reagovat na jeho chovani.
No pak uz byl unavenej protivnej, tak jsem ho dostala do naruce, uklidnila jsem ho, dala jsem ji ho zpet, „nainstalovala“ jsem ho na uspavani a mamka z toho mela druhy Vanoce, ze ji usnul v naruci :-D Takovy momenty zase potesi :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
16.12.12 23:49

@Kaculatko Ono to asi tak bude, že babičky prostě někdy jen tak melou a nemyslí to hned zle. Ale prostě stejně si říkám, že přece něco takovýho nejde pustit z pusy. Jen mi to ještě nedá a musím reagovat na tu větu s lidským hlasem. U nás podobně - otec vystavil kočár s miminama přímo proti ostrému slunci, holky hned začaly přivírat oči a kroutit se. Můj táta volal žalostným hlasem „jéééžiš, chudáci, oni vás nedávají vůbec na denní světlo“ :zed: :zed: To už jsem myslela, že začnu řvát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
17.12.12 00:02

@Špageta No vidim, ze bychom mohly vypisovat priklady az do rana :-) A nejhorsi je, ze to delaji nasi vlastni rodice, u tchyni a tchanu to byva aspon takovy pochopitelny, ze to nekdy neni stejna vlnova delka s nama… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
17.12.12 13:53

@Kaculatko Jo, jo.. souhlasím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie